Ontdek je woonstijl woonkamer inrichten in de woonstijl Bohemian chic ©BintiHome

Ingrediënten om de woonkamer in te richten in de bohemian chic woonstijl. Mijn tips voor jou!

Bohemian chic woonstijl

Gisteren werd ik een hele dag gevolgd door een camera crew. Voor het jaarlijks rapport van Akzo Nobel ( moederbedrijf van Flexa) wilden ze graag een werkdag van mij, als interieurstylist en blogger, in beeld brengen. Met o.a. het vraagstuk : Hoe speelt kleur een rol in mijn leven? Jullie weten inmiddels dat ik ontzettend van kleur hou. Ik kan wel zeggen dat kleur het belangrijkste onderdeel is van mijn werk. Zonder kleur zou het allemaal toch wel erg saai zijn vind je niet? Ik vind kleur echt de perfecte manier om te laten zien wie jij bent, wat je mooi vindt. Met kleur kan je een verhaal vertellen, jouw persoonlijke verhaal. Vertaald naar een interieur kan je hiermee, met inspiratie van interieurtrends, echt een persoonlijk thuis creëren.

Ik laat mij niet echt leiden door interieurtrends maar raak hier wel door geïnspireerd. Ik word dan ook erg blij als ik mijn favoriete kleuren of materialen veel terug zie in de woonwinkels. Gisteren ging ik dan ook shoppen bij Homestock in Haarlem om mijn interieur nog wat verder aan te vullen met accessoires uit de woonstijl bohemian chic. Dit deed ik voor de videoshoot voor Akzo Nobel. Zo kunnen jullie goed zien wat er mogelijk is met een kleine toevoeging van producten in huis. Zoals jullie wellicht weten hou ik erg van deze boho stijl. Het mooie aan deze woonstijl, en eigenlijk alle woonstijlen, is dat je dit op verschillende manieren kan vertalen. Zo kan je gaan voor een sober en strakke woonstijl waarbij je vooral veel wit, grijs en zwart ziet. Maar ook kan je voor de warme variant gaan.

Ontdek je woonstijl woonkamer inrichten in de woonstijl Bohemian chic palmboom lamp brass ©BintiHome

Woonstijl bohemian chic toepassen in huis

Als je voor de Binti versie van de woonstijl bohemian chic wilt gaan dan kan je veel warmte en kleur verwachten haha. Daarom deel ik hier graag mijn style ingrediënten om de woonstijl bohemian chic toe te passen in jouw eigen huis.

  • Allereerst warme kleuren waaronder okergeel en camel

Okergeel is voor mij by far dé musthave in een bohemian chic interieur. Ik laat mij hier iets wat leiden door mijn liefde voor deze kleur maar ik vind het vooral heel warm staan. Het geeft de woonkamer zo’n sfeervolle en warme uitstraling. Betekent niet meteen dat je de muur okergeel hoeft te schilderen. Dat heb ik wél gedaan in de werkkamer. Maar je kan ook kiezen voor accenten okergeel. Zo creëer je wel warmte in de woonkamer maar is het niet over de top. Daarnaast staan de kleuren camel, mintgroen en naturellen ook erg mooi in deze woonstijl.

  • Goud, brass, messing!

Ik hou van de woonstijl bohemian chic. Goud mag natuurlijk ook écht niet ontbreken in deze lijst. Het gebruik van goud of brass in huis is sinds vorig jaar echt een interieurtrend en steeds meer zien we het terug in onze woonkamers. De okergele poef met gouden rand heb ik bij de ronde tafeltjes gezet. De poef komt mooi uit op de mint groene kelim. En het goud komt ook weer terug in andere woonaccessoires denk daarbij aan kussens, vazen en kandelaars.

  • Tropische vormen zoals palmbomen

De palmboom is de nieuwe ananas. We zien de palmboom nu echt overal. Palmbomen staan voor mij echt als vakantie, ontspanning én tweede thuis. Want Egypte staat echt vol palmbomen, zodra ik ze zie word ik blij. Ik heb dan ook een aantal palmbomen gefotografeerd tijdens mijn reizen naar Caïro of Valencia. Deze heb ik ingelijst voor persoonlijke kunst aan de muur. Maar nu zie je palmbomen en palmblad steeds meer terug in diverse woonaccessoires. Prints om op te hangen maar ook een kandelaar in vorm van een palmboom. Maar ook het kussen van &Klevering in donkergroen met goud geborduurde palmbomen vind ik écht fantastisch. Maar de palmboom lamp van HK Living heeft toch wel echt mijn hart gestolen. Een echte eyecatcher voor in huis en staat zo mooi voor de mint groene wand.

  • Etnische materialen en prints

Natuurlijk mogen etnische materialen en prints ook niet ontbreken in dit rijtje. En dan denk ik vooral aan geweven stoffen zoals het kleedje op de bank. Dit is eigenlijk een vloerkleed maar kan ook wel als decoratie over de bank gebruikt worden. Op de grond ligt een kelim wat ook echt een boho vibe geeft aan de ruimte. Bij het uitzoeken van een vloerkleed heb ik vooral gelet dat er een mooi contrast was met onze visgraatvloer. In deze blog lees je alles over het vinden van een perfect vloerkleed voor in huis. Tegen de mint groene muur staat een houten paneel met prachtig houtsnijwerk. Deze kocht ik een paar jaar geleden bij IbizaOutdoor. Ik denk dat ze nog steeds wel dit soort borden hebben, je kan zeker even een kijkje nemen. Dit soort handwerk en etnische prints passen erg goed in deze woonstijl.

  • Planten en bloemen

Eigenlijk mag in geen enkele woonstijl planten en bloemen ontbreken maar wel kan je kijken naar de keuze van de bloemen en planten. Zo vind ik bij de woonstijl bohemian chic de palm uiteraard heel goed staan, vetplanten en de philea / pannenkoekplant. Qua bloemen ben ik gegaan voor zachte en warme kleuren als geel, peach en groen. Het witte gipskruid zorgt ervoor dat het boeket net weer even wat frisser wordt. Mijn bloemen koop ik het liefst bij mijn favoriete bloemist hier in Hoofddorp, Wurpel!

Ontdek je woonstijl woonkamer inrichten in de woonstijl Bohemian chic okergeel marmer ©BintiHome

Shop de look

Ben je benieuwd naar de producten uit mijn woonkamer? Wil je ook deze bohemian chic woonstijl toepassen in huis. Hier deel ik een aantal van de producten die ik heb gestyled in mijn woonkamer.

Ontdek je woonstijl woonkamer inrichten in de woonstijl Bohemian chic brass trend ©BintiHome-2

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze styling tips vind en of jij ook aan de slag gaat met de woonstijl bohemian chic? Binnenkort kan ik de video van Akzo Nobel delen, ik ben zo benieuwd naar het resultaat! Fijne avond

 

Wil je meer inspiratie opdoen om jouw woonstijl te ontdekken? Bekijk dan mijn nieuwe categorie : Ontdek je woonstijl

Styling en fotografie : Souraya Hassan