Heart Wood Flexa eetkamer vtwonenendesignbeurs 2017 ©BintiHome

Heart wood is de kleur van het jaar 2018 en ik ging hiermee aan de slag voor de inrichting van een eetkamer!

Heart wood combineren

Ik had deze blog al veel eerder online willen plaatsen maar de maand oktober is voorbij gevlogen! Alweer ruim een maand geleden vond de Vtwonen & Designbeurs plaats waar ik, net als vorig jaar, een ruimte in mocht richten voor Flexa. Samen met bloggers Marij, Theo-Bert en Wimke zijn we ieder aan de slag gegaan met de Kleur van het Jaar als uitgangspunt. Ieder hebben we andere kleurcombinaties gemaakt en ook een andere ruimte ingericht. Ik koos voor de eetkamer omdat ik dit, naast de zithoek, de gezelligste ruimte vind in huis. Ik koos voor de kleur Heart wood als basis welke ik combineerde met de kleur River Bed. Een lichte maar toch warme kleur dat heel mooi past bij Heart Wood.

Heart Wood eetkamer Flexa vtwonenendesignbeurs 2017 ©BintiHome

De eetkamer verven

In deze eetkamer stond Heart wood uiteraard centraal. Ik heb daarom drie wanden deze kleur gegeven zodat de eettafel als het ware omarmt wordt door deze warme kleur. De wand aan de linkerkant heb ik helemaal River Bed geschilderd. Voor een speels effect heb ik aan de rechterkant van de kamer een horizontale baan geschilderd. Precies op de grens heb ik een plank opgehangen welke ik de kleur Camouflage green gaf. Hierop een rij van planten voor een sfeervol en botanische uitstraling.

HeartWood eetkamer Flexa horizontale baan op de wand2017 ©BintiHome

De eettafel komt van Fairwood, een familiebedrijf uit Tiel waar ik een tijdje geleden een kijkje nam. Zij verkopen heel veel verschillende houtsoorten maar ontwerpen en maken ook de meest prachtige meubels. Speciaal voor deze beurs hebben zij deze eettafel in de olie gezet waardoor de eettafel een mooie vergrijsde uitstraling krijgt. Dit past echt perfect bij Heart wood. Het grappige is dat ik normaal gesproken erg van licht of warm eiken hou. Maar voor deze eetkamer heb ik juist gekozen voor een iets donkere tint voor een stoer en warm geheel. De plank aan de linkerkant is van precies hetzelfde hout en kleur zodat dit ook weer terug komt.

De bank komt ook bij Fairwood vandaan. Het plan was om de hele bank te schilderen maar ik vond de bovenkant zo mooi! Daarom heb ik ervoor gekozen om alleen het onderstel te schilderen in de kleur Cobalt Night. Hierdoor ontstaat er toch net even een stoer contrast.

HeartWood eetkamer inrichten styling tips ©BintiHome

HeartWood eetkamer Flexa horizontale baan op de wand2017 ©BintiHome

Heart wood combineren met Goud en okergeel

Bijzonder aan deze kleur van het jaar 2018 vind ik dat de kleur goed gecombineerd kan worden met veel verschillende kleuren. Ik wilde natuurlijk een eetkamer creëren dat goed bij mij past. Daarom koos ik voor een kleurenpalet van goud, okergeel, groen en beige. Deze kleuren zie je o.a. terug in de kussens, het servies en de accessoires. Ook schilderde ik de terracotta potten in verschillende kleuren zodat dit weer mooi past in de ruimte.

Ik vind het altijd erg leuk om een eettafel te decoreren. Ik heb dan ook gekozen voor het nieuwe servies met reliëf van H&M Home welke ik tijdens de perslunch zag. Het leukste vind ik om servies te stapelen. Hiervoor gebruikte ik verschillende formaten en een kom bovenop. Juist deze gelaagdheid vind ik erg mooi. Ik gebruikte linnen als een servet welke ik om knoopte met een touwtje en hiertussen stak ik een eucalyptus. Uiteraard mogen kaarsen ook niet ontbreken op de eettafel dus deze plaatste ik in diverse gouden kandelaars. De planten shopte ik o.a. bij tuincentrum het Oosten en ik vind dit echt een mooie toevoeging aan de ruimte. Het groen past erg mooi bij Heart Wood en mag natuurlijk in geen enkele ruimte ontbreken!

HeartWood eetkamer Flexa tafel styling servies H&M Home©BintiHome-

Flexa HeartWood Vtwonen en designbeurs ©BintiHome

‘Met welke kleuren combineer jij Heart wood het liefst?’

Flexa HeartWood eettafel fairwood ©BintiHome

HeartWood eetkamer Flexa vtwonenendesignbeurs 2017 ©BintiHome

HeartWood eetkamer Flexa horizontale baan op de wand2017 ©BintiHome

Ik ben ontzettend blij met het resultaat van deze ruimte. Tijdens en na de Vtwonen en designbeurs heb ik ook veel foto’s voorbij zien komen op instagram en facebook, zo leuk! Ik ben erg benieuwd wat jij van deze eetkamer vind en hoe jij Heart wood het liefst combineert bij jou thuis? Hou daarnaast de blog in de gaten want binnenkort nog meer Heart wood inspiratie!

Shop de stijl van deze eetkamer

Mocht je benieuwd zijn waar de producten vandaan komen dan heb ik hier nog een shop lijstje.

 • Wanden : Heart wood en River Bed van Flexa
 • Eettafel – Fairwood.nl
 • Eetbank Fairwood.nl – geschilderd in Cobalt Night, Flexa
 • Stoel Groen velvet – Sostrene Grene
 • Grijze kuipstoel – About a Chair van Hay
 • Spijlenstoel geschilderd in Caramel Fudge, Flexa
 • Servies op tafel van H&M Home
 • Goud Amefa bestek –  Fonq.nl
 • Foto’s aan de wand  – eigen foto’s
 • Terracotta potjes op plank – Tuincentrum Het Oosten, Aalsmeer
 • Vloerkleed – Kelim via From Turkey With Love
 • Kussens van H&M Home, Etsy, Binti Home Shop
 • Hanger Hart van Hout – MaduMadu.nl
 • Houten wandplanken Fairwood.nl

Flexa Heart Wood eettafel fairwood ©BintiHome

Benieuwd hoe ik met Heart Wood aan de slag ben gegaan in onze slaapkamer?

Meer inspiratie ? :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bedankt Fairwood, H&M Home en Sostrene Grene voor het mede mogelijk maken van deze gestylde eetkamer! Ook assistent Marjolein bedankt, je bent altijd een topper!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren