Tuintrends 2018 Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Wat zijn de tuintrends voor 2018? Voor deze nieuwe tuinproductie voor Stek Magazine ging ik hiermee aan de slag!

Tuintrends 2018

Ik ben niet echt een tuinblogger maar toch kan ik geen genoeg krijgen van al die prachtige foto’s op Instagram. Patio’s, Marokkaanse riads met de meest fantastische binnentuinen of de nieuwe tuinmeubel collecties. De tuintrends voor dit jaar heeft overduidelijk te maken met veel pure materialen en invloeden uit Bali en het Midden- Oosten. De oosterse mystiek gecombineerd met het materiaal rotan en bamboe dat ook veel in Azië wordt gebruikt. Benieuwd wat je allemaal kan met deze tuintrends? Lees dan gauw verder!

Tuintrends 2018 Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Tuintrends 2018 Okergeel Jamini Cushion Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome_-47

Tuintrends 2018 WOWN By Binti Home Kandelaar okergeel Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Rotan tuinmeubelen

Alsof je je even in Bali of Marrakech waant. De rotan tuinmeubelen zijn niet meer weg te denken uit de winkels maar ook zijn er veel meubels in bamboe variant beschikbaar. Tijdens de shoot voor Wehkamp een tijdje geleden was ik al helemaal weg van de bamboe tuinbank. Daarom wilde ik heel graag voor deze tuinproductie voor Stek Magazine ook met deze materialen aan de slag. We wilden graag met een eyecatcher werken en hadden al gauw de pauwstoel in ons hoofd. Maar na het zien wat dit geweldige rotan bankje zijn het uiteindelijk twee eyecatchers geworden. De prachtige rotan pauwstoel én een rotan bankje, beiden van het Nederlands/Egyptische merk Zenza.

Het materiaal rotan en riet komt ook terug in de twee poefjes / tafeltjes maar ook in mijn eigen Binti mand die ik voor WOWN! heb ontworpen. Daarnaast heb ik op de grond gekozen voor een Mandala vloerkleed gemaakt van jute. Net weer even een ander materiaal maar toch dezelfde natuurlijke uitstraling. En zoals je ziet zijn deze natuurlijke materialen echt de basis van deze twee sets.

Deze set staat prachtig in de tuin en dan juist omringt door allerlei planten. Ik vind de combinatie van het pure materiaal als rotan en bamboe zo krachtig met al het groen. Het geeft een hele relaxte uitstraling en is ook perfect toe te passen op bijvoorbeeld een balkon. Heb je mijn balkon make over al gezien? Hier plaatste ik een wand van bamboe look met ook heel veel planten waarmee je dezelfde uitstraling krijgt. Maar deze pauwstoel zie ik ook wel in een serre staan met allemaal planten erbij. Een heerlijke plek om de hele zomer door te brengen!

Tuintrends 2018 Rotan riet tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Tuintrends 2018 Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome_-20

Tuintrends 2018 Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome_-41

Kleur in de tuin

Je kan de bamboe en rotan tuinmeubelen natuurlijk combineren met veel wit voor een frisse Bali look. Maar je kan ook voor een tropische stijl gaan en hierbij kiezen voor kleur. Voor deze fotoshoot voor STEK koos ik voor mijn favoriete kleuren als mintgroen, nudetinten en okergeel. Deze kleuren in combinatie met de naturel tinten van het rotan en riet geven een zachte en vooral sfeervolle uitstraling. Je kan natuurlijk ook voor één accentkleur kiezen zoals kobalt blauw of paars. Dit zie je ook weer veel in de Riads in Marrakech. Maar door met een kleurenpalet te werken van jouw favoriete kleuren zorg je voor net even een persoonlijke twist. Daarnaast kan je ook de kleuren die je in huis gebruikt doorvoeren naar de tuin. Zo wordt de tuin echt een verlengstuk van jouw huis en is dit helemaal in één sfeer.

Ik word altijd erg gelukkig als kleuren goed verdeeld worden over een ruimte of set en hiermee dus een balans ontstaat. De planten en bloemen kunnen hier ook een belangrijke rol in spelen. De kleur van de bloemen kan weer aansluiten bij de kleuren die je gebruikt in de kussens, vloerkleed of accessoires. Deze details geven de ruimte of de tuin net even dat extra aandacht en hierdoor mooi in harmonie.

Tuintrends 2018 pauwstoel Zenza Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Tuintrends 2018 WOWN By Binti Home Kandelaar roze Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Shop de stijl

Ik ben benieuwd wat je van deze tuintrends vind. Zoals bij elke shoot leen ik de producten bij verschillende winkels. Dit is een heel leuk onderdeel van de shoot omdat ik de mooiste én nieuwste producten kan uitkiezen om mee te stylen. Vervolgens breng ik alles weer terug, nou ja… niet alles haha. Soms blijft er wel eens iets ‘achter’ na een shoot. Wat dat is geweest van deze shoot? Dat zie je in deze vlog waarin ik een kijkje geef achter de schermen.

Ben jij benieuwd waar de producten vandaan komen en wil jij ook aan de slag gaan met de tuintrends? Hieronder speciaal voor jou een uitgebreide creditlijst. Shopse! haha. Ik shopte o.a. bij de volgende winkels : Jamini Parijs, Hammam34, Kwantum, Deens en Zenza.

Tuintrends 2018 pauwstoel Zenza Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Set met pauwstoel :

Tuintrends 2018 Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome

Set met bankje :

De locatie van deze fotoshoot was de Botanische Tuinen in Amsterdam Zuid.

Tuintrends 2018 Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome_-34

Tuintrends 2018 Bloomingville planter Rotan tuinmeubelen voor Stek Magazine april ©BintiHome_-18

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home