Slaapkamer styling tips hotelgevoel ©BintiHome-11

Het nieuwe jaar is al ruim een week bezig dus tijd om eens lekker aan de slag gegaan met de styling in huis. Wat ik altijd heel erg prettig vind aan een slaapkamer als het een luxe en rustige uitstraling heeft. Eigenlijk een beetje hetzelfde gevoel als een hotel. Maar hoe creëer je het ultieme hotel gevoel in jouw slaapkamer? Ik geef hier vier slaapkamer styling tips.

Voor de styling van deze slaapkamer ging ik langs bij Sharita voor de nieuwste covershoot van Stek Magazine.

Slaapkamer styling tips #1 : Werk met lagen voor volume

Simpelweg gezegd, werk met verschillende lagen textiel. Dit is echt altijd de nummer 1 tip die ik iedereen mee geef. Ik veel huizen zie ik dat in de slaapkamer een dekbedovertrek ligt dat óf goed past in de sfeer óf totaal niet past en al jaren mee gaat. Ik adviseer dan ook altijd om een groot sprei te kopen welke je over het bed kan leggen. Dit zorgt meteen al voor een rustige en sfeervolle uitstraling en je hoeft je ook niet druk te maken of het dekbedovertrek wel bij de rest past. Houd je wel van een mooi dekbedovertrek en wil je dit graag laten zien? Dan kan je er ook voor kiezen om de helft van het bed te bedekken met het sprei en de andere helft het dekbedovertrek zichtbaar te laten zijn. Leg daarnaast wat bijpassende kussens op het bed en voila: een sfeervol bed!

Je moet dan wel elke avond en ochtend het sprei en de kussens weer erop en eraf halen. Maar wat is nou fijner dan de slaapkamer inlopen en een opgemaakt net bed te zien? Juist, hetzelfde gevoel als in een hotel als het bed is opgemaakt terwijl jij bijvoorbeeld de stad verkent tijdens een stedentrip. Dat is pas lekker slapen!

Shop deze look : Dekbedovertrek , Sprei Tine K via Deens , Poef met pailletten, Kussen Feathers, Kussen Malagoon

Slaapkamer styling tips gelaagdheid voor hotel Slaapkamer styling tips ©BintiHome

luxe materialen in de Slaapkamer styling tips ©BintiHome-5

Slaapkamer styling tips #2 : Een alternatief voor het nachtkastje

We kennen allemaal de traditionele nachtkastjes wel, met een deurtje en één la. Je hebt ze in vele soorten, kleuren en maten. Zo gaan wij de donker bruine nachtkastjes die we al hebben restylen en in de kleuren turquoise en wit schilderen. Maar je kan ook kijken naar alternatieven voor het nachtkastje. Denk bijvoorbeeld eens aan een rond salontafeltje zoals ik hier in mijn slaapkamer deed. Maar ook een boomstam kan een mooi alternatief zijn. Je kan hem naturel houden voor een natuurlijke look of bijvoorbeeld wit schilderen voor een meer Scandinavische look.

Slaapkamer styling tips alternatief nachtkastje boomstam tafel ©BintiHome

Slaapkamer styling tips alternatief nachtkastje boomstam tafel ©BintiHome

Slaapkamer styling tips #3 : Decoreren met planten en lijsten

Inmiddels weten jullie wel dat ik een groot fan van planten ben. Afgelopen vrijdag plaatste ik nog een leuke must visit conceptstore voor planten en vintage in Brussel. Maar ook in Amsterdam kan je allerlei prachtige planten vinden bij Wildernis. Planten dus, in deze slaapkamer plaatste ik twee lange Chinese lantarens op de hoge kledingkast. Maar ook op het nachtkastje heb ik een plant neergezet waarvan de bladeren nonchalant over de vloer gedrapeerd zijn.

Ook schilderijen en lijsten vind ik een mooie sfeermaker in de slaapkamer. Denk aan kunst, foto’s van vakantie of een mooie quote. Boven het bed heb ik een mooi tribal wandstuk gemaakt van suar hout van Madu Madu opgehangen voor een beetje bohemian look. Naast het bed ligt een prachtig dik vloerplaid wat heel goed staat bij de warme bohemian winter look. Op bed kan je een dienblad plaatsen met wat kaarsen en een plant. Dit is natuurlijk per ter decoratie voor overdag maar dat staat wel erg gezellig als je slaapkamer binnen komt.

hotel gevoel in de Slaapkamer styling tips planten ©BintiHome-14

decoratie in de Slaapkamer styling tips ©BintiHome

Slaapkamer styling tips #4 : Wat te doen met dat extra hoekje in de slaapkamer?

Als je gezegend bent met een extra kamer waar je de kledingkasten kan plaatsen of gewoon een grote slaapkamer hebt dan heb je soms wel eens een wand over. Maar wat doe je met die wand? Je kan hier een kaptafel plaatsen of wellicht een grote plant. Je kan ook een bankje neerzetten met wat fijne decoratie hierop. Het bankje kan je gebruiken om op te zitten als je bijvoorbeeld je schoenen aan wilt trekken én het is wat extra opbergruimte ( dat gezien mag worden). Het bankje hieronder schilderde ik in de kleur van het jaar Denim Drift van Flexa. Ook de terracotta planten pot schilderde ik in deze kleur voor een beetje balans. Hang boven het bankje eventueel een mooie spiegel boven en de styling van de slaapkamer is compleet!

Heel erg benieuwd of jullie iets aan deze vier styling tips hebben. Laat gerust een comment achter, dat vind ik altijd leuk om te lezen!

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de slaapkamer? :

extra hoekje in de Slaapkamer styling tips ©BintiHome-7

extra hoekje in de Slaapkamer styling tips ©BintiHome

Hier lees je nog meer slaapkamer styling tips!

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home voor Stek Magazine januari 2017

Bewaren