Hoe creeer je een speelhoek in de woonkamer? Interieurvraag video door Binti Home

Een vraag die vaak wordt gesteld is : ‘Hoe creëer je een speelhoek in de woonkamer?’. Een hele leuke vraag, zeker nu ik zelf een zoontje van 8 maanden heb en straks ook aan de slag ga met een speelplek in huis.

Speelhoek in de woonkamer

Op dit moment staat bij ons alleen nog de box in de woonkamer maar straks zullen wij ook echt een speelhoek in de woonkamer gaan creëren voor Younes. Via Instagram deed ik een oproep dat jullie je vragen konden stellen voor de interieurvraag video’s die ik maak. Er kwamen veel vragen binnen voor de kinderen in huis. Jullie vragen je af hoe je toch een gezellige hoek kan maken voor de kinderen en dat het speelgoed niet door de hele woonkamer slingert.

Ik denk dat het tweede niet te voorkomen is haha maar, je kan natuurlijk wel een fijne speelplek creëren waar je aan het einde van de dag al het speelgoed ook kan opbergen.

Video : Kinderhoek in huis

Ik koos drie van jullie vragen uit en deze heb ik beantwoord in de video. Het leuke is ik drie keer dezelfde vraag beantwoord maar dat het om drie verschillende woonkamers gaat. Super leuk juist want ik denk dat er daardoor voor iedereen wel een oplossing bij zit voor een speelhoek in de woonkamer. :) Nou genoeg ‘gekletst’, ik wens je veel plezier met het kijken van de video! :)

Inspiratie voor kinderhoekjes in huis

Ik laat een aantal inspiratie foto’s zien in de video. Ik deel ze hieronder ook nog even voor wat extra inspiratie!

Ik vertel het uitgebreid in mijn interieurvraag video. Maar hierbij alsnog mijn ultieme tip voor een speelplek in de woonkamer : ”Zorg dat je er echt een gezellig hoekje van maakt. Een kleur op de wand, hang wat dingen op zoals een prikbord, plankje met knuffels, een rekje met boekjes. Creëer een krijtwandje zodat je kind eindeloos kan kleuren en tekenen. Zet een gezellig tafeltje neer die je eventueel kan schilderen in de kleuren van je interieur. Laat het speelhoekje echt een onderdeel zijn van je interieur. Leuk voor jou én voor je kind”

Speelhoek in de woonkamer interieurvraag ©BintiHome-2
Gezellig kinderhoekje in de woonkamer bij @sevencouches

Laat het speelhoekje echt een onderdeel zijn van je interieur. Leuk voor jou én voor je kind”

Matraskussens voor kinderen interieurvraag ©BintiHome
Super sfeervolle matraskussens voor kinderen van @donebymyselfblog
Speelhoek in de woonkamer interieurvraag ©BintiHome-6
Een prachtige DIY van @tanjavanhoogdalem
Zo tof! Ikea keukentje in dezelfde stijl als de grote keuken bij @hoff.van.saar
Prachtige blank houten kindermeubels van @dertigzes
Gezellige speelhoek van @Huisje127
Mooie speelmatten in verschillende kleuren en prints van @byalex_playmats

Wil je meer video’s zien waarin ik interieurvragen beantwoord?:

De afbeeldingen die gebruikt zijn in deze video en blo heb ik met toestemming mogen plaatsen.