De Machinekamer in Utrecht, een must visit als jij een liefhebber bent van vintage én nieuw design. Ik nam een tijdje geleden een kijkje omdat ik op zoek was naar een eettafel voor ons nieuwe huis. En die hebben we gevonden bij deze prachtige winkel vol vintage en nieuw design in Utrecht.

Machinekamer Utrecht

De Machinekamer kende ik al omdat ik hier al eerder prachtige Galvanitas S16 stoelen heb gekocht voor een interieurproject bij Radio538. Opslag verliefd was ik op deze Galvanitas stoelen, die de Machinekamer trouwens sinds 2014 exclusief mag verkopen. Leuk feitje, de Galvanitas stoelen dateren uit de jaren ’50/’60, het bedrijf werd tevens al in 1934 opgericht. Toch wel heel tof om te zien dat zo’n iconisch ontwerp nu in een nieuw jasje wordt uitgebracht. Neem hier eens een kijkje naar de stoelen in veel verschillende kleuren en stoffen, prachtig!

s16 stoel Galvanitas De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-50
Machinekamer Utrech vintage en nieuw design ©BintiHome-21
Machinekamer Utrech vintage en nieuw design ©BintiHome-3
De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-41

Sav&Økse

Waar ik trouwens ook helemaal weg van ben is de Sav&Økse collectie die ontworpen is door de Machinekamer zelf. De prachtige ronde vormen, massief hout en een elegante Scandinavische uitstraling. En toen zag ik daar… mijn droomtafel! Welke dat is geworden, dat deel ik aankomende week ;) Ik kan al verklappen dat een variant van deze eettafel op één van de foto’s te zien is;). Wat ik wel kan delen is dat de Sav&Økse collectie deze hele maand nog in de aanbieding is, gebruik mijn unieke binti10 kortingscode en je krijgt 10% korting of de eettafels en eetkamerbanken uit deze collectie. Check hier alle voorwaarden van deze kortingsactie :)

Sav & Okse Machinekamer Utrech vintage en nieuw design ©BintiHome-13
De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-18
Design werkplek bureau Machinekamer Utrech vintage en nieuw design ©BintiHome-22
De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-16

Showroom vol design

Naast de Galvanitas s16 stoelen en de collectie van Sav&Økse is er nog veel meer moois te bewonderen bij de Machinekamer. Zo vind je veel unieke design klassiekers van bijvoorbeeld Eames, Gispen, Ahrend of Fritz Hansen. Maar ook merken als Vitra, De wit, Dykmeyer, Spectrum en Tubax. De winkel is gevestigd in een winkelpand uit de jaren ’60 en is werkelijk een prachtig decor voor al het design. Wat mij meteen opviel is de aandacht die is besteed aan het creëren van verschillende settings en styling. Ook word ik heel blij van het kleurgebruik, niet alleen maar neutrale tinten maar her en der juist wat accenten kleur. I love it!

De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-24
Vintage en nieuw design ©BintiHome
De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-20

Ben jij op zoek naar een uniek meubel of vintage design voor jouw interieur? Breng dan zeker een bezoekje aan de Machinekamer in Utrecht aan de Nieuw Amsterdamlaan 15-17. Wanneer breng jij een bezoekje? Laat je alvast inspireren door onderstaande foto’s :) Welk item is jouw favoriet?

Ik kan niet wachten om onze nieuwe eettafel te delen, hou mijn blog in de gaten!

Utrecht vintage en nieuw design ©BintiHome-6
De Machinekamer Utrecht ©BintiHome-22
Utrecht vintage en nieuw design ©BintiHome-11
Machinekamer Utrech vintage en nieuw design ©BintiHome-10
Utrecht vintage en nieuw design ©BintiHome-14

Bekijk hier meer winkels voor inspiratie.