Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast Ikea hack DIY ©BintiHome-8

DIY kast schilderen

In deze blog ga ik verder met de make over van onze Ivar kasten. In deze eerdere blog deelde ik al wat mijn plannen waren met deze kasten én startte ik met deel 1 van de make over namelijk met de pootjes en de leren handgrepen. Maar ik vond de kast wel wat gewoontjes. Voor de okergele muur in mijn voormalige werkkamer kwam het wit van de kasten juist mooi uit want het zorgde voor een balans bij de muur. Maar hier bij de wit geverfde eettafel voor een witte muur miste het wat contrast voor mij.

Daarom wilde ik de kast schilderen in een kleur zodat hij wat meer zou opvallen en zodat ook deze ruimte beter in balans is. Want balans creëer je door een kleurenpalet goed te verdelen over de kamer. En zoals je ziet, mist hier wat kleur als je het vergelijkt met de rest van onze woonkamer.

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-20

Midden Tijm, een frisse mint groene kleur

Ik wil eerlijk toegeven dat ik het tweede deel van de kast make over een beetje aan het uitstellen was. Want echte make-over klussen doen in huis terwijl Younes er is leek mij in eerste instantie niet zo handig. Met name omdat we in een appartement wonen en er dus niet heel veel bewegingsruimte is.

De kasten moesten natuurlijk geschuurd worden, in de grondverf gezet worden, drogen en vervolgens worden afgelakt. Een kast schilderen is op zich zo gedaan maar met een 5 maanden oude baby denk ik toch goed na over de veranderingen in huis. Ik had al bedacht dat ik de kasten in de opslag zou gaan verven zodat het daar rustig kon drogen.

Totdat ik de Mooi & Makkelijk lijn van Flexa mocht uitproberen. Een nieuwe lijn voor meubels waarbij je een lak en grondverf in één hebt, dat is handig (en snel)! De lijn is er voor meubels, vloeren, deuren, kozijnen en keukenkastjes. Dit leek mij wel wat want op deze manier kan ik de kast schilderen terwijl Younes slaapt. Snel, makkelijk én mooi!

Je kan kiezen uit 10 kant-en-klare kleuren van Flexa Mooi Makkelijk maar je kan ook een eigen kleur laten mengen in een lichte of donkere tint. Ik koos voor de kleur Midden Tijm, een frisse mint groen dat erg mooi staat met de vloer. Deze kleur is eigenlijk vrijwel hetzelfde als onze koelkast die in de keuken staat. En daar hebben we de balans weer! Op deze manier komt de kleur dus op verschillende plekken terug in de ruimte en ontstaat er een harmonie. Iets waar ik zo blij van word.

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-21

Stappenplan : kast schilderen met Flexa Mooi Makkelijk

Ik had helemaal zin om aan de slag te gaan en de witte kasten een make-over te gaan geven. Hieronder deel ik het stappenplan met jullie en je zal zien, hét is écht heel makkelijk.

1. Wat heb je nodig voor deze verfklus?

  • Verf uit de ‘Mooi en Makkelijk’ collectie
  • Kwast
  • Verfroller en bak
  • Schuurpapier of schuurblok
  • Ontvetter en theedoek
  • Eventueel afplak tape

2. Als eerst heb ik de kast schoongemaakt en ben ik de kast gaan ontvetten.

DIY kast schilderen met Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-2

3. Vervolgens heb ik de kast met een schuurblok lichtjes geschuurd

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-3

4. Daarna nog een keer ontvetten

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-4

5. En aan de slag! Ik heb met een roller alle grote oppervlakten gedaan en de hoekjes met een kwast.

DIY kast schilderen met Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-2

6. Afhankelijk van de ondergrond hoef je de lak maar 1x aan te brengen want hij dekt goed. De kast droogt snel en ik kon ze dan ook snel weer tegen de wand plaatsen. Wel moeten de kasten nog even een paar dagen goed uitharden zodat de verflaag kras- en stootvast is.

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-8
Voor de foto heb ik de kast binnen een eerste laagje gegeven maar beiden kasten heb ik op het balkon geverfd voor wat extra gemak.

Het resultaat van de DIY kast make over!

Yes, en daar staan ze dan. De twee kasten zo goed als nieuw in de prachtige kleur Midden Tijm. Ik vind de kleur zo mooi, lekker fris maar toch verfijnd. De mint groene kleur staat ook erg mooi met de eiken pootjes en leren handgrepen. Al met al een goeie keuze! Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt?

voor en na Flexa-Mooi-Makkelijk-Midden-Tijm-Mint-groen-combineren-Ivar-Kast-DIY-©BintiHome-18

En wat een verschil weer hè? Dat vind ik altijd weer de kracht van verf. Door een meubel of wand een andere kleur te geven ontstaat er weer een hele andere uitstraling. En het is dé manier voor mij om sfeer en balans in huis te brengen.

Qua styling heb ik de kasten eigenlijk hetzelfde gehouden. Wel heb ik nog een kastje opgehangen die net even een tint donkerder is dan de kasten, zo ontstaat er een speels geheel. Ik ben dan ook erg tevreden over het resultaat en ik vind het heel leuk dat ik met deze Mooi en Makkelijk lijn wat nieuwe verf projecten in huis kan gaan oppakken. Zo makkelijk en snel ging het. Ik heb meteen al een idee voor een ander leuk restyling project. Heb jij al een idee wat ik wil gaan aanpakken? Wordt vervolgd. ;)

Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome-14
Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY ©BintiHome
Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast DIY tajine wit ©BintiHome
Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast schilderen mint groen ©BintiHome-10
Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast schilderen mint groen DIY tajine wit ©BintiHome
Flexa Mooi Makkelijk Midden Tijm Ivar Kast schilderen mint groen DIY©BintiHome

Deze blog is een samenwerking met Flexa.

Meer kleur inspiratie ?