Ramadan tafel styling Suikerfeest Video ©BintiHome

Het is bijna Suikerfeest, daarom in deze video Ramadan tafel styling tips voor een feestelijke tafel!

Ramadan tafel styling

Het Suikerfeest is bijna in zicht en speciaal voor deze gelegenheid wilde ik een bijzondere video maken. Een Ramadan video met hierin Ramadan tafel styling tips voor het decoreren van jouw eettafel. Ik heb niet eerder een Ramadan video gemaakt dus dit is mijn eerste. Ik ben dan ook erg benieuwd wat je van deze video vindt!

Het decoreren van tafels vind ik super leuk om te doen. Daarom hier weer wat styling tips voor jouw eetkamer inspiratie. Voor mij zijn een aantal elementen onmisbaar in de Ramadan tafel styling of eigenlijk in elke tafel styling setting. Denk bijvoorbeeld aan kleur, dit maakt elke tafel feestelijk en gezellig. Servetten van papier of linnen / katoen voor een luxe uitstraling. Maar ook planten en bloemen geven de tafel net even dat extra voor een feestelijke look.

Speciaal voor deze video heb ik mijn eettafel op twee manieren gestyled, met okergele accenten en met mint groen. Ik ben heel erg benieuwd welke van de twee jouw favoriet is. Laat dat zeker achter in de comments hieronder, ik ben erg benieuwd!

Gelaagdheid & balans

Net als bij iedere setting is ook hier gelaagdheid en balans belangrijk. Met gelaagdheid zorg je voor gezelligheid en een royaal gevoel. Ik bedoel hiermee dat je werkt met lagen op de eettafel. Dus je start bijvoorbeeld met een tafelkleed of placemats, vervolgens een onderbord of dinerbord, hier op een kleiner bord en hierboven op een kom. Uiteraard zal je tijdens het dineren misschien het onderste bord uiteindelijk niet gebruiken maar het staat wel erg sfeervol.

Balans ontstaat door de juiste combinatie van kleur en materiaal. In deze twee tafels heb ik met een kleurenpalet gewerkt, een okergele variant en een mint groene. Wel kan je prima met ton sur ton tinten werken, dit leg ik ook uit in de video. Je hoeft namelijk niet precies dezelfde kleur te gebruiken in alle accessoires, je kan ook gaan voor een tintje donkerder of lichter zo ontstaat er juist een speels geheel en de juiste balans.

Benieuwd of jij deze Ramadan tafel styling tips ook gaat toepassen in huis. De shop credits vind je onder de video op mijn Youtube kanaal, vergeet je niet te abonneren. Dat zou ik heel erg leuk vinden!

Voor deze video werkte ik samen met Camels and Co & Happy Muslim, twee super leuke webshops waar je zeker een kijkje moet nemen! Ook leende ik weer producten bij Deens.nl en Vtwonen. Veel shopplezier!

Meer inspiratie voor ramadan styling in huis? Bekijk dan deze blog over ramadan decoratie op tafel!

Video : Mahmoud Sherif & Souraya Hassan