AkzoNobel ( moederbedrijf Flexa) benaderde mij een tijdje geleden omdat ze een video wilden maken over mijn leven als stylist en ondernemer.

Annual report AkzoNobel

AkzoNobel presenteert ieder jaar het annual report. Hiervoor worden er een aantal video’s gemaakt. In deze video wordt een verhaal vertelt van een persoon die op een één of andere manier verbonden is met AkzoNobel. Een tijdje geleden werd ik dan ook benaderd door AkzoNobel of ze mij een dagje mochten volgen in mijn werk als stylist en blogger. Sinds een aantal jaar heb ik een goede relatie opgebouwd met AkzoNobel / Flexa en hebben we samen aan veel mooie projecten mogen werken. Uiteraard leek het mij ontzettend bijzonder om mee te werken aan deze video. Ik ben dan ook ontzettend trots op deze mooie video en ben heel erg benieuwd wat jij ervan vindt!

Stylist Souraya Hassan AkzoNobel styling en fotografie Binti Home

Mijn leven als stylist en blogger

Als je mij volgt op Instagram weet je dat geen enkele dag er hetzelfde uitziet voor mij. Mijn werk als stylist en blogger zorgt voor hele diverse opdrachten en dat maakt het ondernemen de afgelopen 8 jaren ook zo leuk. Maar er is wel een bindende factor, mijn werkzaamheden hebben altijd met interieur en kleur te maken… ;) Of dit nu gaat om een styling opdracht, video,- en fotografieproject of dat ik ergens moet spreken over mijn onderneming. Voor deze video voor AkzoNobel leek het mij dan ook leuk om te laten zien hoe ik te werk ga als ik een fotohoot ga doen. Met name omdat kleur ook hier weer een belangrijke rol speelt. Hier komt veel bij kijken en is eigenlijk is styling en fotografie hetgeen dat ik het allerleukste vind om te doen. Dus afgelopen januari liep een camera crew gezellig een dagje met mij mee. De behind the scenes zie je in mijn weekvlog24.

Souraya Hassan Binti Home vloggen bij Home Stock Haarlem voor AkzoNobel

Hoe ga ik te werk als stylist?

En hoe ga ik precies te werk als stylist als ik aan de slag ga met een fotoshoot?

 • Allereerst praktisch : Voor wie zijn de foto’s? Opdrachtgever? Of voor mijn blog?
 • Vervolgens : Welke ruimte ga ik stylen en wat is de stijl die ik wil gaan neerzetten?
 • Dan bedenk ik het concept: Hoe ga ik de stijl toepassen en welke kleuren horen hierbij?
 • Het belangrijkste bij een fotoshoot zijn natuurlijk de producten, dus ga ik opzoek naar verschillende winkels die willen meewerken.
 • Meewerken betekent uitleen voor de fotoshoot maar wel in ruil voor naamsvermelding op de blog, tijdschrift of publicatie
 • Vervolgens ga ik shoppen bij de winkels en kies ik mijn favoriete producten uit om deze vervolgens mee te nemen
 • Thuis, of op locatie ga ik aan de slag met de styling en fotografie
 • Nadat de fotoshoot achter de rug is breng ik eerst netjes alle producten weer terug naar de winkels
 • Gevaar is wel dat er af en toe wat ‘achterblijft’ in mijn huis haha omdat het tóch ;) heel goed past bij de rest ( mooi excuus voor wéér een nieuw item)
 • De foto’s bewerk ik vervolgens nog een beetje en dan gaan ze live op mijn blog óf ik verstuur ze naar de opdrachtgever
 • Tada! Dat klinkt goed toch?

Klinkt misschien makkelijk maar het is altijd weer een uitdaging om een vernieuwing toe te passen in de fotoshoots. Zoals jullie weten doe ik ook veel fotoshoots voor o.a. Stek Magazine en diverse merken. Hier zie je een overzicht van de verschillende opdrachten die ik al heb gerealiseerd.

AkzoNobel styling en fotografie Wurpel Bloemen

‘Het allerleukste aan mijn werk als stylist vind ik om jou te inspireren!’

AkzoNobel styling en fotografie Binti Home stylist

Video AkzoNobel

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van bovenstaande video vindt! Voor deze video ging ik shoppen bij Home Stock, ik schreef hier al een uitgebreide blog over deze inspirerende winkel in Haarlem. Ook ging ik bloemen halen bij mijn favoriete bloemist Wurpel! hier in Hoofddorp. Het samenwerken met dit soort inspirerende winkels is zo fijn! Je werkt als stylist echt samen om een mooi eindproduct neer te zetten om vervolgens jou hier ( hopelijk) mee te kunnen inspireren. En dat is dan ook echt het allerleukste aan mijn werk! Vervolgens heeft AkzoNobel dit heel mooi vastgelegd in deze video.

Laat je nog even weten wat je van de video vindt? Ik ben echt heel erg benieuwd! Tot morgen :)

AkzoNobel styling en fotografie woonkamer Binti Home

Hier zie je de video ook op de website van het AkzoNobel annual report.


Resultaat van mijn werk als stylist voor deze fotoshoot : Woonstijl bohemian chic toepassen in de woonkamer

Ontdek je woonstijl woonkamer inrichten in de woonstijl Bohemian chic palmboom lamp brass ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan

Video : 1Camera voor AkzoNobel