Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE4

Woonkamer make over

Herken je dat gevoel? Dat er steeds meer spullen in de woonkamer komen te staan en dat je opeens ziet dat het wel erg vol staat. Of dat je eigenlijk de behoefte voelt om nieuwe dingen te kopen omdat je eens wat anders wilt?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel vaak dingen verander in huis. Als iets goed staat qua styling en ik ben er tevreden mee dan kan het zo een aantal maanden of misschien zelfs een jaar blijven staan. Zou je niet verwachten van een stylist he? haha ergens natuurlijk wel goed, want dat betekent dat ik gewoon tevreden ben met hoe het eruit ziet.

Maar de laatste tijd begint het steeds meer te kriebelen. Daarom begon ik ook met deze Binti Home Redecorate serie. Kleine veranderingen in huis met een groot resultaat. Vandaar ook deze woonkamer make over.

Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE11
Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE6

Pinterest hit

Maar niet zomaar een woonkamer make over, nee… Ik heb namelijk ons ‘oude’ kelim weer neergelegd, een echte Pinterest hit. Het zit zo. In ons vorige huis lag dit vloerkleed op een witte vloer voor een grijze bank, een prachtige combinatie. De foto’s die ik hiervan maakte zijn echt viral gegaan op Pinterest. Ik ontving heel vaak mailtjes van mensen die zo’n zelfde vloerkleed wilden. Hij is dus van From Turkey with love, wel een uniek exemplaar. Maar soms heeft Eva vergelijkbare kelims liggen.

Je begrijpt het, ik was helemaal weg van deze kelim. Maar in dit huis vond ik deze kelim niet zo mooi staan met de visgraatvloer en grijze bank. Dus ik heb hem in de slaapkamer gelegd al die tijd.

Vorig jaar hebben we een nieuwe bank neergezet in de woonkamer. Ik schreef toen trouwens meteen deze blog om de woonkamer gezellig in te richten. Maar toen had ik mijn eigen #wownbybintihome vloerkleed neergelegd. Een tijdje geleden wilde ik dus een nieuw vloerkleed voor de bank. Ik was al online aan het shoppen maar kon niet echt vinden wat ik zocht. En toen heb ik eigenlijk ‘voor de grap’ even het kelim vloerkleed uit de slaapkamer bij de bank gelegd. En toen wist ik meteen : Ja! dit is het! Dit is de nieuwe look voor onze woonkamer.

Woonkamer inrichten met kelim ©BintiHome
Woonkamer pampas gras styling ©BintiHome

Tips voor het decoreren van de woonkamer

Ik deel hierbij graag een paar tips voor het herinrichten van de woonkamer zodat jij ook met een woonkamer make over aan de slag kan gaan! Mocht je dat trouwens doen, deel dan zeker de voor en na foto’s op Instagram met #bintihomerestyle, dat vind ik leuk om te zien én ik zal het delen in mijn stories!

Mijn persoonlijke tips voor een nieuwe look in de woonkamer :

 • Haal alle woonaccessoires eens weg, zet ze opzij zodat alleen de basis meubels staan. Op deze manier kan je opnieuw stap voor stap alles inrichten. Een beetje de Marie Kondo methode.
 • Als je dan toch alles hebt weggehaald, kijk dan meteen of je eens met nieuwe accessoires kan werken. En dat hoeft niet perse nieuw gekocht te zijn, shoppen in je eigen huis kan ook! Hoe leuk om een nieuwe sfeer te creëren met producten die je al had?
 • Start eerst met het decoreren van de bank met kussens en plaids. Ik heb het vloerkleed als uitgangspunt genomen voor het kleurenpalet. Dus okergeel, camel, nude en groentinten. Deze tinten komen dan ook terug in de accessoires op de bank.
 • Probeer een bindende factor te vinden als je gaat stylen. Zo heb ik bijvoorbeeld ronde salontafels staan met ook ronde decoratie hierop. Creëer een speels geheel door met verschillende hoogtes, structuren en kleuren te werken. Kijk wel dat deze kleuren en materialen weer op andere plekken terug komen voor de balans.
 • Plaats wat droogbloemen in een vaas voor de verandering!
Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE8
Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE5

Styling video : Woonkamer make over

Ben je nou benieuwd hoe ik aan de slag ben gegaan met deze woonkamer make over? Bekijk dan onderstaande video waarin ik jullie stap voor stap meeneem. Abonneer je trouwens meteen gratis op mijn kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste video’s!

Shop de stijl

Misschien ben je bij deze blog gekomen via Pinterest of misschien omdat je mijn blog al regelmatig volgt. De meest gestelde vragen zijn toch wel : waar komen de producten vandaan en wat is de kleur op de muur? Daarom hier een uitgebreid rijtje waar alle producten vandaan komen!

Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE12
 • Bank – Dunbar van Fest Amsterdam
 • Mosterd geel kussen – Urban Culture Nature
 • Gestreept kelim kussen – World of Blends
 • Vierkant mint kussen – Fest Amsterdam
 • Rechthoek roze kussen – Boi Design
 • Kelim kussen grijs – Camels and Co
 • Groen tegeldesign kussen – Binti Home Shop
 • Okergeel print kussen – Binti Home shop
 • Plaid – Wownbybintihome verkrijgbaar bij Kwantum winkels
 • Gestreept lichtgeel kussen – Binnenkort in Binti Home Shop
 • Kelim – From turkey with love
 • Ronde houten salontafel – Loods 5
 • Marmeren salontafel – Zuiver
 • Vaas met twee oortjes – Binti Home Shop
 • Gedroogd palmblad en haver – Aimélie shop
 • Gele pot met zwart dessin – Ellie Home Decor
 • Visgraatvloer pvc – Moduleo
 • Fauteuil – Pronto Wonen ( paar jaar geleden)
 • Pampasgras – Aimélie shop
 • Okergele tajine – Bizar Bazar Antwerpen
 • Wandschalen – Etsy en #wownbybintihome Kwantum
Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE7

Meer inspiratie voor de woonkamer?