FlexaNL Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift ©BintiHome

Maandag vertrok ik samen met Flexa naar London om bij de ColourFutures 2017 presentatie aanwezig te zijn. En wat was dat een feestje!

ColourFutures Color of the year 2017 : Denim Drift

De kleur van het jaar 2017 is, Denim Drift! De presentatie en lancering van de ColourFutures 2017 vond plaats in Londen in een prachtig monumentaal huis. Onder andere Heleen van Gent, hoofd van de Global Aesthetic Center, gaf een presentatie over het ontstaan van de kleur. En hoe hier met een wereldwijd (trend)onderzoek naar toe wordt gewerkt. Het was erg bijzonder om bij deze lancering aanwezig te mogen zijn samen met het team van Flexa en medeinterieur blogger Elisah van Interiorjunkie. Ik ga vaker met Elisah op reis en naar events dus dat was weer een hele inspirerend een informatieve reis. Later deze week alle foto’s én video online van mijn kleurenreis naar Londen! Ik heb eerder een video gemaakt met styling tips hoe je de Kleur van het jaar Okergoud / okergeel

FlexaNL Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift ©BintiHome

FlexaNL Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift ©BintiHome

Life in a new light

Elk jaar wordt er een thema samengesteld voor de nieuwe ColourFutures 2017. Dit jaar heet het thema ‘Life in a new Light’, dat klinkt al prachtig toch? Het thema weerspiegeld de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. Vier lagen van het leven worden omschreven in uitgebreide thema’s en bijhorende kleur paletten en sferen. De vier thema’s ga ik later deze week uitlichten met de foto’s die ik heb gemaakt in het prachtig ingerichte huis. Hier zijn alle thema’s tot leven gekomen in verschillende ruimtes in het huis. Ik heb de Engelse variant van het ColourFutures meegekregen en wauw, wat een prachtige beelden! Leuk om te weten is dat alle beelden gemaakt worden door het Global Aesthetic Center, echt een eigen product. De Nederlandse versie van de ColourFutures is eind oktober beschikbaar en te bestellen voor de woonprofessionals.

Ik ben helemaal weg van de quote ‘Life in a new Light’ omdat het zo van toepassing om mijn leven op dit moment. Veel mooie en bijzondere veranderingen en ik geniet er volop van! De kleur blauw staat erg mooi in het houten fotolijst van Moebe.

FlexaNL Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift ©BintiHome

‘Ik ben heel erg benieuwd wat jij van de kleur Denim Drift vindt. Ga jij deze nieuwe trendkleur toepassen in je interieur?’

FlexaNL Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift ©BintiHome

Denim Drift

De kleur blauw is een prachtige veelzijdige basis voor het kleurenpalet voor 2017. Wat zo bijzonder is, is dat deze kleur heel goed te combineren is met zowel grijstinten maar ook warme aardetinten. De kleur Early Dew is een grote hit maar ik verwacht dat deze kleur ook in veel huizen terug te zien zal zijn. Mooi in combinatie met wit en grijstinten maar zeker ook met warm hout en ton-sur-ton blauw tinten voor een chique uitstraling. Deze grijsblauwe kleur is tijdloos en veelzijdig. Hoe je hem ook toepast, in elke ruimte, naast elke kleur, op hout of op de wand, de kleur ziet er altijd anders uit.

Er komen veel leuke projecten aan waar ik ook met Denim Drift ga werken, hou mijn blog daarom in de gaten voor meer kleurinspiratie!

FlexaNL Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift ©BintiHome

Kleur voor het jaar 2018 Heart Wood

Inmiddels is de Kleur voor het jaar 2018 Heart Wood bekend gemaakt. Een bijzonder warme kleur waar ook een heel mooi kleurenpalet bij hoort. In opdracht van Flexa mocht ik een video maken en deze zie je hier. Overigens past Denim Drift heel mooi bij deze nieuwe trendkleur!

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog.

Bewaren

Bewaren