Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome

Een paar weken geleden was ik voor twee weken in Egypte. Ik ga geregeld naar Egypte voor familie, werk en de liefde. Ik heb een aparte categorie aangemaakt waar ik alle inspiratie en verhalen vanuit Egypte met jullie deel. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Deze keer ging ik aan de slag voor een fantastische photoshoot voor een mooi merk aan de noord kust..

Hacienda Bay in Sa7el, de noordkust van Egypte

Sa7el ( Sahel) is een gebied aan de noord kust van Egypte ten westen van de grote stad Alexandrië. In dit gebied vind je heel veel badplaatsen en compounds vol met villa’s, vakantiehuisjes en appartementen waar de meeste Egyptenaren de zomermaanden doorbrengen. Vooral Sa7el is een erg hip en modern gebied waar de 1 na andere nieuwe wijk wordt geopend met de meest fantastische huizen. Het Egyptische architectenbureau Eklego heeft mij een tijdje geleden al benaderd om eens samen te gaan werken. Ze werken aan prachtige projecten waaronder één van mijn favoriete restaurants Sequoia aan de Nijl. Ze hebben een moderne stijl met bohemian invloeden en twee winkels in Caïro waar ze een brede collectie meubels, accessoires en kunst verkopen. Ook werken ze samen met Inca&Co, het stoffenmerk waar ik kussens van verkoop in de online shop. Ook met Inca&Co ben ik een mooie samenwerking gestart waarover in het najaar meer!

Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome

turquoise vaas Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome

Styling en fotografie in Hacienda Bay

Deze keer ben ik samen met Eklego naar een prachtig huis in de noord kust gegaan welke ook door dit architectenbureau is ingericht. Een moderne villa met strakke witte wanden en een ruime indeling. Het huis was al grotendeels ingericht met meubels. In de voorbereidingen hebben we al verschillende producten uitgezocht, met name heel veel accessoires, om te gebruiken in de styling. Ik hou ervan om lekker veel te kiezen te hebben dus er kwam een kleine vrachtwagen vanuit Caïro s’ ochtends vroeg aangereden om op tijd de producten bij ons te leveren voor de shoot. Wie inmiddels mijn verhalen over Egypte vaker heeft gelezen weet dat ‘op tijd’ een heel ruim begrip is in Egypte. In één dag hebben we verschillende ruimtes in het huis ingericht en gefotografeerd, dat was een flinke klus maar ontzettend leuk en bijzonder!

Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome

kussens Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome

Woonkamer in een moderne bohemian woonstijl

Als eerste deel ik graag de woonkamer met jullie, de basis is modern en rustig met neutrale kleuren. Het leek mij leuk om met een warm en kleurrijk kleurenpalet te werken. De kleuren okergeel en turquoise zorgen voor een frisse en bohemian uitstraling. De creme en wittinten zorgen voor wat balans en een zacht contrast. Dat vind ik altijd erg belangrijk bij het stijlen van een ruimte. Als je met kleur werkt, zorg altijd voor een lichte of zachte tegenhanger zodat de kleuren niet teveel overheersen maar er een goede balans ontstaat. Zo heb ik voor deze ruimte gekozen voor een okergeel vloerkleed en daarbij kussens op de bank met dezelfde okergele kleur.

De salontafel uit de Reclaimed Wood serie van Eklego heeft witte en turquoise accenten welke ik ook weer terug heb laten komen in de kussens, de twee fauteuiltjes en de vaas op de tafel. Door het zoeken naar een balans is kleur ontstaat er een sfeervolle en rustige uitstraling. Dat vind ik het allerleukste om te doen. Ook in Egypte werk ik graag samen met verschillende merken. Zo komen de kussens van Inca&Co en Malaika, het vloerkleed van Kahhal Looms en  het dienblad van Beit Matta. Het super leuke okergele Suzette Maze kussen shop je in mijn online shop!

Zie je die fantastische ronde spiegel op de achtergrond? Die komt ook uit de Reclaimed wood collectie van Eklego, hierover binnenkort meer!

Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome-19

‘Wat vind jij van deze kleurrijke maar toch rustige woonkamer? Durf jij jouw huis in te richten met kleuren okergeel en turquoise?’

turquoise vaas Modern Bohemian woonstijl Eklego Egypt Hacienda Bay ©BintiHome-21

Styling : Eklego en Binti Home
Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren