Slaapkamer inrichten met denim drift trendkleur fluweel stoel ©BintiHome

Afreizen naar Londen om aanwezig te zijn bij de perspresentatie van ColourFutures 2017? Dat is toch wel heel erg gaaf. En dan ook nog eens veel foto’s kunnen maken van veel styling ideeën om je huis in te richten met deze nieuwe trendkleur, Denim Drift!

Denim Drift 2017

Een heel huis inrichten met de kleur Denim Drift? Eerder deze week schreef ik al een blog over mijn pers reis naar Londen samen met Flexa. Daar woonde ik de presentatie van ColourFutures 2017 bij in een prachtig oud pand in hartje Londen. Elk jaar wordt de presentatie van ColourFutures weer op een andere locatie gedaan waar ook de hele locatie omgetoverd wordt. Als ware komt het ColourFutures trendboek tot leven. Een paar jaar geleden heb ik de styling mogen doen van de ColourFutures presentatie in Amsterdam, alle stijlkamers zie je hier. Het was daarom extra leuk om nu te zien hoe de stylisten in Londen alles hebben gedaan. En wauw, wat een plaatje!

Slaapkamer inrichten met trendkleur denim drift romantisch classic stijl ©BintiHome

Classic chic bureau in de slaapkamer met blauw accenten ©BintiHome

Styling van verschillende ruimtes in huis

In de vlog die morgen online komt krijg je een uitgebreide tour door het huis maar ook op de foto’s krijg je een heel goed beeld hoe de kleur Denim Drift is toegepast in de ruimtes. Elke ruimte had een compleet andere look en feel. Hierdoor was het heel goed zichtbaar is hoe je deze vergrijsde blauwtint op verschillende manieren kan toepassen. De kleur transformeert als je hem combineert met andere kleuren en daardoor heel goed toepasbaar in verschillende stijlen. Dat is ook goed te zien in dit huis in Londen.

Stylingtip : Wil je de wand in één kleur schilderen maar ben je wel opzoek naar een vernieuwde uitstraling? Schilder dan de wand een gedeelte in matte uitvoeren en een gedeelte in glossy. Op deze manier krijgt de kamer een luxe uitstraling, echt een upgrade van de ruimte. Mooi voor de slaapkamer maar ook leuk voor de eetkamer of keuken!

Slaapkamer inrichten met trendkleur denim drift romantisch stijl ©BintiHome

Badkamer inrichten met marmer en blauw

Goede ervaringen, persoonlijke verhalen en onbetaalbare herinneren, dat is wat we graag terug zien in ons interieur. Deze trend is omgezet naar een prachtig palet in het thema Considered Luxury. Een neutraal en zacht kleurenpalet waarbij de Denim Drift echt een accentkleur is die eruit springt. Mooie natuurlijke materialen, royale stoffen en pure materialen zorgen voor een rijke en sfeervolle uitstraling. In deze badkamer zie je een prachtige combinatie van het Denim Blauw in combinatie met marmer en witte accenten. Strak maar ontzettend sfeervol. Later deze week deel ik een blogpost hoe je jouw slaapkamer kan inrichten met Denim Blauw in de Considered Luxury stijl.

Stylingtip : Hou je van een kleur op de muur maar weet je niet goed hoe je dit moet combineren? Zoals je in deze badkamer zit zijn alle wanden geschilderd in een toch wel aanwezige blauwe kleur. Door de rest van de ruimte rustig te houden, door bijvoorbeeld te werken met een minimum aan materialen als marmer, hout en rvs ontstaat een een goede balans. Daarnaast zijn er maar twee kleuren te zien in de ruimte, blauw en wit met her en der een klein accent groen.

Badkamer inrichten trendkleur denim drift en marmer accenten ©BintiHome

Badkamer inrichten trendkleur denim drift en marmer wand marmer bad ©BintiHome

Badkamer inrichten trendkleur denim drift en marmer wastafel ©BintiHome

Eetkamer inrichten met botanisch groen

De eetkamer was ingericht in het thema New Romantism. Mensen worden nog steeds meer en meer geïnspireerd door de natuur en we willen ons omringen met wereldse en aardse invloeden. Het kleurenpalet is ontstaan door onze wil om ons meer met de aarde te verbinden en vooral de natuur naar binnen te halen. Weelderige planten, hergebruik van meubels en een nieuw leven geven aan bestaande elementen. Een prachtig kleurenpalet is ontstaan met natuurlijke en aardetinten in combinatie met lila en paarse invloeden. De planten in deze ruimte zijn op een fantastische manier toegepast en de natuurlijke elementen in het riet, glas en stoffen zorgen voor een warme sfeer.

