Suikerfeest styling in de keuken ronde tafel ©BintiHome

Suikerfeest in Nederland
Het is dit weekend 3Eid el Fitr, ook wel suikerfeest genoemd. Na een maand lang vasten, wat dit keer erg zwaar was zo midden in de zomer, is het nu tijd om samen met vrienden en familie het Suikerfeest te vieren. Mijn Egyptische familie woont grotendeels in Egypte en wat had ik daar graag willen zijn op dit moment. In Egypte is het echt feest met heerlijk eten, samen komen met alle familie’s uit het hele land, samen op pad, veel shoppen en samenzijn. Hier in Nederland gaat het toch net even wat anders, vooral omdat ik niet veel mensen om mij heen heb die ook vasten. Maar uiteraard vier ik dan mijn eigen Suikerfeest.

 

Mijn weekend
Afgelopen vrijdag ben ik, na een geslaagd ziekenhuisbezoek van mijn moeder, samen met haar lekker op pad geweest. Eerst een aantal uur in het tuincentrum rond gelopen om met een bomvolle ‘groene’ auto weg te rijden. Daarna heerlijk op het terras gezeten aan het water en gegeten waarbij vervolgens mij twee nichten ook aanschoven. Dat was gezellig. Vandaag komt mijn goede vriendin Sarah ( ook half Egyptisch ) langs en gaan we traditioneel bakken.. onze moeders komen het proeven, dus we zijn benieuwd of het ons lukt!

Styling met voorraadpotten
Mijn keuken staat in open verbinding met de woonkamer en vanaf de bank zie je dan ook de ronde tafel staan met verschillende stoelen. Voor HEMA Blog maakte ik weer een blog met het thema ‘Eten mag gezien worden‘, en dat sluit mooi aan bij dit feestweekend. Ik houd erg van opbergpotten en vooral als ze er ook nog eens mooi uitzien. Deze glazen potten met houten deksel vind ik erg mooi staan in de keuken én juist omdat je ook goed ziet wat erin zit. De structuur en kleur van het eten zorgt voor een kleurrijke en sfeervolle uitstraling… ja eten is niet alleen lekker maar ook nog eens decoratief ;).

Vensterbank
Mijn vensterbank staat vol met potten, glaswerk en natuurlijk mooie bloemen. Ik heb plissé gordijnen hangen voor mijn raam waar wat licht doorheen komt. Ik vind het altijd erg mooi om glaswerk in de vensterbank te plaatsen voor een transparant en rustig beeld. In dit geval heb ik een mix gemaakt met wat dichte potten en zorgen de linzen, vijgen en pinda’s voor wat kleur. Uiteraard haal ik met echte zonnige dagen het eten weg uit de vensterbank omdat dit anders veel te warm wordt.

Decoratief serveren
De Dublin schaal is zowel functioneel als decoratief. Je kan wat eten opbergen in de schaal en de houten deksel erop doen. Maar ook kan je wat eten en hapjes serveren bovenop de houten deksel. Super leuk toch? Ik vind het mooi dat het hout van deze schaal weer terug komt in de deksels van de voorraadpotten. Zo behoud je wel een balans in kleur en materiaal. Zo koos ik in deze setting voor glas, hout, keramiek en de kleuren wit en grijs.

Ik ga nu gauw de keuken in om alvast een heerlijke cake te bakken met witte chocolade en kokos ( nog steeds mijn favoriete recept van Hééérlijk).  Ik wens jullie een gezellige zondag toe, wat zijn jouw plannen?

vensterbank styling met voorraadpotten HEMA ©BintiHome

 

Serveerschaal Dublin decoratie HEMA ©BintiHome

 

Ronde tafel styling keuken Hema ©BintiHome

Bloemen en kaartenrekje HEMA keuken ©BintiHome

Eten mag gezien worden Hema Blog ©BintiHome

 

Tafelstyling in de keuken HEMA ©BintiHome

 

Styling in de vensterbank Tafelstyling in de keuken HEMA ©BintiHome

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home voor Hema Blog

Bewaren