DIY Flexa Creations : Spijlenstoelen verven in okergeel, camel en natureltinten

Ronde eettafel met Flexa Creations kleuren

Onze witte ronde eettafel aankleden met houten spijlenstoelen in de verschillende kleuren van Flexa Creations.

Spijlenstoelen en ronde houten tafel via Marktplaats

Na een fijne dag in het Flexa House of Colours in Amsterdam deel ik hierbij toepasselijk het resultaat van mijn ronde eettafel en spijlenstoelen die ik afgelopen week heb geverfd. Ik heb deze spijlenstoelen en ronde eettafel via Marktplaats gevonden. Het is even zoeken maar als je weet waar je naar op zoek bent is het goed om elke dag even een kijkje te nemen én snel te reageren. In deze eerste blog vertel ik waarom ik voor deze tafel en stoelen heb gekozen.

DIY : Spijlenstoelen verven met Flexa Creations

Toen ik de ronde eettafel en spijlenstoelen kocht waren ze van onbewerkt hout. Uiteraard zijn deze spijlenstoelen ook prachtig in de naturel houtkleur maar ik wilde juist wat kleur toepassen in de keuken. Ik koos daarom voor de kleuren uit de Flexa Creations lijn in een matte lak uitvoering. Ik heb de spijlenstoelen eerst geschuurd en vervolgens twee keer gelakt. Het is goed om de stoel eerst 1x te lakken, dan lichtjes opschuren met de hand en dan vervolgens de tweede laag. Hierdoor dekt de verf goed en krijg je het beste resultaat. Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe kleurrijke spijlenstoelen.

Ronde eettafel met spijlenstoelen verven in Creations kleuren Flexa

Ronde eettafel met spijlenstoel in Caramel Fudge Creations kleur Flexa

Flexa Creations

Ik hou erg van aardetinten en dit kleurenpalet uit de Flexa Creations lijn komt goed tot zijn recht in deze witte keuken. Ik heb gekozen voor de kleuren Caramel Fudge, Cafe Latte, Retro Vibe en Bakery Brown. Het zijn verschillende kleuren bij elkaar maar door de matte en vooral natuurlijke uitstraling staat het toch goed samen. De tafel heb ik de kleur Sandy Beach gegeven. Achter de tafel heb ik een baan kurk opgehangen waar ik wat recepten op heb geprikt. In de vensterbank wat verschillende (vet)planten en cactussen in terracotta potten voor wat extra groen. De combinatie groen, wit en de warme aardetinten zorgen ervoor dat dit een persoonlijke en vooral gezellige keuken is geworden.

Ik vind dit echt een heerlijke plek om de dag te beginnen met een kop koffie en een gezond ontbijt.  Wat vinden jullie van het resultaat? Laat het vooral weten hieronder in de comments.

Ronde eettafel in Creations kleuren Flexa

Eettafel te koop

Inmiddels wonen wij niet meer in dit huis en zijn wij verhuisd naar een nieuw huis in Hoofddorp. Deze eettafel past helaas niet meer in ons huis en daarom verkopen we hem. Bekijk deze blog voor meer informatie. Mocht je zelf op zoek zijn naar spijlenstoelen, kijk dan zeker even op marktplaats onder de zoekterm ‘spijlenstoelen’, ‘houten stoelen’, houten eetkamerstoel. Ik had het geluk dat ik een set van vier kon kopen maar het is natuurlijk ook leuk om vier of zes houten spijlenstoelen van verschillende locaties te kopen zodat het echt een unieke persoonlijke mix wordt aan de eettafel!

Ronde eettafel met planten urban jungle

Meer inspiratie opdoen voor de eetkamer? :

Voor deze blog mocht ik verf uitzoeken uit de Flexa Creations lijn.

Ontwerp, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

18 reacties

 1. Wauw wat is het super mooi geworden! Warm, gezellig en helemaal jij!
  De kleuren zijn echt geweldig!
  Ik ga het onthouden voor een schilderklus!
  Geniet van je fijne eethoek! X

 2. Wauw dat ziet er mooi uit, prachtige kleuren!

 3. Wauw, echt geweldig !!! De kleur van de stoel waar de doek overhangt heb ik op mijn muur. Verder is het hier een allegaartje (moet ik toch eens wat aan doen)

  • Ja de Caramel Fudge, zo’n mooie kleur. Ga hem ook nog op de muur doen in de gang met spiegels erbij… uiteraard wordt dat ook nog een projectje voor mijn blog :). Benieuwd met welke kleuren jij de Caramel Fudge hebt gecombineerd!

  • ow is dat caramel fudge. Hier is het een gestucte wand. Het zit er al heel lang op maar ik blijf het een ontzettend mooie kleur vinden. Ik ben verder heel erg fan van tinten dit tussen mint en petrol inliggen. Dank je voor je inspiratie, ik ga vanmiddag de Ariadne halen, top dat jij daar in staat! Als de kinderen weer naar school zijn ga ik me eens bezinnen op een wat harmonieuzer geheel.

 4. Wat is het mooi geworden! Ik denk er ook al een tijdje aan om een ronde tafel te doen… Hierdoor ben ik nog meer overtuigd van mijn plan! Staat echt heel mooi!
  Geniet ervan.

  Liefs, Milou

 5. Souraya this looks so wonderful! Well done! x

 6. Gister de vtwonen blogmagazine ontvangen. Zulke mooie pagina’s met inspiratie.. wilde meteen jou blog bekijken. Super mooi!

 7. Pingback: Restyling van de keuken : Welke kleur geef je de keukenmuur?

 8. Hele mooie stoelen! Precies wat ik zoek. Enig idee of deze van een bepaald merk zijn of waar deze stoelen vandaan komen?
  Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.