Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome-95

Ik wilde de eettafel wit verven voor onze eetkamer make-over, en dat is gelukt!

Eettafel wit verven

Vanaf het moment dat onze eettafel in het appartement stond wist ik dat het nog niet helemaal klopte. De kleur van de eiken houten tafel paste gewoon niet zo mooi bij onze Moduleo visgraatvloer. Het heeft voor mijn gevoel toch nog een tijdje geduurd, een tijdje geleden schreef ik al een blog over welke kleur de eettafel zou krijgen. Vorige week was het eindelijk zover, de eettafel was aan de beurt! Ik heb met een aantal kleuren in mijn gedachte gezeten. Ik dacht aan licht grijs maar met de bank in dezelfde kleur zou dit wellicht wat teveel worden.

Ook dacht ik aan zacht mint groen maar dat zou misschien minder mooi staan bij de stoelen in diverse kleuren die we hebben staan. Daarom leek het mij toch goed om de eettafel wit te verven. Ik koos voor de kleur Cotton Flower van Flexa. Een prachtige off white tint uit de Creations lijn.

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Make over VIDEO – Aan de slag!

Ik maakte uiteraard een video van deze make-over omdat ik graag de verandering met jullie wilde delen. Ook geef ik wat tips voor de aankleding van de tafel. Zoals je ziet heb ik de tafel eerst goed geschuurd met een schuurmachine, daarna ontvet en vervolgens geverfd. Het is uiteraard het beste om de tafel eerst met een grondverf te behandelen, tegenwoordig kan je ook de grondverf meteen in de juiste kleur laten mengen. Super handig!

Ik ben erg benieuwd wat je van deze video vindt. Laat je het mij weten of jij de eettafel wit verven ook een goed idee vindt? Of had jij toch voor een andere kleur gekozen?

{ Abonneer je meteen op mijn kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste interieurvideo’s en weekvlogs }

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Styling tips voor het decoreren van de eettafel

In deze video geef ik ook wat beknopte tips voor het decoreren van de eettafel. Zo heb ik een mix van stoelen neergezet. Wellicht herkennen jullie de spijlenstoeltjes uit mijn vorige huis. Deze kocht ik een aantal jaar geleden via Marktplaats. Deze zijn geverfd in de kleuren : ‘Caramel Fudge’, ‘Urban Taupe’, ‘Cafe Latte’ en E8.50.60 van Flexa. Daarnaast twee velours eetkamerstoelen van Søstrene Grene. Hier kan je de shopvlog zien die ik maakte tijdens het shoppen bij Søstrene Grene.

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Daarnaast plaats ik graag een mix van accessoires op de eettafel. Ik hou niet van symmetrie en cluster graag verschillende accessoires bij elkaar voor een speelse uitstraling. Ik begin met een grote vaas met bloemen. Een leuke styling tips is om de bloemen te laten passen bij het kleurenpalet van de ruimte, zo ontstaat er een mooie balans. Ook kocht ik het dienblad / serveerplank bij Boer Staphorst vorige week, prachtig hoe het hout bij de witte tafel staat. Dat had met de ‘vorige’ eettafel nooit zo mooi gestaan. Vervolgens plaats ik hier een mix van producten op. Een decoratie tajine in dezelfde okergele tint als het stoeltje. Een luchtverfrisser van Lampe Berger. Maar ook een kandelaar ( uiteraard in goud look ), een vaas met een gele gloed, een kandelaar en Facet vaas van Fest Amsterdam.

Eettafel wit verven voor eetkamer make-over ©BintiHome

Ik ben zo ontzettend blij met deze eetkamer make-over en dat ik voelde dat de eettafel wit verven de beste optie was. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Tot de volgende video en blog weer!

Benieuwd naar meer blogs over ons appartement? Je leest ze hier.

( Helaas is mijn Nikon camera kapot gegaan afgelopen week en wordt hij nu gerepareerd. Omdat ik wel door wil gaan met bloggen heb ik de foto’s gemaakt met mijn vlog camera, hierdoor is ( gezien de donkere dagen ) de kwaliteit net even iets minder. Maar hoop uiteraard nog steeds inspirerend! )

Fotografie & video : Souraya Hassan, Binti Home