Werkkamer makeover Binti Home tropisch behang ©BintiHome

Super trots om eindelijk de werkkamer make over met jullie te kunnen delen!

Mijn werkkamer is al een tijdje klaar zoals hij nu is. Ik werk hier echt heerlijk, het is zo’n verandering met hoe het is eerst was. Deze werkkamer make over is helemaal geworden zoals ik in mijn hoofd had. Tropisch, kleurrijk, botanisch en vooral inspirerend om in te werken.

Werkkamer makeover

Het heeft even geduurd voordat ik deze blog met jullie deel omdat ik eigenlijk meteen de make over video online wilde plaatsen. Maar zoals jullie vast gezien hebben ben ik de afgelopen weken zo druk geweest met projecten. Daarom schuif ik de video door naar begin volgend jaar. Hierin zal ik de werkkamer makeover toelichten maar ook meer ingaan op styling ideeën voor de werkkamer.

In deze blog geef ik mijn 5 styling tips voor een sfeervolle en persoonlijke werkkamer. Zodat jij zelf ook aan de slag kan gaan met een werkkamer makeover voor een fijne werkplek.

Werkkamer make over home tour kantoor inrichting ©BintiHome

1. Eyecatcher – Tropisch behang

Al een tijd geleden deelde ik met jullie dat ik had gekozen voor fantastisch tropisch behang van Creative Lab Amsterdam. In deze vlog bezocht ik het kantoor en koos ik mijn favoriete behang. Het leuke is dat ik dit behang een tijd geleden tijdens ShowUp had gezien en er helemaal weg van was. Destijds was het nog geen behang maar een uitvergroting van één van de kaarten. Dus toen ik hoorde dat ze hier ook behang van hadden ontwikkeld was ik natuurlijk helemaal in de wolken. Het is best een druk behang en erg aanwezig in de kamer maar ik ben er helemaal weg van. Echt een tropische eyecatcher en ik word er ontzettend blij van. De kleuren uit het behang komen ook terug in accessoires en meubels in de ruimte dus het past echt perfect.

Werkkamer makeover Binti Home tropisch behang Creative Lab Amsterdam ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home tropisch behang ©BintiHome-2

2. Less is more

Het klinkt misschien gek ‘Less is more’. Mijn werkkamer is niet echt een voorbeeld een een minimalistische woonstijl. Maar… ik heb mij wel laten inspireren door het less is more principe. Ik heb tijdens deze werkkamer makeover aardig opgeruimd en heel veel weggegooid. Wat dat betreft ben ik echt een hamster haha en kwam ik nog werk tegen van een aantal jaar geleden wat ik ook gewoon digitaal heb staan. Ik heb nu gekozen voor drie kasten tegen de gele achterwand. Deze verfde ik in de kleur Cotton Flower van Flexa. Hierin zitten eigenlijk alle spullen die ik nodig heb voor mijn werk. Daarnaast wel nog een industriële ladekast voor alle papierwerk. Meer heb ik niet nodig en dat voelt zo goed!

Werkkamer makeover hometour kantoor inrichting less is more ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur strelitzia ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home tropisch behang ©BintiHome

3. Kleurenpalet

Het kleurenpalet voor de werkkamer makeover bestaat eigenlijk uit alle kleuren die ik mooi vindt. Een basis van wit en grijs aangevuld met warme aardetinten denk aan okergeel, camel en groen. Deze kleuren zijn goed verdeeld over de ruimte. De achterwand schilderde ik okergeel ( kleur E8.50.60 van Flexa ) en deze kleur past echt perfect bij het tropische behang. Daarnaast was mijn bureau ( House Doctor ) voorheen licht grijs maar dat werd wat flets. Ik wilde wat meer contrast, daarom schilderde ik het hele bureau in Cotton Flower en de laden in Caramel Fudge. Hierdoor heeft het bureau echt een frisse uitstraling gekregen en staat dit in mooi contrast met het behang.

Op de grond hebben we gekozen voor Royaal eiken laminaat net als in de slaapkamer. Dit is een super fijne basis voor de werkkamer en sluit mooi aan bij alle kleuren.

Werkkamer makeover Binti Home tropisch behang ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur Vintage letterbord ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home tropisch behang H&M Home ©BintiHome

4. Natuurlijke materialen

Zoals jullie weten hou ik vooral van natuurlijke materialen. En deze pure materialen passen ook mooi bij het tropische behang zoals dit en het kleurenpalet van aardetinten. Ik koos voor een wand van kurk van Kurk24. Deze rol van kurk is een meter breed en met lijm makkelijk te bevestigen. In de vlog die over een paar weken live komt laat ik precies zien hoe ik dit heb gedaan. Ik vind een kurkwand echt ontzettend leuk in de werkkamer, het is als ware een XL prikbord. Ik heb hier nu interviews opgehangen en foto’s die gepubliceerd zijn in tijdschriften. Het is nog niet alles maar wel ontzettend leuk om hiernaar te kijken. De kleur komt daarnaast ook weer terug in de rest van de ruimte. Onder andere de terracotta potten maar ook de lamp Lloyd van leer van Puik Art. Ook hier zie je dus weer de natuurlijke materialen terug. Uiteraard mogen planten ook niet ontbreken voor een sfeervolle en tropische sfeer!

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur vtwonen Libratone speaker ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur gallerywall ©BintiHome

5. Persoonlijke gallerywall

Vaak met het inrichten van een ruimte heb ik een aantal basisprincipes al bedacht. Zo wist ik dus dat ik het behang als eyecatcher wilde, een okergele muur, een rij van kasten om vervolgens daarboven een ‘gallerywall’ te creëren. In de vlog ga ik ook uitgebreid uitleggen hoe je jouw persoonlijke gallerywall creëert. Voor nu denk ik dat het vooral leuk is om te weten waar alle producten vandaan komen… Bij deze :

  • Tijdschriftenrek – Søstrene Grene
  • Vintagebord – Jules Bazar
  • Olla vaas – Binti Home Shop ( binnenkort online )
  • Print Strelitzia / paradijsvogelbloem – May and Fay
  • Moebe lijst met print van Gewoon Jip
  • Zipp bluetooth speaker van Libratone
  • Ronde spiegel is een sample van mijn eigen collectie uit Egypte
  • Foto’s palmboom, piramides en sahara zijn eigen fotografie
  • Kasten Ivar van Ikea

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur stylist ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur gallerywall ©BintiHome

Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur vtwonen blogazine ©BintiHome

De kwaliteit van de foto’s zijn helaas niet optimaal. Zoals jullie wellicht eerder hebben gelezen is mijn Nikon camera stuk gegaan en wordt hij op het moment gerepareerd. Omdat ik ondanks dat wel content wil blijven delen fotografeer ik met mijn andere camera. Binnenkort weer met mijn eigen camera!

Benieuwd naar de rest van ons huis? :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home