Opbergtips voor sieraden in de slaapkamer ©BintiHome

Opbergtips voor sieraden in onze slaapkamer met een persoonlijke DIY!

Opbergtips voor sieraden

Een tijdje geleden deelde ik al een foto van dit hoekje in onze slaapkamer op Instagram en kreeg hier veel vragen over. Daarom dacht ik dat het leuk zou zijn om een aparte blog te schrijven met wat opbergtips voor sieraden in de slaapkamer of andere ruimte in huis.

Dit hoekje is erg dierbaar voor mij omdat je hier allereerst een vintage kast ziet die van mijn oma is geweest. Ik heb hem de kleur  G5.19.40 van Flexa gegeven. Deze zelfde kleur heb ik ook gebruikt voor de groene baan op de wand. De camel kleur op de wand is E7.15.62 van Flexa.

Dit hoekje is ook speciaal omdat onder kast een koffer ligt die van mijn opa is geweest én er hangt een leuk DIY idee als één van de opbergtips voor sieraden die ik al héél lang heb….

Lees hier meer over de slaapkamer en een aantal styling tips voor een oosterse sfeer.

DIY idee Opbergtips voor sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome

1. Opbergtips voor sieraden – DIY wit frame

Ik begin met een DIY dat heel erg dierbaar voor mij is. Dit witte frame heb ik al zo’n 20 jaar denk ik. Mijn moeder heeft dit ooit voor mij gemaakt voor mijn, destijds, oosterse slaapkamer. Hij had destijds de kleur goud. Dat zou ook niet echt misstaan nu ;) maar een paar jaar geleden heb ik dit frame wit geverfd.

Het leuk is dat je dit ophang frame heel makkelijk zelf kan maken.
Wat heb je nodig?

  • Frame van een fotolijst. Je kan voor een strak exemplaar gaan of juist voor een barok / vintage exemplaar
  • Fijn gaas
  • Tacker met nietjes
  • Ophanghaakje

Je bevestigd het gaas strak tegen de achterkant van het frame. Kies voor fijn gaas zodat de oorbellen goed blijven hangen. Je kan uiteraard ook voor een wat grovere variant gaan, maar ik denk dat dit wel erg mooi staat. Met een tacker niet je het gaas vast aan het frame, je bevestigd het ophanghaakje en voila, je bent klaar! Mijn favoriet uit deze opbergtips voor sieraden.

DIY idee Opbergtips voor sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome

Opbergtips sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome-4

2. Opbergtips voor sieraden – bakjes

Ik ben gek op bakjes en vind het dan ook leuk om dit te gebruiken voor mijn sieraden. Zo was ik helemaal weg van deze mini stolpjes uit de Sammanhang collectie van Ikea. Toen ik ze op de website zag dacht ik dat ze veel groter waren maar eigenlijk is dit maatje perfect voor het opbergen van ringen, armbanden en oorbellen.

Naast de stolpjes heb ik ook een glazen opbergbox met een klep aan de bovenkant. Hier heb ik al mijn armbanden in gedaan. Ziet er wel gezellig uit toch?

Opbergtips sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome-10

Opbergtips sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome-11

3. Kettingen ophangen

De derde alweer uit deze opbergtips voor sieraden is het ophangen van kettingen. Niets is vervelender dat als je kettingen in de war gaan omdat je ze in een opbergbox hebt gedaan. Daarom is de beste tip : hang je kettingen op!

Ik heb hiervoor haken gebruikt van de Britse shop The Foundry man. Ik ben gek op goud en dit zie je her en der ook terug komen  in de slaapkamer. Deze brass haken passen dan ook perfect!

Kettingen ophangen brass haken Opbergtips sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome-7

4. Opbergtips voor sieraden – Laat het zien!

Wat ik toch wel erg leuk vind aan het opbergen van sieraden is dat je het toch kan blijven zien. Het ziet er sfeervol uit én je ziet in een oogopslag wat je hebt. En dus wat je wilt gaan dragen ;). Ik heb, om het goud weer terug te laten komen, een goud schaaltje neergezet waar ik vooral ringen in leg. Dit schaaltje ( eigenlijk een zeepschaaltje) heb ik meegenomen uit Marrakech.

Daarnaast staat een mini olla vaasje, een traditioneel aardewerk karaf uit Egypte. Vroeger dronken ze hier water uit ( uit de grote variant). Deze kleine olla is puur ter decoratie. En perfect om dus armbanden omheen te hangen, staat wel speels toch? :) Kijk eens om je heen in huis, misschien kan jij andere decoratie objecten ook gebruiken voor het opbergen van sieraden.

Opbergtips sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome-13

5. Sieraden standaard

Wat het natuurlijk altijd goed doet is een sieraden standaard waar je zowel kettingen en armbanden aan kan hangen als oorbellen in kan steken. Deze gouden variant kocht ik een paar maanden geleden bij Action. Ik weet dus niet of ze hem nog hebben. Maar dit soort sieraden standaards kom je gelukkig wel in meerdere winkels tegen.

Wel leuk om dit juist te combineren met persoonlijke en unieke opbergtips voor sieraden zoals hierboven.

Opbergtips sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome-12

Sieraden opbergen in mijn slaapkamer ©BintiHome-2

Ik ben erg benieuwd wat je van deze opbergtips voor sieraden vind. Heb jij ook een unieke manier om jouw sieraden op te bergen? Deel het dan zeker hieronder de post. Leuk om dit met elkaar te delen :).

Opbergtips voor sieraden in mijn slaapkamer ©BintiHome

Meer styling tips voor de slaapkamer? :

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home