Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome

Vandaag was het zover, de bekendmaking van Dé Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood!

Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood

Vanmorgen om 11.00 uur was het zover, de bekendmaking van de Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood. Ik was aanwezig in het AkzoNobel Global Aesthetic center om daar samen met Odet van Winsen LIVE op Instagram en Facebook de nieuwe kleur bekend te maken. Wauw wat een fantastische ervaring was dat. Het is hier terug te kijken mocht je het gemist hebben!

De nieuwe Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood is het antwoord op het trendonderzoek dat het Global Aesthetic center elk jaar doet. Door de onzekere tijden waarin we leven, door digitalisering en onzekere politiek, is de enige echte zekerheid waar we controle over hebben de uitstraling van ons eigen huis. ”We willen ons omringen met warmte” verteld Heleen van Gent, Kleurexpert van AkzoNobel. Iets wat ik heel goed begrijp en wat ik in ons nieuwe huis ook heel sterk voel. In plaats van een witte vloer kozen wij voor een mooie visgraatvloer voor een warme uitstraling. En ook voor de wanden wil ik met warme kleuren werken. Ik heb al wat mooie kleuren van Flexa klaarliggen! Een warm sfeervol thuis creëren dat je als ware omarmt, dat is dé trend voor volgend jaar.

Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome

Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome

Video in opdracht

Zoals sommigen van jullie weten werk ik al een paar jaar aan inspirerende opdrachten voor Flexa. Denk aan de styling van het event van de Bekendmaking van de Kleur van het Jaar 2015. Dat was destijds Copper Orange. Maar ook de inrichting en styling van de Woonbeurs welke was omgetoverd tot een Kleurenlab. En afgelopen jaar mocht ik een eigen kamer inrichten op de Vtwonen en Design beurs met de Kleur van het Jaar 2017, Denim Drift.

En ook nu mocht ik weer aan de slag, dit keer met een videoproductie. Ik ga in de video in gesprek met Heleen van Gent, kleurexpert én het Hoofd van Global Aesthetic Center. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen bij het Global Aesthetic Center, ook wel het Flexa Colourlab genoemd. Daarnaast verteld Heleen over het ontstaan van de Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood. Heel inspirerend om vast te leggen en wat ben ik trots op het resultaat van de video. Bekijk hem hieronder! Deel je meteen wat je ervan vindt?
ps. Abonneer je ook meteen op mijn eigen Youtube kanaal voor nog meer kleur en interieurinspiratie!

Combineren met Heart Wood

Wat mij meteen opviel is dat Heart Wood een mooie kleur veelzijdige kleur is en erg goed te combineren met andere kleuren. Zo zijn er verschillende paletten gemaakt met ieder een eigen sfeer. Zo kan iedereen aan de slag met deze trendkleur voor het nieuwe jaar. The Comforting Home palet is mijn favoriet, een royaal palet met warm okergeel, rood en roze tinten die perfect aansluiten bij ons huis. Mooie luxe materialen denk aan leer, brass en fluweel.

Maar ook The Inviting Home palet vind ik prachtig. Diverse tinten blauw die prachtig samenvloeien met Heart Wood. Dit is voor de Nederlandse markt The Welcome Home palet en straks ook als Flexa Kleurtester te bestellen.  En voor een wat gedurfdere sfeer in huis kies je voor The Playful Home, een palet dat bestaat uit diverse groentinten wat een speels karakter met zich meebrengt. En dat is ook zo mooi aan kleur, er zijn zoveel combinaties mogelijk en een kleine verandering kan een ruimte al een andere sfeer geven.

Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren The Inviting Home Welcome Home palet©BintiHome

Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome

Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat jij van De Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood vindt en natuurlijk of jij deze kleur gaat toepassen in jouw eigen huis!

Ik maakte samen met Akzonobel nog een video waarin ik mijn slaapkamer inrichtte met de kleur Heart Wood en gouden accenten.

 

Video, concept en edit : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren