Bohemian pastel nude bedroom moroccan style ©BintiHome-7

Een bohemian slaapkamer met roze tinten om bij weg te dromen!

Interieurtrend Roze

Waarschijnlijk werd je nieuwsgierig toen je de titel las. Roze is dé trendkleur voor een bohemian slaapkamer? Bij het woord ‘roze’ denk ik nog steeds aan schattig, zuurstok roze. Scenario’s met barbies komen in mijn hoofd voorbij. Maar de kleur roze is de afgelopen jaren steeds meer geaccepteerd in ons interieur. Juist omdat er zoveel verschillende varianten roze zijn! De tinten peach en nude waren de afgelopen jaren echt een interieurtrend en nu zien we steeds meer poeder roze en koraal voorbij komen. Wat juist zo leuk is om een mooie ton sur ton combinatie te maken met deze verschillende roze tinten in combinatie met een lichte (off-white) basis. Tegenwoordig is roze niet meer te zoet maar wordt het steeds meer elegant en classy. Helemaal op materialen als linnen en velvet. En het mooie aan deze trendkleur is dat het op verschillende manieren toegepast kan worden.

En dat roze toch wel een trendkleur is blijkt uit de lancering van de Kleur van het Jaar 2018, Heart Wood. Met een beetje taupe / paarse gloed wordt dit ‘Een volwassen roze’ genoemd door Heleen van Gent ( Hoofd van het Global Aesthetic center). Toepasbaar in verschillende woonstijlen en interieurs.

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend dromenvanger ©BintiHome

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend kussens ©BintiHome

Bohemian slaapkamer

Zo is de interieurtrend roze erg mooi toe te passen in de slaapkamer en dan met name in een bohemian slaapkamer. Herinner je de slaapkamer nog die ik  heb ingericht voor Stek Magazine bij Odyvet? Dit had een witte basis met her en der wat roze tinten, prachtig bij elkaar! Deze slaapkamer heeft een meer Scandinavische feel met neutrale kleuren en veel ton sur ton. Maar het bohemian gevoel kan je ook doorvoeren in juist een meer eclectische uitstraling. Denk hierbij aan een mix van prints, materialen en vooral het zoeken naar contrasten. Dat vind ik altijd zo mooi aan interieur, je kan een woonstijl helemaal eigen maken.

Zo heb ik deze bohemian slaapkamer gestyled voor Marguchi in Caïro. Dit Egyptische merk importeert en verkoopt producten uit Marokko, India en Egypte zelf en deze eclectische mix is prachtig. Het was dan ook echt een feestje om met deze slaapkamer styling aan de slag te gaan!

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend ©BintiHome

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend ©BintiHome

Tips voor jouw eigen bohemian slaapkamer

Maar hoe creëer jij zelf een bohemian slaapkamer? Kies voor een basiskleur op de wand, bijvoorbeeld een zachte poeder roze, beige of juist peach voor iets meer warmte. Vervolgens maak je je bed op met een basis neutraal dekbedovertrek. Ik kies vaak offwhite omdat dit fris staat en het is goed te combineren met allerlei kleuren. Vervolgens leg je een sprei over het bed, dit kan over de helft van het bed of over het hele bed. Het ligt er een beetje aan hoe druk het patroon is van dit sprei.

Kies bijvoorbeeld voor een mooi handgeweven sprei met een etnische feel. Als het een druk sprei is adviseer ik om de helft van het bed hiermee te bekleden zodat het wit van het dekbedovertrek nog zichtbaar is. Hier kan je dan een mix van kussens neerleggen, zo komen ze goed uit. Denk aan mooie vintage kelim kussens, gehaakte kussens maar ook met een zachte fluweel opdruk. Neem eens een kijkje op Etsy ‘bohemian kussens’ voor meer inspiratie! Ondanks dat je met een mix van prints en tonen werkt is het wel belangrijk om een balans te behouden.

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend ©BintiHome

Zoals je ziet hebben wij hier gekozen voor een drukke print voor het hoofdbord. Een super leuke diy want dit was namelijk een ‘saai’ neutraal hoofdbord. Hier hebben we een hand geschilderde doek overheen gespannen waardoor het bed in 1x een hele andere uitstraling krijgt. Wel hebben we hiervoor bewust gekozen om de wand offwhite te laten en geen kleur te schilderen. Op deze manier gaat de focus echt naar het hoofdbord, anders zou het iets te donker worden. Wil je toch een kleur toevoegen? Dan zou ik voor een zand of beige tint gaan.

‘ Hoe zou jij jouw bohemian slaapkamer inrichten? ‘

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend dromenvanger ©BintiHome

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend dromenvanger ©BintiHome

Etnische woonaccessoires

Uiteraard mogen woonaccessoires ook niet ontbreken in de slaapkamer. Een dienblad met woonaccessoires staat altijd mooi op het bed. Uiteraard is dit in dagelijks gebruik niet heel erg handig en kan je het beter op een bijzettafeltje bij het bed zetten. Maar voor de extra aankleding van deze bohemian slaapkamer staat het wel super leuk. Voor een goede gestylde basis van de slaapkamer kies dan altijd voor een neutraal dekbedovertrek, een sprei, wat kussens, een nachtjekastje en lamp. Op deze manier ziet de slaapkamer er al gezellig uit. Dit kan je aanvullen met wat planten, eventueel een kamerscherm of houten wandborden voor een meer bohemian feel. Uiteraard kan een dromenvanger ook niet ontbreken. Voor de vloer hebben we gekozen voor tegels van Egyptisch merk The Nile Co.

Ik ben heel erg benieuwd wat jij van de interieurtrend roze vindt en hoe jij een bohemian slaapkamer zou inrichten? Laat het gerust weten in de comments, vind ik altijd leuk om te lezen. Fijne dag en tot de volgende blog :)

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend dromenvanger ©BintiHome

Meer slaapkamer inspiratie ? :

Bohemian slaapkamer roze interieurtrend ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren