Restyling keuken Flexa muurverf mat Binti Home Blog

Toen ik in dit huis kwam wonen waren alle muren wit, een fijne basis om mee te beginnen. Al eerder liet ik weten dat één van mijn favoriete kleuren okergeel is. Deze kleur is warm, straalt positiviteit uit en weerspiegelt ook een beetje mijn Egyptische roots. Toen ik deze kleur in de Flexa waaier zag wilde ik maar al te graag een hele wand okergeel maken. Maar welke muur zou dat worden? In deze blog lees je waarom ik voor de keukenmuur heb gekozen.

Huis inrichten – welke kleur krijgt de keukenmuur?

Vanaf de woonkamer kan je zo doorlopen, en doorkijken, naar mijn keuken. Ik vind het heerlijk om een open keuken te hebben omdat de ruimtes zo goed met elkaar in verbinding staan. Het geeft de woning een ruimtelijke uitstraling en als er visite is, is het erg gezellig koken. De wand naar de keuken toe, vanaf de woonkamer gezien, is wit en daar hangt onder andere een foto van een zonsondergang die ik eerder heb gemaakt. Ik wilde graag een muur het leefgedeelte een warme kleur geel geven maar niet de muur in de woonkamer naar de keuken toe.

De kleur geel zou dan te overheersend zijn omdat je die muur vanaf de gehele woonkamer kan zien. Maar een verrassingseffect leek me wel leuk. Daarom koos ik ervoor om de andere kant van de wand, dus in de keuken naar de woonkamer toe, een kleur te geven. Als ik nu beneden kom s’ ochtends zie ik als eerste deze vrolijke muur mét de toepasselijke print met de quote ‘But first, coffee’ van Jan Skacelik.

Balans in kleur

Voor de gele wand staat een rolkar die ik bij Van Dijk en Ko heb gekocht. In mijn studio staat de kar ook, voor de wand met kurk, maar daar heb ik de kar in een kleur geverfd met matte lak. De kar in de keuken heb ik in originele staat gelaten en vind het groen juist wel erg mooi staan bij het geel. Mooi is dat zowel de kleuren geel als groen ook terugkomen in de kelim die voor mij bank ligt. Zo ontstaat er ook weer een verbinding en een balans tussen de keuken en de woonkamer. Ook de ronde tafel met vier stoelen in verschillende kleuren passen erg mooi bij de gele muur, het is een erg sfeervol en warm geheel zo.

Restyling keuken flexa Binti Home Blog

Metamorfose – Voor en Na

Bij het inrichten van een huis of een metamorfose van een ruimte is het altijd leuk om de voor en na foto’s te zien. Zo ook voor de metamorfose van mijn keuken. Je ziet op de bovenstaande foto’s heel goed wat de toevoeging van een kleur kan doen met een ruimte. Je ziet dat zowel de keuken als woonkamer nu veel meer naar elkaar toegetrokken wordt, het is één geheel, een balans. En dat is waar ik bij het ontwerpen van een interieur altijd naar op zoek ben, het vinden van een balans in kleur, styling en producten.

Restyling keuken Binti home - before

Kleuren kiezen voor de wand

De kleur geel, met het kleurnummer F2.35.65, koos ik uit de kleurenwaaier van Flexa. Er zijn zoveel kleuren en ik kies vaak op gevoel. Ik had ongeveer 4 tinten geel en ik heb de kleur bij de andere kleuren uit het interieur gehouden om zo te bepalen welke kleur het beste zou passen. Uiteindelijk is dat dit geworden. Ik koos voor de muurverf mat omdat dat een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Ik bestelde dezelfde kleur ook nog in een klein potje lak in matte uitvoering. Zo kan ik wellicht nog een krukje of iets anders in dezelfde kleur verven voor een klein detail.

Restyling keuken Binti Home

Ik ben benieuwd wat jullie van de restyling vinden. Heb jij ook een muur in huis een kleur gegeven? En hoe zorg jij voor een balans in kleuren in je interieur?

 

Februari 2018,

Inmiddels zijn wij verhuisd naar een nieuwe woning. Maar ook daar gaat mijn liefde voor okergeel verder!

Trendkleur okergeel restyling kantoor

Mijn werkplek kreeg een restyling en uiteraard mocht ook hier de kleur okergeel niet ontbreken. Lees gauw verder voor meer inspiratie!

 

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren