monthly note july we hebben een nieuw huis

Een paar dagen later dan gepland, maar hierbij de Monthly note van juli met daarin een beknopt overzicht van de afgelopen maand, wat hersenspinsels én het goede nieuws. Want we hebben een nieuw huis!

Op jacht voor een nieuw huis

Ik begin maar gewoon meteen met het goede nieuws, we hebben een nieuw huis! Voor diegene die mij op social media volgen hebben de foto’s van de sleutel al voorbij zien komen. Ook de de week vlog van afgelopen week deelden we het nieuws. De afgelopen maand was best zwaar. Begin juli kwam ik na een, toch wel lange tijd, weer terug in Nederland om vol goede moed een huis te vinden. Eerlijk gezegd had ik mij er een beetje op verkeken. Ik dacht dat het wel redelijk makkelijk zou gaan om een huis te huren. Vooral omdat ik tijdens het voorwerk dat ik in Egypte had gedaan aardig wat aanbod zag, dus had er alle vertrouwen in. Totdat het moment daar was dat je in je droomhuis staat met zo’n 10 andere mensen waarvan zeker 5 vrijwel hetzelfde profiel hebben als jij.

Oké en nu? Ik had de papieren ingeleverd, praatje gemaakt met de makelaar en vol goede hoop het antwoord afwachten. Uiteindelijk niet geworden, de verhuurder koos voor een andere kandidaat. En zo is dat nog meerdere keren gebeurd. Ik merkte al gauw dat ik niet meer heel selectief kon zijn in het zoeken, met name omdat we op zeer korte termijn toch een huis nodig hadden. Dus we moesten vooral kijken waar we willen wonen, of het ruim genoeg is en of er goed daglicht naar binnen komt. Eigenlijk waren deze drie elementen voor ons het belangrijkste.

Natuurlijk heb ik in een aantal woningen gestaan met een visgraatvloer, kamer en suite, balken en authentieke elementen. Maar ja, dat zijn ook de huizen die het meest gewild zijn. En alhoewel we voor nu op zoek waren naar een huurwoning bleek de ‘concurrentie’ erg hoog te zijn. Daarnaast waren sommige woningen prachtig maar heel klein, of juist weer ver boven ons budget ( wat een prijzen!). Ook bleek het voor sommige verhuurders niet voldoende te zijn dat je al bijna 8 jaar je eigen bedrijf runt en kozen ze voor iemand met een baan bij een werkgever. Op dat moment denk je wel even, doe ik nu iets fout?

Keuzes maken…

Uiteindelijk vond ik een huis in Den Haag. Het was een oud huisje maar wel erg klein. Een (te) grote keuken welke net gerenoveerd was. Maar wel zouden we erg veel concessies moeten doen qua inrichting. De locatie was daar en tegen wel top én wij stonden op de eerste plek. Alhoewel we een beetje twijfelden hadden we zoiets : weetje wat? Laten we het gewoon doen! Desnoods gaan we over een jaar weer verder kijken. Maar het was echter wel belangrijk om voor nu een huis te hebben om ons leven in Nederland samen verder op te bouwen. Daarnaast is een eigen huis een groot onderdeel van mijn dagelijks werk dus iets huren voor een korte periode zat er niet in. We gingen ervoor en zouden snel wat van de verhuurder horen.

Echter een paar dagen later had ik nog een bezichtiging staan voor een appartement in Hoofddorp. Grappig genoeg had ik geen foto’s gezien van de woning maar de makelaar gaf aan dat ik het best nog wat zou kunnen vinden. Ik had eerder met haar een andere woning bekeken maar daar waren we tweede, dus niet geworden. Eigenlijk wilde ik de bezichtiging in Hoofddorp afzeggen omdat wij eigenlijk volledig vertrouwen hadden in de woning in Den Haag. Echter ben ik toch naar Hoofddorp gegaan omdat ik gewoon nieuwsgierig was. Zeker nu alles onzeker was, leek het mij slim om in ieder geval een kijkje te nemen.

Een nieuw huis!

En oh, wat ben ik blij dat ik ben gegaan. Vanaf het moment dat ik het huis binnenstapte was ik meteen helemaal weg van het appartement. Het is een hoek appartement dus ramen aan twee zijden. Een open keuken met ruime woonkamer en een breed balkon. Daarnaast een hele ruime slaapkamer en nog een extra kamer om te werken. Omdat we de kans niet wilden laten gaan hebben we ons meteen ingeschreven en voila, een dag later kregen we het telefoontje dat het huis van ons was! Wow, na drie weken non stop zoeken en teleurstellingen is het gewoon gelukt. We hebben een nieuw huis! En dan achteraf gezien is dat toch heel snel gezien de huizenmarkt op het moment.

Wat betreft het huis in Den Haag, de verhuurder bleek opeens spoorloos en een week na de bezichtiging hadden we nog niets gehoord. Inmiddels hadden wij al onze zinnen gezet op Hoofddorp. Wat overigens veel ruimer is en ook nog eens een super fijne plek midden in het centrum.

Nieuw huis in hoofddorp ©BintiHome-5

Nieuw huis in hoofddorp ©BintiHome

Visgraatvloer van Moduleo

Alhoewel het een compleet ander huis is dan mijn vorige woning heb ik zoveel zin om ook hier weer echt ons thuis van te maken. Ik ben echt weg van de woning en ondanks dat we nog half aan het kamperen zijn in huis voelt het voor ons echt al als thuis. Grappig genoeg is dit nu ook een appartement net als onze woning in Egypte. Nooit gedacht dat ik gelijkvloers wonen zo prettig zou vinden haha. Natuurlijk houd ik van de charme van een jaren 30 woning en kreeg ik die visgraatvloer van de eerste bezichtiging in Den Haag niet uit mijn hoofd.

Daarom besloten wij dan ook om zelf de visgraatvloer in ons nieuwe huis te leggen! We kozen voor de Herringbone short uit de Moods collectie van Moduleo. De afgelopen dagen zijn ze begonnen met het leggen van de vloer in de woonkamer en de hal. En wauw, we zijn verliefd! Gisteren deelde ik al even een foto op instagram en jullie reacties zijn zo leuk om te lezen. Ik ga later nog uitgebreid in op de vloer en ook zal ik dan onze keuze verder toelichten.

Daarnaast hebben we alle wanden én plafond wit geschilderd ( Ral9010 ). Deze waren namelijk allemaal wat gelig. Ondanks dat het schilderen van een plafond niet mijn favoriete bezigheid is wist ik dat het moest gebeuren. Daarnaast heb ik uiteraard nog heel veel ideeën voor kleur op de wanden, raamdecoratie en nieuwe meubels. Wat zijn we blij met ons nieuwe huis, hier gaan we voorlopig niet meer weg! Hou daarom de blog in de gaten voor meer woning inspiratie van ons appartement, heb er nu al zoveel zin in!

Moduleo moods herringbone visgraatvloer in ons nieuwe huis ©BintiHome

‘Verliefd op onze nieuwe visgraatvloer!

Nieuw huis in hoofddorp ©BintiHome

Super leuk natuurlijk om weer met een nieuwe serie te kunnen starten op de blog vol wooninspiratie. Daarom een nieuw categorie waar je straks alles kan vinden over ons nieuwe appartement!

Blogs van de afgelopen maand :

Familiehuis met wereldse invloeden in Breda ©BintiHome-20

Eigen fotografie en unieke content voor je bedrijf of merk

Hangstoel rotan Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

  • Ik ben weer begonnen met vloggen en daarom elke week een weekvlog! Bekijk de nieuwste vlogs hier. Oh en abonneer je meteen even op mijn kanaal zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste video’s.

vlog 6 we hebben een nieuw huis en twee photoshoots

‘Laat vooral weten wat jij van ons nieuwe huis vind tot nu toe!’

Tot de volgende blog!

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren