Hallway decoration bohemian oriental style ©BintiHome

The hallway is a very important space in the house, but most of the time people leave this room a bit aside. Actually the hallway decoration is as important as the other rooms. Why? Because it’s the entrance of your home. Here you receive your guests. I did the styling of a hallway in a beautiful house in the North Coast of Egypt. In this blog I show you how to make your entrace welcoming and cosy.

Een tijdje geleden deelde ik de foto’s van een woonkamer van een prachtig huis in de Noord kust van Egypte. In de wijk Hacienda Bay heb ik een fotoshoot gedaan in deze vrijstaande villa voor Eklego, een Egyptisch merk. Ik heb veel leuke reacties gekregen op de styling van de woonkamer met de kleuren turquoise en okergeel. Naast de woonkamer hebben we nog meer ruimtes ingericht en gefotografeerd. Zo ook de hal.

Hallway decoration

In veel Nederlandse huizen hebben de hal dezelfde indeling. Een meterkast, een trap naar boven, eventueel een trapkast, de deur naar de woonkamer en een toilet. Ik vind het fascinerend dat de hal vaak nét te klein is. Bij een interieurontwerp krijg ik dan ook altijd de vraag wat te doen met de jassen en waar er opbergruimte gecreëerd kan worden. Mijn hal is net even anders dan anders omdat dit twee huizen met elkaar verbind. Ook heb ik een grote ingebouwde garderobe kast in mijn hal waar ik de jassen en sjaals in op kan bergen.

Op dit moment ben ik bezig met een interieurontwerp voor een woning in Amsterdam. In deze woning kom je via de voordeur meteen in de woonkamer uit. Een vraagstuk was dan ook om een hal te creëren. Dat heb ik gedaan, een hal met een wand van glas en staal, dat wordt zo gaaf! Of je nou een redelijk standaard hal hebt, een hoog plafond of zo de woonkamer in loopt. De hal is het visitekaartje van de woning en verdiend ook net wat meer aandacht voor een sfeervol entree.

Huis inrichten met bohemian stijl ©BintiHome

Huis inrichten trap met tegels ©BintiHome

Trapbekleding – tapijt, tegels of stickers?

Vrijwel altijd bevind de trap in een woning zich in de hal. Denk goed na wat je wil met de trap maar laat dit zeker een onderdeel zijn van het interieur. In Egypte hebben bijna alle trappen een bekleding van marmer en tegels tegen de stootborden. In Nederland zijn de trappen van hout en kunnen we veel verschillende kanten op. Zo wordt er veel gekozen voor tapijtbekleding maar ook kan je de trap schilderen of bijvoorbeeld decoreren met verf of stickers. Zo heb ik mijn trap nét een make over gegeven met trapstickers met mozaïek motief! Dit huis in Egypte heeft een prachtige brede trap met tegels van the Nile co tegen de stootborden.

Trap in de hal met tegels ©BintiHome

Planten in de hal

Voor diegene die mijn blog volgt weet dat ik echt een liefhebber ben van planten in huis. Planten zijn een essentiële sfeermaker in iedere ruimte in huis. Dus ook de hal kan altijd wat groen inspiratie gebruiken. De stijl van dit Egyptische huis is modern bohemian. Daarom koos ik voor een cactus en tropische planten in terracotta potten. De plant met witte bloemetjes zijn subtiel in balans met de witte pot. Ik vind balans altijd erg belangrijk in een ruimte en ik zoek dat vaak in materiaal en kleur.

Huis inrichten bankje met cactus en planten ©BintiHome

Huis inrichten het decoreren van de hal ©BintiHome

Stylingtips for the hallway

De hal mag echt een uitnodigende sfeervolle uitstraling hebben. Ik hou heel erg van ronde spiegels in de hal, zo heb ik een mix van diverse spiegels hangen. Ook deze grote spiegel van Eklego is een mooie eyecatcher. Onder de spiegel plaatste ik een houten bank, ook naar ontwerp van Eklego. Op de bank een mix van planten, potten, boeken en een lijst. Je kan de hal ook inrichten met persoonlijke elementen zoals foto’s of producten welke je gekocht hebt tijdens reizen. De bohemian look van deze hal wordt afgemaakt met het tapijt met rode en turquoise elementen.

Inrichten van de hal met een bank ©BintiHome

Fotolijst met henna fatima handje ©BintiHome

‘What do you think of this hallway decoration?

Maybe you’ll like these articles too :

Huis inrichten met planten in de hal ©BintiHome

Styling en fotografie hallway decoration : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren