Babykamer DIY vintage kast restylen mint groen ©BintiHome

Babykamer DIY vintage kast make-over in de kleur mint groen én met gouden accenten.

Babykamer DIY

Tijdens het inrichten van de Binti babykamer had ik al gauw het idee om een vintage kast neer te zetten. Juist omdat ik het mooi in balans vind met het Sebra bedje van Deens design en de Ikea commode. Een vintage kast zorgt voor extra sfeer. Ik was op zoek naar een kast met een verhaal. En toen kwam mijn moeder opeens met de vintage kast die zij thuis had staan, perfect voor de babykamer DIY!

Deze vintage kast staat al zo’n 30 jaar bij mijn moeder in huis. Eerst was hij hout en stond hij bij haar in de woonkamer, vervolgens verfde ze hem grijs. Jaren later kwam hij op mijn tienerkamer te staan en gaf zij de vintage kast een verweerde look met wit, paars en gouden accenten. Ik had een echte oosterse tienerkamer met veel fuchsia, roze en goud hihi. En nu krijgt deze vintage kast een plekje op de kamer van onze baby! Dat vind ik toch wel erg bijzonder dat de kast na al die jaren steeds een andere plek krijgt. Maar hij moest nog wel even een metamorfose ondergaan, dus aan de slag met de babykamer DIY!

Babykamer DIY vintage kast restylen mint groen ©BintiHome

‘Ben je benieuwd hoe de vintage kast er voor de babykamer DIY uit zag? Bekijk dan onderstaande video!’

Video : Babykamer DIY met de vintage kast

Naast het tropische Binti Baby behang van Creative Lab Amsterdam heb ik de andere wand de kleur H9.09.69 gegeven van Flexa. Dit is een mooie lichte vergrijsd groene tint met een frisse uitstraling. Ik had eerst het idee om de vintage kast de kleur okergeel te geven. Echter dacht ik dat dit misschien niet heel mooi zou staan voor de kurkwand. Daarnaast was ik eigenlijk meteen helemaal weg van de groene kleur op de muur. Ik besloot daarom de kast dezelfde kleur te geven als de muur. Dit zorgt meteen voor balans, want de kleuren komen op deze manier op verschillende plekken terug in de ruimte. Daarnaast staat deze groene kast nu prachtig in combinatie met het tropische behang én de kurkwand.

Samen met mijn moeder zijn we aan de slag gegaan met deze babykamer DIY en hoe we te werk zijn gegaan, dat zie je in de onderstaande video. Je ziet in de video ook meteen hoe de kast er eerst uit zag!


Abonneer je gratis op mijn Youtube kanaal om geen video’s te hoeven missen.

Tropisch behang in de kast

De binnenkant van de kast hebben we gelaten hoe hij was. De originele houtkleur is nog goed zichtbaar en de deuren zijn grijs. De historie van de kast door de jaren heen blijven hierdoor behouden en dat vind ik juist tof om te zien! Wel leek het mij goed om nog iets met de planken te doen. Ik dacht er eerst aan om de planken te verven maar na het zien van een vlog van Esmée Noëlle  raakte ik geïnspireerd om wat anders te doen. Ik ging daarom aan de slag met tropisch behang. In de video zie je hoe wij dit hebben gedaan. Op een gemakkelijke wijze bekleed je de plankjes als ware met het behang en zo heb je in een handomdraai nette, strakke én sfeervolle plankjes in de kast. Super easy maar het geeft meteen een heel leuk effect!

Babykamer DIY vintage kast restylen mint groen botanisch behang ©BintiHome

Babykamer DIY vintage kast restylen mint groen botanisch behang ©BintiHome

Shop the look :

Nog even de facts van deze babykamer DIY op een rij :

Ik ben heel erg blij met het resultaat van deze vintage kast make over. Met deze make over zie je dat je met een paar kleine aanpassingen de kast een hele andere uitstraling kan geven. Dat vind ik toch het allerleukste aan vintage meubels. Ze behouden hun verhaal maar krijgen een nieuwe look passend bij het huidige interieur.

Wat vind jij van deze babykamer DIY? Heb jij zelf ook vintage meubels in huis staan? En heb je hier iets mee gedaan? Deel het hieronder in de comments, ik ben benieuwd!

Babykamer DIY vintage kast restylen mint groen ©BintiHome

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home

Meer inspiratie met leuke DIY ideeën? :