Mijn Smeg koelkast groen retro hometour ©BintiHome

Echt een woondroom die is uitgekomen, onze Smeg koelkast in de kleur groen!

Smeg koelkast

Toen wij in dit huis kwamen wonen was er geen koelkast aanwezig. We hebben een open keuken en de plek voor de koelkast was eigenlijk al bepaald. Dit betekent wel dat vanuit de woonkamer en eethoek de koelkast goed zichtbaar is. Ik had meteen het idee dat een Smeg koelkast wel heel erg mooi zou staan. Al jaren ben ik weg van deze Retro koelkast en ze zijn ook nog in de meest fantastische kleuren beschikbaar. We besloten daarom te kijken naar een nieuwe Smeg koelkast. We twijfelden tussen de kleur wit of groen. Uiteindelijk toch voor groen gekozen. De keuken is namelijk al wit en de groene kleur komt ook veel terug in de rest van de ruimte. Aangezien ik altijd op zoek ben naar balans leek dit mij een goede keuze.

En daar stond hij dan opeens, de Smeg koelkast in watergroen, te shinen in onze open keuken. Vanuit verschillende hoeken in de woonkamer / eetkamer kan je de koelkast zien. De groene koelkast past echt perfect bij de groene muur in de woonkamer. Ik ben zo ontzettend blij met deze koelkast, het is echt een design eyecatcher in de ruimte.

 

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour ©BintiHome

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour Binti Home ©BintiHome

Styling van de koelkast

Deze Smeg koelkast is natuurlijk prachtig van zichzelf en ook echt een eyecatcher op zichzelf staan. Maar toch vond ik het leuk de koelkast nog wat extra te decoreren. Zo plaatste ik een mand van HandedBy met hierin een hangplant. Ik vind het prachtig hoe de plant langs de koelkast naar beneden hangt. Ook heb ik wat kookboeken neergelegd met bovenop een vaas. Naast de koelkast hangt een wit XL magneetbord. Hierop heb ik wat foto’s en mooie quotes gehangen. Naast de koelkast staat een nieuwe vuilnisbak van Brabantia. We hadden al een andere vuilnisbak maar die raakte zo snel vol. Daarom zocht ik echt een groter exemplaar ( erg eigenlijk dat je zoveel afval hebt… ). We kozen dan ook voor de Big Bin Afvalemmer van 60L. Ik heb bewust voor wit gekozen omdat dit in mooi contrast staat met de koelkast.

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour ©BintiHome

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour ©BintiHome

Brass palmboom

Ook hangen naast de koelkast de fantastische brass palmboom haken ( The Foundry man ) waar ik mijn theedoeken ( Sissyboy Homeland ) aan heb gehangen. Wat ik zo leuk vind aan deze hoek is dat het echt een geheel is. De mint groene tint komt op meerdere plekken terug. Ik heb echt het gevoel dat dit hoekje klopt. Normaal gesproken zijn de koelkast en prullenbak niet het meest inspirerende hoekje van de keuken. Maar omdat wij een open keuken hebben wilde ik hier extra aandacht aan besteden. Daarom is deze hoek met de Smeg koelkast echt een sfeervolle toevoeging aan de keuken.

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour ©BintiHome

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour Binti Home ©BintiHome

Mijn Smeg koelkast groen retro hometour ©BintiHome

Nu nog even verder met de keuken zelf want die krijgt ook nog een kleine make-over!

Tot de volgende blog weer.

Shop de producten uit deze blog bij de volgende winkels :

Meer inspiratie voor de keuken?

( Helaas is mijn Nikon camera kapot gegaan afgelopen week en wordt hij nu gerepareerd. Omdat ik wel door wil gaan met bloggen heb ik de foto’s gemaakt met mijn vlog camera, hierdoor is ( gezien de donkere dagen ) de kwaliteit net even iets minder. Maar hoop uiteraard nog steeds inspirerend! )

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home