Heart Wood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

Heart Wood combineren met kleur groen in de slaapkamer. Dat was mijn uitdaging voor deze internationale video campagne!

Heart Wood combineren met de kleur groen

Heart Wood is de trendkleur van 2018 en al eerder deelde ik verschillende blogs over. Zoals jullie weten werk ik al een paar jaar samen met Flexa. Ik mag verschillende video’s maken voor de lancering van de Kleur van het Jaar. Ook mag ik al twee jaar mijn eigen ruimte inrichten op de Flexa stand op de Vtwonen & designbeurs. Afgelopen oktober combineerde ik Heart Wood met goud in mijn eigen ontworpen eetkamer op de beurs. Ik hou van kleur en deze projecten die ik mag realiseren voor Flexa maken mij super trots. Maar naast de samenwerkingen ben ik oprecht weg van de collecties van Flexa en gebruik ik dit ook altijd in mijn interieur, samenwerking of niet :).

Internationale campagne

Een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje uit Londen. Of ik mee wilde werken aan een internationale campagne van Akzo Nobel over de Kleur van Het Jaar. WOW! Twee dagen ben ik met een creatief team op pad geweest bestaande uit een filmcrew maar ook van Flexa Aesthetic center. Deze video gaat over mijn kijk op kleur en mijn visie over trendkleur Heart Wood combineren met de kleur groen. Maar ook waar ik inspiratie vandaan haal voor mijn bedrijf, voor de kleuren die ik gebruik en hoe ik van mijn huis echt een thuis maak.

Ik nam de crew mee naar mijn favoriete plekken in Amsterdam zoals Wildernis Amsterdam, Zenza en Bar Botanique. Ik ben ontzettend blij met het resultaat van de video. Wat vind jij ervan?

Wil je meer van dit soort video’s zien? Abonneer je dan zeker ( gratis ) op mijn Youtube kanaal zodat je geen video’s hoeft te missen.

Heart Wood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

Heart Wood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

Inrichting van mijn slaapkamer

Uiteraard wil ik jullie ook nog wat tips meegeven. Want Heart Wood combineren met de kleur groen? Hoe doe je dat precies? Ik heb ervoor gekozen om in mijn slaapkamer te werken met een kleurenpalet vol aardetinten. Denk aan camel en donker groen. De kleur Heart Wood schilderde ik achter het bed als een soort hoofdbord maar ook op de wand naast het bed. Hiermee is het bed echt ‘omarmt’ door deze kleur en straalt dit veel warmte uit.

Als tegenhanger heb ik naast de Heart Wood wand gekozen voor de kleur camel. Deze warme en zachte kleur vind ik werkelijk prachtig. De witte kasten geven een fijn contrast. De wand tegenover het bed heb ik ook voor de helft camel geverfd. Op deze manier komt de kleur toch terug en is de ruimte in balans. Omdat ik ook graag met groen wilde werken heb ik een brede baan boven de lambrisering groen geverfd. Deze zelfde kleur komt ook terug in het vintage kastje dat van mijn oma is geweest. Deze verfde ik dus precies dezelfde kleur. Heart Wood combineren met de kleur groen en camel geeft een warme, botanische en toch stijlvolle uitstraling.

Heart Wood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

HeartWood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

HeartWood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

Kleuren combineren

Het belangrijkste bij het combineren van kleuren is toch wel dat de ruimte in balans is. Ik zoek altijd de balans op door met lichte kleuren te werken als tegenhanger voor de wat donkere aardetinten. Hierdoor ontstaat een subtiel contrast en wordt het geheel wat lichter. Daarom koos ik ervoor om een witte Marokkaanse deken op het bed te leggen dat tevens een Arabische uitstraling heeft.

Wat ook een fijne manier is om kleur te verdelen is woonaccessoires of meubels te verven in de kleuren uit je kleurenpalet. Zo schilderde ik de kast dus dezelfde kleur groen als de wand. Maar ook werkte ik met een warme okergeel die ik toepaste op een houten bankje en terracotta potten. De kleur Heart Wood liet ik ook terug komen in diverse terracotta potten om zo het geheel tot een balans te maken. Wel koos ik ervoor om bijvoorbeeld het wandplankje in de originele kleur te laten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om dit in dezelfde kleur mee te schilderen. Maar ik wilde de Heart Wood wand net even wat doorbreken. Daarnaast past deze pure houtuitstraling ook weer goed bij de andere natuurlijke materialen in de slaapkamer.

Wat vind jij van de kleur Heart Wood? En met welke kleur combineer jij deze trendkleur het liefst in huis?

Heart Wood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

Kleurcodes

Dit zijn de kleuren die ik heb gebruikt in deze slaapkamer.

  • Heart Wood B5.05.52
  • Donker groen G5.19.40
  • Camel E7.15.62
  • Okergeel F1.34.58

Heart Wood combineren met de kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan ©BintiHome

Meer inspiratie voor kleur op de wand? :