Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast schilderen mint groen DIY ©BintiHome-14

Ivar Ikea hack inspiratie! Er zijn een aantal meubels van Ikea die echt perfect zijn voor de welbekende Ikea Hack. Zo ook de Ivar kast, dit is een grenen kast die in verschillende maten en opstellingen verkrijgbaar is. Maar hoe geef je hier een persoonlijke draai aan? Hier 5x een leuke Ivar Ikea hack die ik spotte op Instagram. Welke past het beste bij jou?

Onze eigen Ivar Ikea hack

Allereerst nog even een terugblik naar onze eigen Ivar kast. Nadat hij een tijdje op de werkkamer heeft gestaan, destijds wit met wieltjes eronder, was het nu tijd voor een nieuwe plek. Het werd bij de eettafel. Maar een witte muur, witte eettafel én witte kasten leek mij niet helemaal Binti proof. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met de Ivar Ikea hack en gaf ik de kasten een flinke make-over met verf, leren handgrepen en eiken houten poten. Ben je benieuwd hoe ik met deze metamorfose aan de slag ben gegaan? Lees dan hier de Ivar Ikea hack in de kleur mint groen.

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome

Omdat het mij leuk leek om verschillende Ivar kasten bij elkaar te verzamelen zocht ik op #ivarikeahack op Instagram en wow wat komen daar mooie pareltjes uit. Hieronder deel ik 5 leuke accounts die aan de slag zijn gegaan met de Ivar Ikea hack.

1. Ivar kast ophangen

Ivar Ikea hack Ivar kast ophangen ByKar ©BintiHome
@houseof_kar

Deze foto maakte ik vorig jaar bij Karlijn in Utrecht. Ik maakte een video binnenkijker van haar huis welke je op mijn Youtube kan bekijken. Zij heeft ervoor gekozen de Ivar kasten op te hangen aan de wand. Doordat de woonkamer veel ruimte heeft kan de bank in het midden van de ruimte geplaatst worden. Dit geeft een heel ruimtelijk gevoel. Doordat de Ivar kasten zijn opgehangen wordt dit ruimtelijk gevoel nog eens extra versterkt. Hoe dit komt? Hoe meer vloeroppervlakte er te zien is, hoe groter en dus ruimtelijker de ruimte lijkt. Karlijn heeft er trouwens voor gekozen de kasten in de oorspronkelijke kleur te houden. Staat mooi bij de roze wand ( B2.05.70 van Flexa) en in combinatie met het groen van de planten.

2. Ivar kast in trendkleur Spiced Honey

Ikea hack Ivar kast ophangen ©BintiHome
@nienkefeddema

Nienke hing de Ivar kasten ook op in haar nieuwe huis. Maar wel kregen ze eerst nog even een mooie kleur, namelijk Spiced Honey van Flexa. De kleur van het jaar 2019 geeft meteen een warme sfeer aan de ruimte. Mooi contrast met de witte muur en een warm verlengde van de vloer.

3. Ivar in grijstinten

@winterieur

Wat ik zo tof vind aan deze Ivar Ikea hack van Phebe is dat het niet de gebruikelijke twee of drie kasten zijn maar gewoon 5 stuks naast elkaar. Ze hebben een grijze kleur gekregen, hetzelfde als de muur voor een sfeervol ton sur ton effect. Doordat zowel de kast als de muur dezelfde kleur hebben komen de woonaccessoires op de kast prachtig tot hun recht. Grappig detail: Phebe wilde de kasten donkergroen verven en bracht eerst grondverf aan als eerste laag. Ze vond deze kleur zo mooi staan dat ze het zo heeft gehouden.

4. Ivar ton sur ton

Ikea hack Ivar kast ophangen ©BintiHome-4
@anneruthdubbeldam

Anne Ruth ging ook aan de slag met ton sur ton in haar huis. Ik vind dat zo mooi! De muur, deur én Ivar kast verfde zij in de kleur Pandora van Histor. Voor de deur koos zij zijdeglans en de muur en kast zijn mat. Bijzonder mooi effect geeft dit hè? Deze warme terra roze tint is prachtig te combineren met blank hout en bamboe zoals je op onderstaande foto kan zien.

5. Ivar Ikea hack met webbing

Ikea hack Ivar kast ophangen ©BintiHome-2
@burkatron

Ik wilde eigenlijk vooral Nederlandse accounts laten zien maar deze Ivar Ikea hack moest ik gewoon met jullie delen. Caroline ging namelijk aan de slag met een echte hack van haar Ivar kast door hier een webbing look aan te geven. Meubels met webbing zijn helemaal terug van weggeweest maar hier hangt toch vaak wel een prijskaartje aan. Heel tof om te zien hoe zij haar eigen DIY webbing kast heeft gemaakt! Meer leuke DIY projecten zie je op haar blog.

Dat waren ze! Mijn top 5 van de IVAR Ikea hack van mooie accounts op Instagram. Ik zit eraan te denken vaker een top 5 met jullie te delen van accounts op Instagram. Lijkt jullie dat leuk? Wel zal het altijd geïnspireerd zijn op iets wat terug komt in ons eigen huis, om zo wel een persoonlijke touch te houden. Ik deel immers vooral eigen fotografie op mijn blog.

Mocht je een leuk idee hebben voor de top 5 Instagram favorieten deel dat dan zeker hieronder!

Op zoek naar meer DIY ideeën voor in huis?

Ik heb toestemming gekregen om de foto’s van de Instagram accounts te delen.