Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomer gevoel Eklego Design ©BintiHome

Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomers gevoel, ben jij daar ook zo aan toe?

Allereerst wil je vertellen dat ik super trots ben op deze foto’s. Deze shoot heb ik gedaan op een fantastische plek aan de noordkust van Egypte. Voor het Egyptische merk Eklego ging ik aan de slag met de styling van verschillende ruimtes in een geweldige villa in Hacienda Bay. Het resultaat, dat zie je hier.

Okergeel in de slaapkamer

Wat zo leuk is aan de styling van dit zomerhuis is dat ik mocht werken met de kleuren die ik mooi vind. Voor diegene die mij al al langer kennen weten dat ik een liefde heb voor okergeel. Dit moest dan ook zeker ergens terug komen in deze shoot. Ik vind okergeel in de slaapkamer erg mooi staan, eigenlijk in elke ruimte in huis. Maar daarnaast heeft de kleur okergeel ook een hele frisse en vooral zomerse uitstraling. Perfect om okergeel in de slaapkamer van dit zomerhuis toe te passen!

Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomer gevoel Eklego Design en Dina Samaha ©BintiHome

Styling met kleur

Een zomerhuis bestaat voor mij uit lichte interieurs, veel daglicht en vooral een frisse uitstraling. Daglicht is erg belangrijk en als je de wanden wit verft reflecteert dit het licht nog meer voor een lichte ruimte. In deze zomerse woonstijl passen luchtige linnen gordijnen erg mooi. Ik ben helemaal weg van deze okergele gordijnen in deze slaapkamer. Bijzonder aan deze gordijnen is dat het een combinatie is van okergeel en wit waardoor dit een speelse maar toch stijlvolle uitstraling heeft. Wit linnen is puur en fris terwijl het okergeel weer zorgt voor warmte.

Voor het kleurenpalet in deze slaapkamer heb ik gekozen voor wit en beige als basis aangevuld met okergeel, fuchsia, paars en blauw tinten als accent. Het geweldige nachtkastje komt uit de Reclaimed wood collectie van Eklego Design.

Kleur in balans

Uiteraard is balans belangrijk. Het okergeel in de slaapkamer komt zowel terug in de gordijnen, het schilderij van Dina Samaha ( Artistri ) en de kussens. Het werk van Dina is altijd kleurrijk en stijlvol en heeft een knipoog naar de Egyptische cultuur. Een mooi schilderij van haar staat zeker op mijn wishlist!

Het paars en roze uit het schilderij komt ook weer terug in de kussens. Maar ook de lampenkap met stof van Inca and Co. De blauw tinten komen weer terug in het vloerkleed van Kahhal Looms. Het was super om voor deze shoot samen te werken met verschillende Egyptische ontwerpers en merken. Het maakt dus niet uit waar ter wereld, styling en fotografie is overal mogelijk.

Door bovenstaand kleurenpalet zie je dat je bijvoorbeeld een schilderij als startpunt kan gebruiken voor het inrichten van jouw interieur. Het belangrijkste is dat je de kleuren uit bijvoorbeeld dit schilderij goed verdeeld over de ruimte zodat er een balans ontstaat. En balans zorgt voor een rustig interieur met harmonie.

Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomer gevoel Eklego Design en Dina Samaha ©BintiHome

Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomer gevoel Eklego Design en Inca and Co©BintiHome

Style jouw eigen zomerhuis

Ik denk dat het goed is dat de basis van jouw huis of slaapkamer tijdloos is. Op deze manier kan je het hele jaar door met accentkleuren werken voor een andere look. Het okergeel in de slaapkamer heeft echt een zomerse uitstraling in combinatie met de andere frisse kleuren. Maar als je het okergeel weer combineert met oranje tinten, groen en andere aardetinten dan krijgt het weer meer een herfstgevoel. Het is bijzonder om te zien hoe belangrijk kleur is voor een ruimte.

Ik ben erg benieuwd wat je van het okergeel in de slaapkamer vind in combinatie met de andere kleuren? En mocht je geïnteresseerd zijn in meer foto’s van deze shoot. Hier zie je hoe ik de woonkamer inrichtte met okergeel. Tevens ging ik aan de slag met de hal. Een hele inspirerende shoot!

Meer okergeel inspiratie? :

Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomer gevoel Eklego Design Egypte ©BintiHome

Okergeel in de slaapkamer voor een echt zomer gevoel Eklego Design Egypte ©BintiHome

Styling and photography : Souraya Hassan, Binti Home
Interiordesign : Eklego Design

In collaboration with Kahhal looms, Inca & Co, Artistri, Eklego showroom