Stylingtip : Het stapelen van borden. Ook al gebruik je misschien niet alle borden en serveer je alleen een voorgerecht en hoofdgerecht. Het is ontzettend leuk om een mix van borden in formaat, kleur en materiaal te combineren voor een speels gedekte tafel.

Huis inrichten bohemian botanisch romantisch eetkamer ©BintiHome

Huis inrichten tafel dekken bohemian botanisch accenten ©BintiHome

Huis inrichten bohemian botanisch romantisch eetkamer eetkamerstoelen riet ©BintiHome

Een kleurrijke eetkamer met speelhoek

Helemaal bovenin dit prachtige pand was een ruimte ingericht met het thema Shared Individualism als eetkamer en speelkamer waar ik letterlijk: wauw zei. Wat een fantastische en vooral gedurfde keuze om de kleuren op deze manier toe te passen in de ruimte.  Dit thema staat vooral naar het opnieuw creëren van een samenhang in een ruimte. Maar ook een eigen plek in gemeenschappelijke ruimtes. Een kleurenpalet bestaande uit diverse individuele tinten die samen toch een geheel vormen.

Een rustige basis met Denim Drift in combinatie met heldere roze tinten en geel accenten.Wat ik vooral mooi vind aan de ruimte dat er veel onverwachte keuzes zijn gemaakt. Zoals het schilderen van de binnenkant van de kozijnen en een grote cirkel op de wand. Maar ook de binnenkant van de deur een kleur geven in plaats van de voordeur. Het kleurenpalet van pastellen en neon accenten wordt ook mooi doorgevoerd in de accessoires. Heel inspirerend!

Stylingtip : Ben je op zoek naar balans in de ruimte maar ook eigenheid en unieke elementen? Werk dan met een rustig kleurenpalet met drie basiskleuren zoals neutralen en zachte blauw/groen tinten. Daarnaast kan je van dezelfde tinten voor wat harde kleuren kiezen als accent. Zorg wel dat deze kleur op meerdere plekken in de ruimte terug komt zodat er een balans ontstaat. Dit is heel goed te zien in de foto’s hieronder. Gedurfd, maar wel in balans.

Huis inrichten eettafel pastel kleuren combineren trendkleuren ©BintiHome

Huis inrichten Hal met witte vloer fietsen ophangen en kleurrijke deur ©BintiHome

Huis inrichten eettafel kleurrijk servies combineren trendkleuren ©BintiHome

Huis inrichten kleurrijk eclectic style ©BintiHome

Werkkamer inrichten

De laatste trend is een trend die goed aansluit bij mijn dagelijks leven is The Working Home. Ik heb een studio aan huis en het zoeken naar een juiste balans tussen werk en privé is altijd weer een uitdaging. Nu heb ik zelf een aparte ruimte in huis waar ik mijn kantoor heb gevestigd maar hoe creeer je een aparte werkruimte in huis als het in de woonkamer moet? In deze werkkamer in Londen is te zien hoe je met contrasterende kleuren een ruimte kan indelen in verschillende zones. De ruimte loopt vloeiend in elkaar over door het gebruik van één kleur op de wand maar her en der zorgen accenten op de wand voor het kaderen van de ruimte waar het voor bedoeld is.

Stylingtip : Heb je een bureau in de woonkamer staan? Maak er echt een eigen hoekje van door bijvoorbeeld een vlak op de wand te schilderen rondom het bureau. Hierdoor heb je optisch gezien echt een eigen plekje in de woonkamer en ‘zweeft’ dit niet zo maar in de ruimte. Je kan hiermee aan de slag gaan met harde lijnen. Of kies juist een andere tint dan de kleur op de rest van de muur voor een meer ton sur ton effect.

Huis inrichten Bank kobalt blauw jeans kelim tapijt en gouden accenten met trendkleur denim drift ©BintiHome

Werkplek grafisch zwart met blauw en goud ©BintiHome

‘ Ik ben heel erg benieuwd welke trend het beste bij jou past en waarom? ‘

Inmiddels is de Kleur voor het jaar 2018 Heart Wood ook al bekend! Bekijk hier de interieurtrends voor 2018 en hoe jij deze kleuren kan toepassen in jouw eigen huis!

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren