Bedroom make-over before limited size OurCairoHome ©BintiHomeBlog

Wij hebben een hoofdbord van hout behang gemaakt voor onze slaapkamer in ons huis in Caïro.

Hoofdbord van hout behang als eyecatcher

Herinner je de eerste Our Cairo Home video waar ik een home tour gaf in ons huis voordat de grote verbouwing begon? Als je onderstaande foto’s ziet herinner je vast onze slaapkamer hoe deze er eerst uit zag. De donker bruine tegels op de vloer, de zacht roze wanden en de prachtige deuren , alleen wel in de verkeerde kleur. Voor de slaapkamer had ik eerst het idee om alles licht blauw te verven maar Mahmoud wilde alles wit. En aangezien de rest van het huis toch al kleur heeft leek dit mij een prima idee. De kleur Classic White van Jotun zorgt voor een frisse uitstraling. De shish ( balkondeuren) hebben we ook wit gemaakt. Ook dit wilde ik eerst een andere kleur geven maar uiteindelijk toch voor wit gekozen voor een rustige uitstraling.

Als laatst wilde ik ook iets doen met het bed. Een hoofdbord van hout was mijn eerste idee maar toen ik dit Piet Hein Eek behang zag van Arte International  was ik meteen verkocht. Eigenlijk is dit meteen een goede en handige oplossing. Een hoofdbord van hout behang is namelijk gemakkelijk te realiseren en het ziet er echt uit.

Zie hieronder wat het verven en het behang voor een impact heeft in de ruimte. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel verf kan doen met een ruimte!

bedroom make-over before foto's Cairo ©BintiHomeBlog

bedroom make-over before foto's Cairo ©BintiHomeBlog

Hout behang van Arte International

Ik ben zo blij met onze nieuwe slaapkamer! De slaapkamer make over heeft echt goed uitgepakt en de kamer ziet er zo anders uit. Vooral de witte wanden maken de ruimte fris en licht en ook de deuren hebben we wit geverfd. Wat een verschil he?

Om het hoofdbord van hout behang te realiseren is het goed om eerst even goed te meten. Je kan ervoor kiezen om het hoofdbord precies even breed als het bed te doen. Maar hierbij is het wel goed om te kijken hoe hoog je het behang of het hoofdbord wilt laten lopen. Wij wilden dit tot aan het plafond doen en omdat de plafonds hoog zijn zou het niet in balans zijn als het hoofdbord van hout behang even breed zou zijn als het bed. Daarom maakten we het hoofdbord breder tot zo’n 40cm naast het bed.

De nachtkastjes vallen hier voor 3/4 overheen en ik vind dit juist wel een speelse uitstraling geven. Het hoofdbord van hout behang kon natuurlijk ook nog breder zodat de nachtkastjes er helemaal ‘tussen vallen’ maar dan vond ik de baan weer te breed worden. Uiteindelijk heel erg blij met het resultaat.

Bedroom make-over before limited size OurCairoHome ©BintiHomeBlog

Bedroom make-over before limited size OurCairoHome ©BintiHomeBlog

Kleurenpalet voor de slaapkamer

Voor het kleurenpalet van de slaapkamer was het idee om vooral een frisse en lichte sfeer te creëren. Wit en grijs als basis met diverse tinten blauw als accent. Maar toen kwam ik dit roze vloerkleed weer tegen. Dit is een eigen ontwerp die ik heb laten maken op het platteland van Egypte. Dit zijn samples voor mijn eigen vloerkleden collectie. Uiteindelijk is dat er niet van gekomen omdat het erg veel tijd in beslag neemt. Des te leuker om wel te genieten van deze samples in ons eigen huis.

Maar de kleur roze past dus perfect bij de blauwtinten, eigenlijk krijg je hierdoor een kleurenpalet van pastellen. Belangrijk is dus wel om de kleur verder door te voeren. Ik heb diverse kussens meegenomen van Fest Amsterdam uit Nederland en deze roze is echt precies dezelfde kleur als het vloerkleed. Maar ook mijn eigen ontworpen kussens in samenwerking met Inca&Co passen echt perfect.

De nachtkastjes kregen ook echt een grote make over. Ze waren namelijk eerst donker bruin maar we vonden de vorm erg mooi, maar niet de kleur. Dus hebben we ze de kleur Sea Emerald van Jotun gegeven. En voila! Zo heb je in een handomdraai nieuwe nachtkastjes voor de slaapkamer.

Bedroom make-over before limited size OurCairoHome ©BintiHomeBlog

Bedroom make-over before limited size OurCairoHome ©BintiHomeBlog

Shop de stijl

Wat vind je van ons hoofdbord van hout behang en de slaapkamer make over? Laat het zeker hieronder weten in de comments. En ben je benieuwd waar alle producten van deze slaapkamer make over vandaan komen? Ik heb hier een lijstje gemaakt met alle credits! :) Shopse ;)

Meer inspiratie voor de slaapkamer vind je hier :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren