gele portugese tegels in de keuken The Nile Co Egypte ©BintiHome

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor de keuken? Bekijk dan zeker even deze voorbeelden van gele Portugese tegels voor in de keuken. Een frisse en toch warme uitstraling met een oosters tintje!

Gele Portugese tegels in de keuken

Ik weet niet wat het is, zodra ik de kleur (oker) geel zie word ik blij. Daarom kan ik het dan ook oprecht al een aantal jaar mijn lievelingskleur noemen. Ik heb al aardig wat blogs geschreven over deze kleur, neem even een kijkje bij deze ‘geel’ tag om meer inspiratie te vinden! Alweer een tijd geleden heb ik de styling en fotografie gedaan voor het Egyptische tegelmerk The Nile Co. Ze gingen aan de slag met een restyling van hun hele bedrijf, inclusief logo en website. En bij een restyling hoort natuurlijk nieuw beeld. Diegene die de PR verzorgd voor The Nile Co volgde mij al op Instagram en zo benaderde ze mij voor dit fantastische project van maar liefst 4 dagen! Ik heb al eerder een vlog gemaakt over deze bijzondere samenwerking. Echt even de moeite waard want dan zie je hoe deze setting tot stand is gekomen ;).

Samen hebben we voor verschillende ruimtes in huis de keuzes gemaakt voor welke tegels daar goed bij zouden passen. Voor de keuken had ik meteen in gedachte om iets met geel te doen. Deze handgemaakte tegels hebben een oosters motief en het geel wordt gecombineerd met wit en licht grijs. Juist dit wit zorgt voor een fris effect. Ik zie deze tegel dan ook echt perfect in de keuken in combinatie met een wit aanrechtblad. Maar ook betonnen blad zou echt perfect zijn omdat het grijs weer terug komt in de tegel. Ja ook hier ben ik weer op zoek naar een verbindende factor om zo weer een balans te creëren. Ik denk dat deze gele Portugese tegels in de keuken echt prachtig staan! Wat denk jij?

gele portugese tegels in de keuken The Nile Co Egypte ©BintiHome-4

Portugese tegels handgemaakt in Egypte

Nu is het aan de ene kant wel grappig dat ik ze Portugese tegels noem terwijl ze handgemaakt worden in Egypte. Maar ik noem ze zo omdat de meeste van jullie ze toch op deze manier kennen. Ik heb de tegelwand gestyled in combinatie met wat houten producten zoals dienbladen en wat spatels. Daarnaast ben ik ook een groot fan van kookboeken. En dan moet ik eerlijk bekennen dat ik een hele rij kookboeken in mijn keuken had staan maar eigenlijk meer omdat ik het zo sfeervol vind. En niet zo zeer dat ik daar nou heel vaak in heb gekeken ( oeps!). Misschien in ons nieuwe huis toch maar vaker koken vanuit een boek.

Ik wilde met de styling van deze gele Portugese tegels in de keuken laten zien hoe fris en toch warm dit staat. Ik denk dat deze kleur in deze ruimte van het huis ook het beste tot zijn recht komt. Je ziet deze Portugese tegel ook vaak in een meer neutrale uitvoering zoals met zwart wit en lichtgrijs of een mint accent. Prachtig voor in de hal, het toilet of de badkamer. Ik heb een tijd geleden deze okergele Portugese tegels aangeraden voor een badkamer. In combinatie met witte wanden, veel planten en accenten van brass gaat dit werkelijk een prachtige badkamer worden! Zou jij deze kleur toepassen in jouw huis?

gele portugese tegels in de keuken The Nile Co Egypte ©BintiHome

Waar koop je deze Portugese tegels?

De tegels worden nu alleen verkocht in Egypte maar The Nile Co is bezig met een showroom in Europa. Op die manier kunnen ze deze tegels ook bereikbaar maken voor de Europese ( en dus ook Nederlandse) markt. Mocht je serieuze interesse hebben in de tegels kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met de showroom. Wellicht zijn er wel mogelijkheden om de tegels te versturen. Maar ook in Nederland zijn er diverse bedrijven die de meest prachtige tegels verkopen. Denk aan Tegel BV, Floorz en designtegels. Benieuwd naar jouw favorieten!

”Zou jij kiezen voor deze gele portugese tegels in de keuken?”

gele portugese tegels in de keuken The Nile Co Egypte ©BintiHome

Meer inspiratie wat je wellicht interessant vindt :

Heb jij een lifestyle of interieurmerk en wil je ook een fotoshoot met styling en fotografie voor jouw producten? Bekijk dan zeker even deze eerdere projecten die ik heb gerealiseerd. Wellicht kan ik ook iets voor jou betekenen!

Styling en fotografie : Souraya Hassan voor The Nile Co, Egypte

 

Bewaren