Bohemian kinderkamer in naturel kleuren ©BintiHome

Ik keek er zo naar uit om deze blogpost te schrijven over de bohemian kinderkamer voor een peuter. Ja want onze lieve Younes is alweer bijna 2!

Bohemian kinderkamer

Het begon allemaal twee jaar geleden hihi, in oktober 2018 begon ik met het inrichten van de babykamer voor Younes. Met zijn eigen Binti baby behang van Creative Lab Amsterdam, een vintage kast, mooie Oosterse elementen en een warm kleurgebruik. Oh wat hebben wij genoten van dit kamertje.

Inmiddels zijn we verhuisd en wonen we in eengezinswoning. Het perfecte moment om van een babykamer over te gaan naar een kinderkamer. Ik noem het eigenlijk nog een peuterkamer want ondanks dat Younes al groot is vind ik het wel goed om een tussenstap te doen. Wat ik daarmee bedoel leg ik uit in een video die ik maakte over deze peuterkamer met montessori invloeden.

Bohemian peuterkamer met rotan kastje en okergeel ©BintiHome
Ik heb een nepplant Hedera om het bedje gewikkeld (bv van EasyPlants)

Naturel bohemian woonstijl

Ik hou van de bohemian woonstijl, met name omdat je het zo eigen kan maken. Je kan het meer eclectisch maken door met veel kleuren en etnische invloeden te werken. Of juist meer naturel en werken met rotan, bamboe en invloeden het Bali. Zelf maak ik er graag een oosterse bohemian mix van. Als je deze foto’s ziet zijn de wanden nog wit en is de bohemian kinderkamer erg naturel. Wat prachtig is, maar zelf houden wij heel erg van kleur. De komende tijd zal het kamertje dan ook veel kleur krijgen, zowel in behang als kleuren op de wand. Zoveel zin in!

Toch wil ik je laten zien dat je ook een bohemian kinderkamer kan stijlen met naturellen en zachte tinten. Dat is juist het leukste aan interieur: je kan een stijl op zoveel manier en kleuren toepassen.

Bedhuisje als vloerbed

Een echte erecatcher in deze bohemian kinderkamer is natuurlijk het vloerbed. Dit is het bedhuisje Pippa, een vloerbed met een dakframe waardoor het een echt huisje is. Dit bed is een perfecte overstap van een ledikant naar een groot juniorbed. Een hoger bed vond ik nog wat spannend voor Younes maar dit vloerbed is perfect. Vanaf het moment dat we verhuisd zijn slaapt hij heerlijk in het bed. Het hekje zorgt ervoor dat hij veilig slaapt en niet zomaar uit bed rolt maar door de opening aan de achterkant kan hij toch gewoon zelf uit bed komen. Tot nu toe blijft hij altijd zitten als hij wakker wordt en wacht tot we naar hem toe komen. Alle ins en outs over dit bed en de keuze hiervan zie je in deze video.

Ben je opzoek naar een montessori bed, vloerbed, bijzonder bedhuisje of hoogslaper? Kijk dan zeker op de website van Petit Puk want ze hebben een fantastische collectie kinderbedden.

bedhuisje vloerbed Petit Puk montessori bed Bohemian kinderkamer in naturel kleuren ©BintiHome
Bedhuis Pippa – Petit Puk | Lichtslinger – Cotton Balls | Kussen kameel – Casa | Slang en sprei gemaakt door mijn moeder Hil-Uniek |
kussen met kameel en palmboom ©BintiHome-9
Rotan kast voor kinderkamer peuter ©BintiHome
Kast – Lina and mae | Camera – Never Grow Up Haarlem | Kameel kussen – Casa | Maanslinger – Camels and Co | Kamelen lamp – Kinderlampjes.com

Shop de stijl

Ook was ik al een tijdje opzoek naar een kastje in Younes zijn kamer. Ik wilde bewust niet met grote kasten werken omdat ik dat toch wat gevaarlijk zou vinden nu hij zelf uit bed kan komen. Ik wilde iets lichts, iets vriendelijks en kwam al gauw uit bij het materiaal rotan. Via Instagram kwam ik de shop Lina And Mae tegen vol prachtige rotan goodies voor de kinderkamer en woonkamer. En daar was hij dan, de perfecte kast voor op Younes zijn kamer. Ik vind het fijn dat je naast de planken ook nog deurtjes hebt. Hier heb ik twee mandjes staan met wat pyjama’s, doekjes en luiers. De planken lenen zich perfect voor wat boekjes en speelgoed.

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze bohemian kinderkamer vindt. Bekijk zeker even mijn video als je meer inspiratie wil over hoe je van een babykamer kan overstappen naar een juniorkamer voor jouw peuter :)

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog, liefs Souraya

Arabische naamblokken voor kinderen ©BintiHome
Arabische houten blokken – Hidjrah1438

Meer inspiratie voor de babykamer of kinderkamer?