Hangstoel rotan Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Wat een temperaturen hè de afgelopen week? Af en toe een regenbui, lekker tropisch. En dat sluit helemaal aan bij het Urban Jungle Bloggers thema van deze maand : Tropicool!

Tropicool thema

Dat was alweer een tijdje geleden dat ik mee heb gedaan met de maandelijkse topic van Urban Jungle Bloggers. Wie dit niets zegt, Urban Jungle Bloggers is een online plantcommunity opgericht door plantliefhebbers Judith & Igor. Op hun website en instagram delen zij hun liefde voor groen samen met nog heel veel andere bloggers. Zo bedachten zij een maandelijks topic wat elke maand weer een ander thema heeft. Elke blogger maakt dan een blogpost mijn zijn of haar interpretatie van dit thema. Vervolgens worden al deze blogs verzameld op de Urban Jungle Bloggers blog en Instagram. Dat klinkt wel tof toch?

Het thema voor deze maand was dus Tropicool, hoe toepasselijk! Ik kwam meteen met het idee deze shoot te doen samen met mijn beste vriendin Naomi. Zij blogt ook over lifestyle en interieur met invloeden van haar Nederlands/Caribische roots. Daarnaast heeft zij de afgelopen maanden op mijn planten gepast toen ik in Egypte was. Deze stonden mooi te shinen op haar zolder, dus dit leek ons dan meteen de perfecte plek voor deze shoot.

Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Hangstoel rotan Naokies en Binti Home Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Styling en fotografie van een tropische sfeer

Ja waar begin je? De planten hadden we al, check . Een paar dagen van te voren hielden we even een korte brainstorm. Een Ananas mag niet ontbreken zei Naomi meteen, en haar liefde voor flamingo’s zou ook terug komen. Ik dacht eraan om mijn mint geweven buitenkleed mee te nemen en natuurlijk mijn eigen ontworpen velvet kussen! Met een tas vol spullen vertrok ik naar Naomi. In haar woonkamer verzamelden we samen wat spullen waarvan we dachten dat dit ook goed zou passen. Na alles naar zolder te hebben gebracht zijn we begonnen met de styling van een cosy en vooral tropische zithoek. Grappig genoeg waren we denk ik binnen een kwartier klaar. We voelden elkaar goed aan. Natuurlijk wilden we zelf ook nog even in de setting inclusief watermeloen en flamingo telefoonhoesje!

Hangstoel rotan Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

‘Ik ben benieuwd of jullie mijn planten herkennen?’

Palm plant Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Palm plant Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Hangstoel rotan Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Liefde voor planten

Ik ben benieuwd of jullie mijn planten herkennen? De palm stond altijd op mijn witte Ikea tv meubel en de hoge Pachira Aquatica stond altijd bij mijn eettafel. Daarnaast is de Zamioculcas ook echt mega gegroeid! Zo tof om te zien. Mijn lieve vriendin heeft echt goed voor ze gezorgd, thanks Naoom! <3 Ik kan niet wachten om de planten in ons, hopelijk ;),  toekomstige huis te plaatsen. Stay tuned!

Ik ben benieuwd welke plant van deze tropische Tropicool setting jouw favoriet is? En waarom? Ben je benieuwd naar de foto’s en blog van Naomi? Haar Tropicool blog lees je hier!

Palm plant Tropicool zomer thema met Urban Jungle Bloggers ©BintiHome

Styling : Naokies & Binti Home
Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren