Ikea hack Besta tv kast met zellige tegels en eiken pootjes | DIY VIDEO

Ikea Hack Besta tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Een echte Ikea Hack vandaag! Ik heb namelijk mijn Besta tv meubel gerestyled met zellige tegels!

IKEA HACK : Tv kast met zellige tegels

Voor alles moet een eerste keer zijn toch? Nou dit was de eerste keer dat ik iets heb betegeld. Tijdens de verbouwing van ons huis in Caïro hebben we alles laten betegelen. Maar zelf iets betegelen? Nog nooit gedaan. Maar goed ik liep al een tijdje met dit idee in mijn hoofd. De IKEA hack van onze tv meubel!

Allereerst is het je vast al opgevallen dat wij de tv op een andere plek hebben staan. Of eigenlijk nog beter… we hebben een hele nieuwe tv! Via Instagram deelde ik het al dat wij super blij zijn met onze Frame tv waar we onze eigen foto’s op kunnen tonen en dit zo echt een onderdeel is van ons interieur. Een nieuwe tv zorgde voor een nieuwe plek, simpelweg omdat hij niet op de oude plek paste. Daarom kozen wij ervoor om de hele zithoek te draaien en dus het tv meubel en de bank op een andere plek te zetten.

En dit was dan ook meteen de gelegenheid om mijn Ikea hack idee waar ik al een langere tijd mee in mijn hoofd liep ook daadwerkelijk uit te gaan voeren.

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Groene zelliges

Het idee voor deze IKEA Hack is dat ik het Besta tv meubel een compleet andere look wilde geven. Bovenop het meubel wilde ik namelijk zellige tegels  gaan bevestigen. Zelliges zijn handgemaakte Marokkaanse tegels. Herkenbaar aan deze tegels is, omdat ze met de hand gemaakt zijn, dat ze verschillende kleurnuances laten zien en het oppervlak van de zellige is ook niet helemaal egaal. Hierdoor heeft de zellige een prachtige levendige uitstraling.

Ik koos voor de zellige in de kleur Vert gris ook wel groen/ grijs, dit past namelijk perfect bij de mint groene wand en heeft een mooi contrast met de witte kast. Hoe ik deze tegels precies heb bevestigd? Dat laat ik in onderstaande video zien!

Abonneer je gratis op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen!

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Restyling van het tv meubel

Naast de zellige tegels bovenop de kast heb ik ook nog wat anders gedaan om het tv meubel een compleet andere uitstraling te geven. Ik heb namelijk pootjes onder de kast bevestigd van het merk Prettypegs. Zij verkopen fantastische producten om ieder Ikea product te restylen, een echte Ikea hack dus ;). Ik koos voor de uitvoering Dagmar 120 met de teak finish. De pootjes lopen schuin wat zorgt voor een speelse uitstraling. Je kan ze gemakkelijk onder de tv kast bevestigen. In de video leg ik ook uit hoe je twee kasten met elkaar verbind. Op de website zie je een uitgebreide collectie dus neem zeker even een kijkje als jij ook jouw meubels een Ikea hack wil laten ondergaan ;)

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels prettypegs oak legs ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels prettypegs oak legs ©BintiHome

How To : Zelf tegelen is super easy!

Oke super easy is misschien wat overdreven, je moet namelijk wel geduld hebben voor deze DIY. Ik heb zelf nooit iets betegeld dus het was voor mij de eerste keer. Ik heb wel wat instructies online opgezocht en gekeken of ik de juiste materialen had. Uiteindelijk vond ik het echt super leuk om te doen en ben ik heel erg blij met het resultaat! Hieronder een lijstje wat je allemaal nodig hebt zodat ook jij aan de slag kan gaan. Voor het volledige stappenplan bekijk je uiteraard bovenstaande video waarin ik alles stap voor stap uitleg.

Benodigdheden voor Ikea hack tv kast met zelliges :

 • Zellige tegels 10x10cm
 • Poten voor de kast
 • 2x hardhout planken van 120 x 40cm ( de maat van de kast ) Ik koos voor twee losse platen maar je kan natuurlijk ook kiezen voor één lange plaat. Voor mij had het te maken met vervoer dat ik koos voor twee platen ;)
 • Primer of grondverf om deze hardhout platen voor te behandelen ( zodat ze niet krom gaan trekken door de lijm)
 • Latjes van 240cm breed en 7x27mm voor de juiste verhouding met de hardhout plaat en hoogte van de zellige tegels ( zelf even goed uitmeten ) Je kan ze in de bouwmarkt meteen op maat laten zagen
 • Verf om de latjes te schilderen in een gewenste kleur
 • Skandia lijmkam
 • Tegelspons
 • Skandia tegelwasser
 • Tegellijm
 • Voegmiddel grijs
 • Bouwemmer voor tegellijm en voegmiddel
 • Emmer voor zellige tegels

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze Ikea Hack tv meubel make over vindt? En ga jij ook aan de slag met het tegelen? Want naast een tv kast kan je dit natuurlijk ook op salontafeltjes, een dressoir of nachtkastjes doen. Oeh, dat laatste is ook leuk! Wie weet voor een volgend project ;)

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Vind je het leuk om met DIY’s in huis aan de slag te gaan? Bekijk hier voor meer DIY ideeën!

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Deze blog is een samenwerking met Designtegels & Prettypegs

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home

11 reacties

 1. Isabelle

  Je tvkastje is echt super leuk geworden! Zo leuk om van een simpel Ikea kastje iets bijzonders te maken! Ik zit er ook al een tijdje aan te denken om zelf een tafeltje voor op het balkon te tegelen, en misschien heb je me nu wel weten over te halen om het toch te doen ;-) Hoewel de tegel die ik in gedachten heb wel een grotere uitdaging is.. de zelliges in de vorm van vissenschubben. Ik ga er nog even over nadenken, maar vind het resultaat bij jou in ieder geval erg mooi!

  • Hi Isabelle wat leuk om te horen! Ik denk dat het met jouw type tegels ook prima te doen is, alleen misschien iets meer meetwerk om te zorgen dat het recht ligt… ik wil met die schubben misschien ook nog wel eens wat gaan doen ;) Succes! Stuur je een foto als je ermee aan de slag bent gegaan? Ben benieuwd!

 2. Ohh wow! Wat geniaal.. je hebt ook mega leuke tegeltjes gekozen. De kleur is echt heel mooi! Wat een top idee. Ik vind de standaard kasten die je in de winkel koopt vaak zo saai en wit. Maar dit vind ik heel erg leuk. Ga het gelijk opslaan in me lijstje :) https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/impressive/

 3. Pingback: Objeto decorativo: Azulejos zellige, la última tendencia en decoración - Decoracion.red

 4. Wat een leuke meubel zeg! Ik vroeg me af waar de lamp met houten kralen vandaan komt..

 5. Hallo,
  wat is het een mooi meubel geworden!
  Mag ik vragen of de pootjes alle 10 stuks, dezelfde zijn? Of zijn de middelste 4 een rechte versie?
  Gr. P

 6. Hi! Wat een superleuk project! Is de Besta kast met matte deurtjes of hoogglans? Zie het niet goed op de video, en wil graag zelf aan de slag hiermee :). Groetjes N.

 7. Wat een gaaf tv meubel! Wij willen dit ook gaan proberen. We vroegen ons alleen af om wat voor een type plank het precies gaat (er zijn veel soorten hardhout). En welke dikte heb je precies gebruikt? Groetjes

 8. Pingback: Doe-het-zelf IKEA hack : tv-kast met groene zellige tegels - Planet Lifestyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.