Smalle hal inrichten praktisch en sfeervol ©BintiHome

Een smalle hal inrichten dat zowel praktisch en sfeervol is? Hoe pak je dat nou aan? In deze blog deel ik 4 styling tips!

Smalle hal inrichten | 4tips

Gisteren deelde ik in deze blog de binnenkijker in het bohemian huis van Lisanne. In zowel video als foto’s krijg je een kijkje in haar prachtige huis. Wat ik nog niet had gedeeld was de hal, het entree van haar huis.

Een hal is de ruimte waar je als eerste binnenkomt in huis en ik vind het zo belangrijk dat deze ruimte een uitnodigende sfeer uitstraalt. Vaak besteden mensen veel tijd aan de inrichting van de woonkamer of keuken maar wordt de hal ‘vergeten’. Zeker als de hal smal of donker is. In deze blog deel ik 4 tips die ik heb gezien bij Lisanne, kijk je mee?

1. Optisch vergroten van de hal

Ik hou zelf van kleur op de muur maar soms kan het ook goed zijn om de muren juist wit te laten. Het is vooral belangrijk om te weten wat het effect is van kleur. In de onderstaande hal zijn alle muren wit waardoor de hal ruimtelijk oogt. Zodra je de muren een kleur geeft kan de ruimte kleiner ogen. Mocht je gaan voor een neutrale kleur zoals beige, licht grijs of mint groen dan zal het niet zoveel effect hebben behalve dat het er sfeervol uitziet. Kies je voor donkerdere kleuren dan zal de hal er optisch kleiner uitzien. Als je kiest voor een kleur alleen op de achterwand dan wordt de ruimte iets korter omdat de muur optisch dichterbij staat. Leuk dus om te weten wat kleur kan doen met en ruimte. Maar een frisse lichte binnenkomst zoals hieronder is ook super fijn!

Hal inrichten praktisch en sfeervol ©BintiHome6

2.Een functionele kast

Een kast is fijn, ook in een smalle hal omdat je zo wat extra opbergruimte hebt. Hier zie je een industriële kast met heel veel laden. Mijn advies is om voor een halfhoge kast te gaan, een dressoir. Kies niet voor een hele hoge kast want dat maakt de ruimte optisch kleiner en wellicht ook donkerder. Door een half hoge kast te kiezen heb je toch opbergruimte maar je behoudt wel het overzicht en ruimtelijk effect. Door de kast dezelfde kleur te geven als de muur ( in dit geval wit) ontstaat er ook een rustig geheel. Ook gaaf als je bijvoorbeeld een mintgroene muur, bijvoorbeeld Tranquil Dawn, hebt om de kast in deze kleur mee te schilderen.

Smalle hal inrichten met praktische opbergtips ©BintiHome2

3.Creatief opbergen

Wat ik heel leuk vind in deze hal zijn de creatieve oplossingen voor het opbergen van items. In de hal heb je altijd jassen, sjaals, handschoenen, petten die je kwijt wilt. Lisanne hing twee gevlochten maanden aan een haak om hier haar sjaals in op te bergen. Een super sfeervol idee om items op te bergen. Ook stapelde ze wat kratten op elkaar welke ze goud spoot. Hier bewaard Lisanne boeken en tijdschriften in maar je zou bijvoorbeeld ook handschoenen, mutsen of tassen hierin kunnen bewaren. Op de trap staat ook een mand, handig voor de alledaagse dingen. We leggen altijd wel wat items op de trap, berg ze op in een mand zodat het er niet rommelig uitziet.

Hal inrichten praktisch en sfeervol ©BintiHome5
Kapstok praktisch en sfeervol ©BintiHome4

4.Net als de woonkamer

Wil je dat jouw hal echt een gezellige uitstraling heeft? Decoreer de hal dan net zo als de woonkamer. Zet mooie woonaccessoires neer, spiegels en planten. Door de hal echt te stylen is het een verlengstuk, of in dit geval een mooi entree voor de rest van het huis. Spiegels mogen ook echt niet ontbreken in de hal, kies voor een variant aan de wand of juist een tafelmodel. Zorg wel dat je met een kleurenpalet werkt zodat er balans ontstaat. In deze hal zie je wit, groen en naturel tinten. Een smalle hal inrichten met deze subtiele kleuren werkt dan ook erg goed!

Woonaccessoires in bohemian industriele stijl ©BintiHome3

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Huis van: Lisanne, Happy Handmade Living