Opruimtips herinneren opbergen met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome1

Opeens was het daar, de ‘Kon mari’ methode van Marie Kondo. Om mij heen hoor ik veel mensen hierover praten. De serie ‘Tidying up with Marie Kondo’ was een hit op Netflix. Dit in samenhang met mijn nesteldrang eerder dit jaar zorgde ervoor dat ik natuurlijk die serie ook moest zien. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog geen halve aflevering heb gekeken. Ik kon het niet kijken, veel te Amerikaans. Maar het principe van Marie Kondo vind ik daar en tegen wel inspirerend. Gooi weg wat je niet ‘blij’ maakt en zorg voor overzicht bij het opruimen, dus dat je ziet wat je hebt.

Tijdens de nesteldrang maar zeker ook nu 6 maanden later heb ik nog steeds de opruimkriebels. Ik heb het gevoel dat ik ons huis steeds netter en vooral leger wil maken. Ik begon hier al met een restyling van onze zithoek én het weghalen van veel spullen. Want dat is tevens ook de philosofie van Marie Kondo, het weggooien van overtollige spullen is dé sleutel tot een beter leven. Nou ik kan je vertellen, hoe meer lucht we in ons huis krijgen hoe relaxter ik mij voel. Want door de jaren heen heb ik toch veel spullen verzameld haha. Het leven van een stylist..

Opruimtips met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome10

Aan de slag met Curver

Maar goed, aan de slag! Maar waar begin je? Ik mocht van Curver de nieuwe Beton lijn uitproberen. Dit leek mij meteen een mooi moment om weer wat hoekjes op te ruimen in huis. Hoe ik dat heb gedaan lees je hieronder, ik deel meteen wat opruimtips met jullie. Ik ging aan de slag met in totaal 9 opbergboxen van Curver in verschillende formaten.

Opruimtips met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome5

Wat ik trouwens zo tof vind aan deze serie is dan de opbergdoos een betonlook heeft én reliëf in de hoeken. Een prachtig patroon wat voor mij een beetje Arabisch aanvoelt. De perfecte mix voor in ons huis!

1. Herinneringen bewaren

De eerste van deze serie opruimtips is het bewaren van herinneringen. Nu had ik eerst alles uitgezet op het tv meubel maar ik vind het idee van een herinneringendoos ook erg leuk. Daarom legde ik het fotoalbum van onze bruiloft samen mijn het album van mijn zwangerschap in deze beton box. Maar ook legde ik de gepersonaliseerde stenen met persoonlijke wensen van familie en vrienden hierin. En het geboortecadeautje van Younes dat elk kraambezoek mee kreeg naar huis. Een bijzondere en waardevolle herinneringendoos!

Opruimtips met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome2
Opruimtips herinneringenbox opbergen met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome4

2. Opruimtips voor creatieve spullen

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en ik verzamel dan ook van alles om mij heen. Tijdschriften, notitieboekjes maar ook tape en lint om de orders van mijn shop in te pakken. De Beton boxen lenen zich perfect voor het opbergen van deze creatieve producten. En dan weer op de Marie Kondo manier, categorie bij categorie én als je de opbergdoos opent dat je meteen ziet wat je allemaal hebt. Overzicht is belangrijk! De beton boxen passen perfect in de kast en staan ook nog eens super sfeervol bij de pas geverfde kast en de gouden accenten. Ondanks dat je denkt dat beton een ‘koud’ materiaal is en wat kil kan ogen, krijgt het door de combinatie met andere materialen juist een warme en sfeervolle uitstraling.

Opbergtips met curver creatief opbergen ©BintiHome-7
Opbergtips met curver creatief opbergen ©BintiHome-8
Opbergtips met curver creatief opbergen ©BintiHome-8

3. Opbergen van babyspullen

Inmiddels hebben we aardig wat baby spullen verzameld. Ook een gezellige verzameling van knuffels in de meest prachtige kleuren. Die wil ik natuurlijk graag laten zien. Maar toch merk ik dat het open opbergen van spullen ( en met name babyspullen) niet altijd even handig is. Met name omdat hier toch steeds stof bij komt. Daarom koos ik ervoor om de gezellige mand met knuffels te vervangen voor de stijlvolle boxen. Het staat leuk, netjes en is meteen een stuk hygiënischer. Het leuke is dan de boxen ook onder de box passen. Dus meteen binnen handbereik.

Opruimtips babyspullen opbergen geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome7
Opruimtips babyspullen opbergen geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome7
Opruimtips baby producten met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome11
Opruimtips baby spullen onder de boxmet beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome12

4. Opbergtips in de kast

Ik geef het eerlijk toe, soms kan het een rotzooi zijn achter de gesloten kastdeurtjes. Het sluipt erin, je ziet het toch niet. Maar geïnspireerd door Marie Kondo is het toch eigenlijk veel fijner om ook ín de kasten alles netjes te hebben? En dat het liefst op zo’n manier dat er overzicht is. Dus niet een kast vol kaarsen en woonaccessoires bij elkaar gezet. Maar juist alles per categorie onderverdeeld in boxen. Zo blijft het netjes, weet je meteen waar alles ligt én blijft het overzichtelijk.

Opruimtips in de kast opbergen geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome7
Opruimtips woonaccessoires opbergen met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome17
Opruimtips Turquoise kast met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome20

Ik ben erg benieuwd wat je van deze opbergtips vindt en of jij ook thuis aan de slag gaat? Ik schreef trouwens al eerder blogs over de opbergdozen en organizers van Curver :

Opruimtips woonaccessoires opbergen met beton boxen van Curver geinspireerd op Marie Kondo techniek ©BintiHome17

Deze blog is een samenwerking met Curver.