Onze zoon Younes is geboren ©BintiHome-7
Onze eerste foto samen als gezin, zo bijzonder!

Op 3 februari 2019 is onze zoon Younes geboren! Het allermooiste wat mij is overkomen, het moederschap. Moeder zijn van de allerliefste Younes. Na 2,5 maand is het eindelijk tijd voor een update hier op de blog.

3 februari 2019

Terwijl ik deze blog schrijf ligt Younes bij mij te slapen in de draagdoek. Hij is inmiddels alweer 2,5 maand… wow! Hij wordt al groot hihi. Hoog tijd om jullie even een update te geven over de afgelopen periode. Een periode die ik kan omschrijven als intens, prachtig, liefdevol en vooral een nieuw leven. Een nieuw leven als mama, mama van Younes. Het mooiste wat mij ooit is overkomen.

Ik heb een video gemaakt waarin ik mijn verhaal doe over onze zoon Younes en hoe het met ons gaat. Mocht je het leuk vinden dan kan je de video hieronder bekijken.

Abonneer je gratis op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen.

Moederschap

Toen ik zwanger was heb ik veel nagedacht over hoe het zou zijn om moeder te zijn. Ik kon niet wachten om #bintibaby te ontmoeten. Het moment dat ik Younes voor het eerst in mijn armen hield was onbeschrijfelijk. Ik ben moeder van een prachtig lief mannetje! De afgelopen twee maanden hebben we met elkaar als gezin van elk moment kunnen genieten.

Zowel Mahmoud als ik zijn allebei flexibel met werk en we hebben er dan ook voor gekozen om de eerste periode vooral samen te zijn. Samen met familie en vrienden maar ook zeker met elkaar als gezin. Wat klinkt dat mooi, ons gezin.

We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat wij ouders mogen zijn van Younes. Hij doet het zo goed! Het is allemaal nieuw en we laten het allemaal op ons af komen.

Onze zoon Younes is geboren ©BintiHome
Ik vind het heerlijk om Younes bij mij te dragen in de draagdoek van We Are Wovens. Hij slaapt dan ook zo fijn!

De dagen met Younes

Overdag zijn we veel samen. Ik probeer elke dag wel even naar buiten te gaan met de kinderwagen. Ik ga dan lekker shoppen, koffie drinken of een terrasje pakken. De rest van de dag zijn we lekker thuis, gaan we langs bij oma of komt er gezellig visite. Al met al hebben we het lekker rustig aan gedaan de afgelopen periode en genieten we van elk moment.

De nachten waren in het begin erg pittig, inmiddels zit er wat meer structuur in en voed ik Younes elke 3/4 uur. Daarna vallen we samen weer lekker in slaap. Er zit wel eens een nacht tussen dat hij om 4 uur klaarwakker is, maar vaak lukt het toch wel weer om in slaap te komen.

Onze zoon Younes is geboren ©BintiHome-6
Hier gingen we voor het eerst naar buiten met de Bugaboo Fox, twee weken nadat Younes was geboren!
Onze zoon Younes is geboren Zaansche Schans ©BintiHome-2
Toen Younes drie weken oud was zijn we naar de Zaanse Schans geweest als uitje voor mijn schoonmoeder uit Egypte die hier een maand bij ons was. Spannend maar wel heel leuk zo’n eerste uitje!

Onze zoon op social media?

Op mijn blog was het wat stil de afgelopen tijd maar op Instagram ben ik wel actief foto’s blijven delen. Een vraag die vrijwel meteen kwam was : Gaan jullie Younes delen op social media? Mijn antwoord is : nee.

Ik leg het ook uit in bovenstaande video maar al vroeg in mijn zwangerschap hebben we besloten dat we Younes niet herkenbaar gaan delen online. Dit heeft vooral te maken dat ik open social accounts heb en dat eigenlijk de hele wereld kan meekijken. Ik ben natuurlijk super dankbaar dat jullie mijn blogs lezen en dat ik zoveel volgers heb op mijn socials. Maar toch voelt het niet goed om Younes herkenbaar te delen, hij is nog zo klein. Uiteraard is dit voor iedereen een eigen keuze. Wij voelen ons op dit moment goed hierbij. We doen immers alles op gevoel :).

Daarnaast is Binti Home natuurlijk vooral een interieurplatform waarbij ik af en toe persoonlijke updates deel. Ik vind het natuurlijk wel super fijn om jullie hopelijk te inspireren met de babykamer, inspiratie voor babyproducten en andere styling ideeën voor in huis. Mocht je de Binti Baby kamer nog niet hebben gezien, hier deel ik een uitgebreide Babyroom tour inclusief alle shoplinks!

Onze zoon Younes is geboren ©BintiHome-4
Ik kan uren met Younes knuffelen, wat ben ik gek op hem!

Moederschap en werken

Nu ik dit schrijf is Younes dus 2,5maand… het is natuurlijk gebruikelijk dat je na 3 maanden ongeveer weer gaat werken. Omdat ik een eigen onderneming heb ben ik hier een stuk flexibeler in. Zo ben ik voor de kerst al gestopt met werken omdat ik echt mijn rust wilde pakken die laatste weken van mijn zwangerschap. Ik heb mijn autoreply van mijn mail aangezet en ben gestopt met werken. Uiteraard heb ik mijn mail af en toe wel bekeken maar de druk is er vanaf en dat is wel heel fijn én belangrijk in deze periode.

Nu is het wel zo dat ik foto’s ben blijven delen op Instagram dit komt ook omdat ik dit gewoon een heerlijk medium vind om elkaar te blijven inspireren en volgen.

Maar echt werken aan opdrachten zal ik langzaam aan vanaf mei / juni weer gaan doen. Ik zal mij vooral focussen op online opdrachten, denk aan campagnes voor Instagram en video’s voor Youtube. Maar ook ben ik met iets heel leuks bezig wat ik binnenkort hoop te lanceren. Spannend… hihi En ja, mijn online shop gaat binnenkort ook weer live.

Younes gaat niet naar de kinderopvang en ik wil zoveel mogelijk bij hem zijn. Zeker het eerste jaar. Dit lijkt mij zo waardevol en fijn!

Mijn moeder, zijn lieve oma, wilt wel oppassen dus uiteraard is er flexibiliteit voor werk. Maar toch ga ik het stap voor stap aanpakken en niet in 1x vol aan de slag. Ik vind deze momenten met Younes en ons gezin veel te dierbaar. Daarnaast heb ik de luxe dat ik mijn werk flexibel in kan delen en zelf bepalen waar ik de focus op wil leggen in mijn bedrijf. Ik zal vooral werken als Younes slaapt. Ik heb uiteraard wel weer erg veel zin om met nieuwe projecten aan de slag te gaan!

Onze zoon Younes is geboren ©BintiHome-3
Samen onder de palmboom, dat was mijn droom. Het prachtige ‘Binti Baby’ behang van Creative Lab Amsterda

Zo dat was het voor nu even. Younes ligt nog steeds te slapen, hihi in de draagdoek kan hij úren bijven slapen. Ik ga hem zo weer voeden en dan lekker naar buiten! Ik ben benieuwd wat je van deze update vindt en houd mijn blog in de gaten want er komt weer leuke nieuwe content aan!

Meer inspiratie voor de babykamer :