Ikea Hack Besta tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Een echte Ikea Hack vandaag! Ik heb namelijk mijn Besta tv meubel gerestyled met zellige tegels!

IKEA HACK : Tv kast met zellige tegels

Voor alles moet een eerste keer zijn toch? Nou dit was de eerste keer dat ik iets heb betegeld. Tijdens de verbouwing van ons huis in Caïro hebben we alles laten betegelen. Maar zelf iets betegelen? Nog nooit gedaan. Maar goed ik liep al een tijdje met dit idee in mijn hoofd. De IKEA hack van onze tv meubel!

Allereerst is het je vast al opgevallen dat wij de tv op een andere plek hebben staan. Of eigenlijk nog beter… we hebben een hele nieuwe tv! Via Instagram deelde ik het al dat wij super blij zijn met onze Frame tv waar we onze eigen foto’s op kunnen tonen en dit zo echt een onderdeel is van ons interieur. Een nieuwe tv zorgde voor een nieuwe plek, simpelweg omdat hij niet op de oude plek paste. Daarom kozen wij ervoor om de hele zithoek te draaien en dus het tv meubel en de bank op een andere plek te zetten.

En dit was dan ook meteen de gelegenheid om mijn Ikea hack idee waar ik al een langere tijd mee in mijn hoofd liep ook daadwerkelijk uit te gaan voeren.

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Groene zelliges

Het idee voor deze IKEA Hack is dat ik het Besta tv meubel een compleet andere look wilde geven. Bovenop het meubel wilde ik namelijk zellige tegels  gaan bevestigen. Zelliges zijn handgemaakte Marokkaanse tegels. Herkenbaar aan deze tegels is, omdat ze met de hand gemaakt zijn, dat ze verschillende kleurnuances laten zien en het oppervlak van de zellige is ook niet helemaal egaal. Hierdoor heeft de zellige een prachtige levendige uitstraling.

Ik koos voor de zellige in de kleur Vert gris ook wel groen/ grijs, dit past namelijk perfect bij de mint groene wand en heeft een mooi contrast met de witte kast. Hoe ik deze tegels precies heb bevestigd? Dat laat ik in onderstaande video zien!

Abonneer je gratis op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen!


Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Restyling van het tv meubel

Naast de zellige tegels bovenop de kast heb ik ook nog wat anders gedaan om het tv meubel een compleet andere uitstraling te geven. Ik heb namelijk pootjes onder de kast bevestigd van het merk Prettypegs. Zij verkopen fantastische producten om ieder Ikea product te restylen, een echte Ikea hack dus ;). Ik koos voor de uitvoering Dagmar 120 met de teak finish. De pootjes lopen schuin wat zorgt voor een speelse uitstraling. Je kan ze gemakkelijk onder de tv kast bevestigen. In de video leg ik ook uit hoe je twee kasten met elkaar verbind. Op de website zie je een uitgebreide collectie dus neem zeker even een kijkje als jij ook jouw meubels een Ikea hack wil laten ondergaan ;)

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels prettypegs oak legs ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels prettypegs oak legs ©BintiHome

How To : Zelf tegelen is super easy!

Oke super easy is misschien wat overdreven, je moet namelijk wel geduld hebben voor deze DIY. Ik heb zelf nooit iets betegeld dus het was voor mij de eerste keer. Ik heb wel wat instructies online opgezocht en gekeken of ik de juiste materialen had. Uiteindelijk vond ik het echt super leuk om te doen en ben ik heel erg blij met het resultaat! Hieronder een lijstje wat je allemaal nodig hebt zodat ook jij aan de slag kan gaan. Voor het volledige stappenplan bekijk je uiteraard bovenstaande video waarin ik alles stap voor stap uitleg.

Benodigdheden voor Ikea hack tv kast met zelliges :

 • Zellige tegels 10x10cm
 • Poten voor de kast
 • 2x hardhout planken van 120 x 40cm ( de maat van de kast ) Ik koos voor twee losse platen maar je kan natuurlijk ook kiezen voor één lange plaat. Voor mij had het te maken met vervoer dat ik koos voor twee platen ;)
 • Primer of grondverf om deze hardhout platen voor te behandelen ( zodat ze niet krom gaan trekken door de lijm)
 • Latjes van 240cm breed en 7x27mm voor de juiste verhouding met de hardhout plaat en hoogte van de zellige tegels ( zelf even goed uitmeten ) Je kan ze in de bouwmarkt meteen op maat laten zagen
 • Verf om de latjes te schilderen in een gewenste kleur
 • Skandia lijmkam
 • Tegelspons
 • Skandia tegelwasser
 • Tegellijm
 • Voegmiddel grijs
 • Bouwemmer voor tegellijm en voegmiddel
 • Emmer voor zellige tegels

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze Ikea Hack tv meubel make over vindt? En ga jij ook aan de slag met het tegelen? Want naast een tv kast kan je dit natuurlijk ook op salontafeltjes, een dressoir of nachtkastjes doen. Oeh, dat laatste is ook leuk! Wie weet voor een volgend project ;)

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Vind je het leuk om met DIY’s in huis aan de slag te gaan? Bekijk hier voor meer DIY ideeën!

Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome

Deze blog is een samenwerking met Designtegels & Prettypegs

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home