Oosterse slaapkamer styling tips ©BintiHome

Een oosterse slaapkamer, dat is helemaal mijn stijl! Daarom deel ik graag mijn styling tips met jou.

VIDEO : Oosterse slaapkamer

Ik ben aan de slag gegaan met de styling van een oosterse slaapkamer. Ik deelde al eerder wat styling tips vanuit de slaapkamer : Slaapkamer inrichten met de najaarstrends en het creëren van een herfstsfeer in de slaapkamer. Zoals jullie weten laat ik graag oosters accenten terug komen in ons huis. Denk hierbij aan de vergrijsde aardetinten maar ook de pure materialen. Daarnaast combineer ik producten van verschillende merken én uit verschillende landen voor een etnisch geheel. Maar waar vind je precies deze oosterse elementen en hoe kan je jouw slaapkamer gezellig maken? Daar vertel ik in de onderstaande video meer over.

Styling tips voor het inrichten van de slaapkamer

Bij het inrichten van de slaapkamer is het goed om altijd eerst naar de basis de kijken. Welke kleur geef je de wanden en hoe kies je de juiste vloer? Daarnaast werk ik graag met gelaagdheid bij het stylen van het bed zodat er echt een luxe hotelkamer gevoel ontstaat. Hoe ik dat doe? Werken met heel veel lagen! Een prachtig dekbedovertrek van House in Style in het wit met Arabische accenten. Ik heb eigenlijk altijd een wit dekbedovertrek omdat dit lekker fris staat en vervolgens combineer ik dit met een sfeervol sprei. Dit sprei heb ik zelf ontworpen en is te koop bij Kwantum. Hier leg ik vervolgens wat sierkussens op, soms een heleboel maar voor deze styling vond ik twee voldoende. Boven het bed heb ik een prachtig wandpaneel van Simply Pure opgehangen welke gemaakt is in Thailand. Dit is een soort verlengstuk van het bed en zo optisch een hoofdbord. Ik schreef hier nog een uitgebreide blog over dit wandpaneel want er zit een mooi verhaal achter!

Naast het bed staan twee nachtkastjes met hierop twee mooie geometrische lampjes van Hart & Ruyt. Ik heb hier een lampje in gedaan van maar 7watt zodat het mooi zacht licht geeft. Echt fijne sfeerverlichting dat de slaapkamer nodig heeft! Daarnaast mogen planten natuurlijk ook niet ontbreken in deze slaapkamer.

Oosterse slaapkamer styling tips nachtkastje ©BintiHome

Oosterse slaapkamer styling tips wandpaneel teakhout thailand ©BintiHome

Oosterse slaapkamer styling tips arabische accenten ©BintiHome

Shop de stijl

Uiteraard liet ik in deze styling video al wat credits voorbij komen maar ik snap dat je erg benieuwd bent waar alle producten uit deze oosterse slaapkamer vandaan komen. Daarom hier een uitgebreide shop de stijl lijst zodat jij ook in deze woonstijl kan shoppen. In de video vertel ik ook over het prachtige Lisbon dekbed dat je kan winnen. Je kan mee doen met de winactie op instagram!

Oosterse slaapkamer styling tips arabisch bedsprei ©BintiHome

Oosterse slaapkamer styling tips inrichting ©BintiHome

Meer inspiratie voor de slaapkamer?

Oosterse slaapkamer styling tips lisbon dekbedovertrek House in Style ©BintiHome

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home

Voor deze blog mocht ik shoppen bij Hart & Ruyt, Simply Pure en House in Style. De winactie met House in Style is een samenwerking waarbij wij jou hopelijk blij kunnen maken met dit mooie dekbed. De winnaar wordt op 20 mei door House in Style gekozen en zal op Instagram bekend gemaakt worden.