Montessori vloerbed Pippa van Petit Puk voor onze peuterkamer ©BintiHome-20

Het allerbeste willen kiezen voor je kind op basis van gevoel, dat is hoe wij als ouders in het leven staan. Het is mooi hoe we op één lijn staan, Mahmoud en ik, bij de keuzes die we maken voor onze zoon Younes. De keuze voor een montessori vloerbed voelde dan ook heel goed en in deze blog leg ik uit waarom.

Montessori vloerbed

Ik deel eigenlijk nooit zoveel over Younes en ons gezinsleven. Dit komt omdat ik op mijn interieur platform vooral interieur inspiratie en advies wil delen. Maar, een interieur is ontzettend persoonlijk en de keuzes die je maakt voor jouw interieur worden ook beïnvloed door het dagelijks leven. Daarom wil ik dit toch graag met je delen hoe wij de keuzes hebben gemaakt om van een babykamer naar een peuterkamer te gaan. En hierbij dus hebben gekozen voor een montessori vloerbed: het Pippa bedhuisje van Petit Puk.

Montessori vloerbed Pippa van Petit Puk voor onze peuterkamer ©BintiHome-20

Ouderschap: Luisteren naar je gevoel

Het ouderschap is soms al uitdagend genoeg. We krijgen adviezen van mensen om ons heen, het consultatiebureau en tegelijkertijd wordt je overladen met inspirerende content op Social media. Soms kan dit je onzeker maken omdat, als je het vergelijkt met je eigen situatie, niet altijd overeen komt.

Wel heb ik één ding geleerd in het moederschap en dat is: volledig op je gevoel vertrouwen. Ik luister eigenlijk altijd naar mijn gevoel maar toch, omdat het moederschap zo nieuw is, kan ik het soms niet laten om te vergelijken en te kijken hoe anderen het doen. Uiteindelijk is ieder kind anders, ja ze gaan door vergelijkbare fases, maar ik geloof dat het heel goed is om echt naar het kind te kijken. En zo hebben wij, uiteindelijk keuzes gemaakt voor Younes door écht goed naar hem te kijken (en luisteren). Deze keuzes hebben zo goed uitgepakt dat het wederom als een bevestiging voelt: luisteren naar je gevoel is het beste wat je kan doen.

Montessori vloerbed Pippa van Petit Puk voor onze peuterkamer ©BintiHome-20

Video: van babykamer naar peuterkamer

In deze video leg ik uit waarom wij voor een Montessori vloerbed hebben gekozen voor Younes, hij is bijna 2 jaar. Het is, volgens de norm, nog wat vroeg om over te stappen naar een groter bed. Maar voor ons en vooral voor Younes heeft dit zo goed uitgepakt.

De reden dat ik deze video maak is omdat ik wil laten zien dat de keuzes die je maakt voor het dagelijks leven ook zeker van invloed zijn op de keuzes voor jouw interieur. Uiteraard staat veiligheid voorop. Ik weet dat het delen van dit onderwerp best wat reacties kan oproepen. Maar ik hoop jou te kunnen inspireren altijd te vertrouwen op jouw moederhart, dan maak je, wat mij betreft, de beste keuzes. :)

Het artikel waar ik het over heb in de video, waar ik herkenning in las, is van Liefde van een moeder.

Meer inspiratie?: