Eettafel volante

Al heel lang had ik een ronde eettafel op mijn wensenlijst staan. En daar staat hij dan, de Volante, een ronde design eettafel van eiken van de Machinekamer.

Ronde design eettafel

In ons vorige huis hadden we een grote eettafel staan en al tijden dacht ik aan de gezellige ronde eettafel die in ons vorige huis in de keuken stond. Een ronde tafel heeft iets gezelligs, iets zachts en zorgt voor een mooi statement in een ruimte. Toen we gingen verhuizen naar ons nieuwe huis wist ik één ding zeker: ik wilde een nieuwe eettafel en het liefst rond.

Al een tijdje bezocht ik verschillende websites en opeens was hij daar: dé ronde design eettafel waar ik naar op zoek was. Ik wilde namelijk iets speciaals, een tafel die net even anders is dan de andere tafels.

Ronde eettafel van eiken Scandinavisch Woonstijl ©BintiHome
Volante ronde design eettafel met een blad van 130cm diameter
Ronde eettafel van eiken Scandinavisch Woonstijl ©BintiHome

Het middelpunt van de woonkamer

Het werd dus de Volante van de Machinekamer. Een prachtige ronde design eettafel van het merk Sav&økse, het eigen merk van de Machinekamer. Een eettafel die gemaakt is van massief hout. Ik viel voor de prachtige tafelpoot met conische vormen. Maar ook het bijzondere aflopende tafelblad en de speelse kleurnuances in het hout zijn werkelijk prachtig.

Een tijdje geleden nam ik je in deze blog al mee naar de Machinekamer in Utrecht. Daar hebben zij een grote nieuwe winkel geopend vol prachtig nieuwe én vintage design. Mocht je het leuk vinden om binnen te kijken, bekijk dan zeker even mijn video die ik maakte over de winkel.

Ronde eettafel van eiken Scandinavisch Woonstijl ©BintiHome
Volante de Machinekamer ©BintiHome-47

Het inrichten van de eetkamer

De ronde design eettafel is echt het middelpunt van onze woonkamer. De komende tijd gaan we de muren een kleur geven voor meer warmte en gezelligheid. De eettafel zal dan ook heel mooi uitkomen. Ook ben ik op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, daar deel ik later deze week meer over.

Wat ik trouwens ook zo leuk vind aan een ronde eettafel is dat hij altijd van de muur af staat. Wij zullen onze ronde design eettafel ook verder van de wand schuiven zodra we een nieuwe bank hebben. Door de tafel midden in de ruimte te plaatsen ontstaat er een speelse en gezellige uitstraling. Sowieso ben ik een groot fan van meubels van de muur af zetten ipv alles maar tegen de muur te schuiven. Het ligt wel aan jouw woonkamer of dit kan. Als je een vierkante woonkamer hebt is dit vaak wel mogelijk. Heb je een smalle lange woonkamer dan is het beter om wel alles tegen de wand te zetten. Wel kan je bijvoorbeeld de korte zijde van een bank of tafel tegen de wand plaatsen om zo de lange ruimte een beetje te breken.

Je ziet een ronde eettafel ook wel vaak half in de keuken staan. Of hoe leuk is het als je een serre hebt en daar de tafel als stralend middenpunt neer te zetten. In ons geval zal de tafel blijven waar hij nu staat alleen nog iets meer van de wand af.

Ik kan niet wachten om te laten zien hoe onze ronde design eettafel straks nog meer tot zijn recht komt door dit te combineren met mooie eetkamerstoelen en een kleur op de wand. Stay tuned.

Voor nu ben ik natuurlijk wel erg benieuwd wat je van onze eettafel vindt, laat je het even weten? Liefs