Binti babykamer behang Creative Lab Amsterdam ©BintiHome

Babykamer behang met palmbomen en kamelen? Creative Lab Amsterdam ontwierp dit speciaal voor ons.

Babykamer behang

Ja je leest het goed… Onze Binti Baby heeft een eigen babykamer behang genaamd ‘Binti Baby’ welke is ontworpen door Creative Lab Amsterdam. Vanaf het moment dat ik begon na te denken over de Binti Babykamer  had ik al het idee dat het heel tof zou zijn als onze baby onder een palmboom zou kunnen slapen. Palmbomen maken mij blij, geven een gevoel van ontspanning en hebben iets puurs. Ook verwijzen ze naar onze Egyptische roots. Samen met Creative Lab Amsterdam is het gelukt om een perfect babykamer behang op de muur terug te laten komen. Een hele bijzondere samenwerking waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ik ken de meiden van Creative Lab Amsterdam al een paar jaar en dit voorstel was dan ook een prachtige uitbreiding van onze samenwerking.

Naast de palmbomen leek het mij heel leuk om te werken met kamelen, tropische planten en exotische dieren in dit babykamer behang. De piramides én molen maken het behang heel persoonlijk en weerspiegelen echt de roots van ons en onze #bintibaby!

Het behang is echt een eyecatcher en de basis van de babykamer. De kleuren uit het behang laat ik dan ook graag terugkomen in de rest van de kamer. Denk aan de groentinten maar ook camel, oker en naturellen. Het behang is kleurrijk maar toch in balans en niet te druk.

Binti babykamer behang Creative Lab Amsterdam ©BintiHome

Creative Lab Amsterdam

Creative Lab Amsterdam ken je wellicht wel van de geweldige tropische prints die ze ontwerpen sinds 2016. Oprichters Heleen en Nienke ontwerpen exclusieve kaarten, posters, notebooks en wallpaper collecties. Ik leerde ze kennen tijdens ShowUp en was meteen helemaal weg van de kaarten die ze destijds lieten zien. Kort daarna begonnen ze ook met behang en dat bleek meteen een schot in de roos. Ik vind het tropische Tucan CLA behang echt prachtig en heb deze dan ook toegepast in mijn werkkamer make over. Inmiddels heeft mijn werkkamer plaats gemaakt voor de babykamer. Maar ik wist wel meteen dat ik weer behang van Creative Lab Amsterdam wilde toepassen. Uiteraard is het Tucan CLA behang ook perfect als babykamer behang maar ik hou van veranderen dus koos toch voor een nieuwe look.

Het verschil tussen het TUCAN Cla behang en de Binti Baby behang is dat het eerste behang een repeat is. Dit houdt in dat het patroon zich herhaalt. Nieuw in de collectie van Creative Lab Amsterdam zijn de settings. Een setting is een afbeelding op behang die je hele muur (of een deel) bedekt. Het is een prachtig verhaal waar je naar blijft kijken omdat er zoveel te zien is. Het behang wordt op maat gemaakt, je kan op de website de maten van jouw wand doorgeven. Zo krijg je precies het behang dat je nodig hebt zonder dat je hoeft te snijden.

Binti babykamer behang Creative Lab Amsterdam ©BintiHome

Uniek babykamer behang

Als jij ook opzoek bent naar uniek babykamer behang dan is dit Binti Baby behang wellicht wat voor jou. Op de website is deze setting precies zo verkrijgbaar, wel zonder piramides en molen omdat dit echt persoonlijk voor ons is gemaakt. Maar mocht je toch de piramide of molen op jouw eigen behang willen dan kan dat uiteraard! Ik denk dat het werken met een tropisch behang met dieren heel goed werkt in de babykamer. Zo kan ik niet wachten om samen met de baby straks op zoek te gaan naar de dieren en hier spelenderwijs meer over te leren. Ik geloof dat dit behang naast decoratief ook meteen een educatieve rol heeft in de babykamer ( en straks de kinderkamer).

Ik ben heel erg benieuwd wat jij van dit behang vindt. Heb jij ook tropisch dierenbehang in de babykamer toegepast? Of ben je juist opzoek naar babykamer behang met palmbomen? Laat het zeker weten onder de comments.

Binti babykamer behang Creative Lab Amsterdam ©BintiHome

Meer inspiratie voor de babykamer? :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Deze blog is een samenwerking met Creative Lab Amsterdam, zij hebben speciaal voor ons dit behang ontworpen. Ontzettend dankbaar met deze unieke samenwerking.