Bohemian chic hal styling ©BintiHome

Bij het inrichten van ons nieuwe huis merk ik dat ik op andere dingen let dan voorheen. Ik denk meer na over praktische oplossingen en ik hou mij bezig met items waar ik eerder nooit echt naar keek. Zoals bijvoorbeeld een schoenkast. En oh wat voor één, opslag verliefd op deze prachtige schoenkast van mango hout!

Schoenenkast van mango hout

Het was dus liefde op het eerste gezicht toen ik dit opbergmeubel voor schoenen vond. De Anderson van mangohout en messing bij Made.com. Het duurde wel even voordat we hem binnen hadden maar oh wat was ik blij toen hij er eindelijk stond. Het is echt een erecatcher in de hal waar we dus onze schoenen in opbergen. De rest van de schoenen staan bij de kledingkast op zolder maar hier staan de meest gebruikte schoenen in. In het bovenste vak heb ik twee mandjes neergezet waar ik handschoenen, mutsen en sjaals in opberg. Zo blijft de hal netjes en leeg.

De hal entree gezellig inrichten ©BintiHome-31

De hal als entree van jouw huis

De hal blijft toch vaak een ruimte waar niet zoveel aandacht aan wordt besteed terwijl dit echt hét entree van jouw woning is. Het is de eerste ruimte die je betreed als je jouw huis binnenstapt en hoe fijn is het als je hier echt een warm welkom voelt. Zowel voor jouw gasten, ja zelfs de postbode die dagelijks pakketjes komt brengen ;) haha Maar uiteraard, het allerbelangrijkste, een warm welkom voor jezelf.

We hebben wat bamboe haakjes opgehangen voor de jassen en een kleiner rekje voor Younes zijn jassen (hoe schattig ;) ). Ook hangt er een gouden brocante spiegel die ik meenam uit Brussel tijdens een citytrip met mijn moeder. Toen we de schoenenkast van mango hout hadden neergezet had ik meteen het idee iets erboven te hangen. Je denkt al gauw aan een spiegel maar ik vond de plek van de huidige spiegel eigenlijk wel mooi. Daarom koos ik voor twee posters. Op de ene poster staat ‘Sabr’ wat geduld betekent in het Arabisch. Daarmee wordt ook wel bedoeld dat je erop kan vertrouwen dat dingen op jouw pad komen wanneer ze daarvoor bestemd zijn, zo mooi! Daarnaast een poster met een palm voor wat sfeer. Op de schoenenkast heb ik wat decoratie geplaatst.

Hoe richt je de hal sfeervol in ©BintiHome
Goud en donker hout ©BintiHome

Kleur toevoegen

Als je mij al langer volgt weet je dat ik heel graag met kleur werk. Onze hal krijgt dan zeker nog een mooie kleur. Ik zit te denken aan een warme tint of juist een lichte nude rozige tint. Wat het gaat worden dat deel ik uiteraard binnenkort met je.

Vaak beginnen mensen met de kleur op de wand en gaan dan verder inrichten. Maar het is natuurlijk bijna vanzelfsprekend dat jij al een bestaande inrichting hebt of dat je al wat items hebt gekocht voor een nieuwe woning. Soms is het goed om dingen gewoon al even neer te zetten en je vervolgens te laten inspireren welke kleur hier mooi bij zal staan.

Het analyseren van de hal voor het toepassen van kleur gaat bij mij als volgt:

  • De hal straalt nu rust en licht uit ondanks dat het niet heel licht is. Er komt alleen licht van het raampje bij de voordeur (en de woonkamer als de haldeur open is). Omdat ik deze lichte rustige sfeer wil behouden kies ik denk ik voor een lichtere tint. Misschien een nude/roze kleur.
  • De schoenenkast van mango hout is redelijk donker en hier wil ik dus geen donkere kleur achter omdat ik juist wil dat de kast goed naar voren komt.
  • Ik kom dan dus al gauw uit bij een lichtere tint, maar ik wil wel wat warmte toevoegen
  • Vervolgens kijk ik naar de kleuren in de woonaccessoires. Beige, roze, terra, mint groen, camel, oud roze. Het zijn allemaal kleuren die je terug ziet komen in de verschillende items. Voor welke kleur je kiest? Dat doe je op gevoel. Ik neig naar een warme nude/roze tint omdat dit terug komt in de posters maar het zal tevens mooi staan bij de bamboe haken, de gouden accenten en natuurlijk de schoenenkast van mangohout en messing.
Mango hout schoenenkast met goud ©BintiHome
Styling tips voor de hal ©BintiHome

Ik ben erg benieuwd wat je van deze schoenenkast van mango hout vindt? Ben je zelf ook opzoek naar een mooie schoenenkast of ander meubel voor in huis? Neem dan zeker een kijkje hier bij Made.com!

Meer inspiratie voor de hal:

Wil je deze blog delen? Pin dan onderstaande foto op jouw Pinterstbord. Bedankt voor het delen!