Mint groene muur in de slaapkamer ©BintiHome_

Welke kleur kies je voor de slaapkamer? Een mint groene muur in de slaapkamer zorgt voor een rustgevende uitstraling.

Mint groene muur in de slaapkamer

Heb jij ook het gevoel dat je in dit bed wilt kruipen om heerlijk tot rust te komen? Er zijn verschillende redenen waarom een slaapkamer die rustgevende uitstraling heeft waar je naar op zoek bent. Echte knalkleuren werken niet in de slaapkamer, ze werken opwekkend en dat is juist niet wat je nodig hebt. Daarom zie je toch dat in veel slaapkamers toch rustige neutrale tinten het beste werken. Uiteraard kunnen donkere kleuren ook voor een luxueus gevoel maar dan is het wel belangrijk dat er een balans is in de ruimte.

Een mint groene muur in de slaapkamer is eigenlijk een kleur die altijd goed werkt. Deze groene muur is een goede basis voor deze kamer en mooie te combineren met andere naturellen en natuurlijke materialen.

Interieuradvies voor de slaapkamer

Deze slaapkamer is een onderdeel van een interieuradvies dat ik een tijd geleden gaf aan een gezin in Amsterdam. Ik deelde hier al het resultaat van de woonkamer waarbij we ook hebben gewerkt aan slimme en toch sfeervolle oplossingen. Ik kreeg van de bewoners ook een vraagstuk voor de slaapkamer, ze waren wel al tevreden met de basis van de ruimte maar wilde toch nog iets meer gezelligheid in de slaapkamer. Zoals je op onderstaande foto’s ziet is de make over een klein verschil maar toch zorgen bepaalde elementen ervoor dat de slaapkamer net wat gezelliger en warmer is geworden.

Styling van de slaapkamer

Dit zijn de dingen die ik heb verwerkt in een interieuradvies en zijn aangepakt in de make over van deze slaapkamer :

  • De witte muur én de deur zijn geverfd in de kleur Mizzle van Farrow & Ball. Deze mint groene muur staat nu mooi bij het bamboe behang achter het bed en het geeft de kamer wat warmte. De frisse tint mint groen houdt een ruimte fris maar past toch ook goed bij warme tinten.
  • Zoals je weet hou ik altijd erg van balans in een ruimte, dus over het bed een Marokkaans sprei waar dezelfde kleur als de muur in terug komt. Het sprei nam ik zelf mee uit Marokko en is dus helaas een uniek exemplaar. Op Bintihomesale vind je wel eenzelfde sprei met naturel tinten.
  • Achter het bed ligt een vloerkleed van Storebror voor wat extra gelaagdheid. Hierop een bankje om op te zitten als je je schoenen aantrekt of aankleed.
  • In de hoek een hangplant omdat groen natuurlijk in geen enkele ruimte mag ontbreken ;)
  • Advies was nog wel om wat lijsten op te hangen met foto’s in dezelfde tinten als de slaapkamer of eventueel zwart wit. Hiervoor kan je kiezen voor witte lijsten of juist lijsten van eiken ( bijvoorbeeld deze van Moebe) voor een balans.
  • De twee houten krukjes stonden al in de slaapkamer en zijn een leuk alternatief voor een nachtkastje.

Mint groene muur in de slaapkamer ©BintiHome

Mint groene muur in de slaapkamer ©BintiHome_-3

Ik ben erg benieuwd wat je van deze slaapkamer vindt! Welke kleuren gebruik jij in jouw slaapkamer?

Meer inspiratie opdoen voor de slaapkamer?

Mint groene muur in de slaapkamer ©BintiHome

Ontwerp en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home