Tafel styling tips Ramadan Suikerfeest mint groen

Mijn tafel styling tips voor het decoreren van een feestelijke tafel voor het Suikerfeest of andere gelegenheid.

Tafel styling tips

Terwijl ik deze blog schrijf is het Suikerfeest al voorbij. Speciaal voor deze bijzondere feestdag heb ik een styling video gemaakt met tafel styling tips voor het feestelijk decoreren van de eettafel. Ik heb al zoveel leuke reacties ontvangen. Toch wilde ik nog heel graag ook nog de foto’s delen van deze twee tafels samen met de bijhorende shop links. Want deze tafel styling tips zijn niet alleen leuk voor het Suikerfeest maar je kan het toepassen voor elke feestelijke tafel die je wilt!

Tafel styling tips Ramadan Suikerfeest mint groen

Hoe dek je de tafel?

Zoals je ziet heb ik twee verschillende tafels gedecoreerd. Bij het dekken van de tafel is het goed om met een kleurenpalet te werken. Ik hou heel erg van kleur en dit is ook goed te zien in de styling van deze tafels. Door met een kleurenpalet te werken kan je deze kleuren goed doorvoeren in de verschillende elementen op de tafel. Hierdoor ontstaat er een balans.

Met deze tafel styling tips heb jij ook jouw tafel in een handomdraai sfeervol gedekt :

  • Begin met een tafelkleed of placemats

Ik heb voor beiden tafels voor placemats gekozen. Dit is meteen een mooie kleurrijke toevoeging en een fijne basis voor de tafel. Deze placemats heb ik zelf ontworpen en kan je hier kopen en in de winkels van Kwantum.

  • Werk met lagen, denk aan een onderbord, dinerbord, kleiner bord en kom

Door gelaagdheid toe te passen ontstaat er een royale uitstraling. Perfect natuurlijk als je gasten over de vloer krijgt ;).

Tafel styling tips Ramadan Suikerfeest mint groen

  • Goud bestek als echte eyecatcher

Zowel in de gele tafelstyling als de mint groene heb ik voor het goud bestek gekozen. In de okergele versie blend het mooi samen met het warme geel en bij de mint groene tafel zorgt het juist voor een warm accent.

  • Drinkglazen met goud accent

Om het goud weer terug te laten komen koos ik ook voor drinkglazen met een goud accent. Belangrijk als je werkt met bepaalde kleuren of materialen is het goed verdelen over de tafel voor een gebalanceerd en harmonieus geheel.

Tafel styling tips Ramadan Suikerfeest mint groen

Tafel styling tips : Decoreren

Naast de basiselementen is het natuurlijk erg leuk om de tafel verder te decoreren. Daarom hier wat tafel styling tips om de eettafel net even wat feestelijker te maken!

  • Servetten maken het af

Ik hou echt van servetten. Je kan natuurlijk kiezen voor papieren servetten maar linnen of katoenen servetten staan net even wat stijlvoller. Je kan er verschillende dingen mee doen. Zo heb ik bij de groene tafel styling het servet nonchalant gevouwen en hier een touwtje met gouddraad omheen gewikkeld. Vervolgens heb ik het servet naast de kom op het bord gelegd.

Bij de okergele tafel styling heb ik het servet langwerpig opgevouwen en over het bord neergelegd en vervolgens hier de kom op gezet. Hierdoor ontstaat ook weer een speelse gelaagdheid.

Tafel styling tips Ramadan Suikerfeest mint groen

  • Groen op de tafel

Ik vind dat groen en bloemen de tafel helemaal af maken.  Als echte groenliefhebber kan ik het dan ook niet laten om dit ook toe te voegen aan de tafel styling. Ik koos daarom voor wat takjes Judaspenning, je kan ook kiezen voor Eucalyptus. Vervolgens heb ik deze onder het gouddraad gestoken zodat dit een sfeervolle uitstraling geeft op het bord.

Bij de okergele tafel heb ik wat Kamille bloemen neergelegd waarbij ik het steeltje onder de kom stak. Ik vind het erg leuk om bij elke tafelstyling weer een andere wijze van decoreren te bedenken. Dus wel dezelfde soort elementen maar steeds weer op een andere manier.

Camille bloemen Tafel styling tips Suikerfeest Ramadan

Eid Mubarak caketopper Happy Muslim Tafel styling tips Suikerfeest Ramadan

Persoonlijke elementen

Maak een tafel persoonlijk door wat unieke elementen toe te voegen. Deze tafel heb ik gestyled voor het Suikerfeest daarom kon deze caketopper ‘Eid Mubarak’ echt niet ontbreken. Dit betekent ‘Fijn Suikerfeest’. Wat ik ook een erg leuke manier vindt om een persoonlijke draai te geven aan een tafel zijn naamkaartjes of wenskaarten. Deze wenskaart kan je bij elk bord zetten met hierin een persoonlijk geschreven wens voor jouw gast.

Ramadan vlog Suikerfeest tafel styling ©BintiHome_-8

Shop de stijl

Uiteraard deel ik naast de tafel styling tips ook de shops waar alle producten vandaan komen. Zo kan jij ook met deze producten aan de slag voor de aankleding van jouw feest tafel!

Ramadan vlog Suikerfeest tafel styling ©BintiHome_-6

Mint groene tafel styling :

Placemats Binti voor WOWN! mint groen
Tadelakt bowls van Camels and Co
Kussen van cactussilk Camels and Co
Glaasjes groen / mint
Serax glas met koper
Ansichtkaart ‘Eid Mubarak’
Kandelaar groen waxinelichthouder Binti
Serax bord Pure groen
Kom Jade Bloomingville
Servet Dille & Kamille
Vaasje met groen / grijze rand Binti
Servethouder brass van Deens
Caketopper Eid Mubarak van Happy Muslim

Ramadan vlog Suikerfeest tafel styling ©BintiHome

Oker gele tafel styling :

Placemats Binti voor WOWN! okergeel
Kandelaar Binti okergeel
Tadelakt bowls Camels and Co
Kom okergeel Vtwonen
Ontbijtbord aardewerk Madam Stolz
Ansichtkaart Enjoy this day
Servet gebroken wit met geel
Amefa vintage bestek goud

Tajine wit heb ik in deze winkel in Antwerpen gekocht.

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van deze tafel styling tips vond en of je hier ook mee aan de slag gaat? Alvast inspiratie voor de volgende Eid tafel of voor een andere feestelijke gelegenheid. Laat het mij weten in de comments, ik ben benieuwd!

Meer inspiratie voor een feestdag? :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home