Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten ©BintiHome
Balkon inrichten met heel veel planten en Nederlands design.

Balkon inrichten

Terwijl ik deze blog schrijf komt het met bakken uit de lucht. Je zou denken dat op 29 april de lente toch echt wel in volle gang is. Maar goed, we wonen in Nederland dus we weten allemaal hoe wispelturig het weer is. Maar dat hield mij niet tegen om twee weken geleden een start te maken met het balkon. De laatste plek in huis die echt nog een make over nodig had. Ik wilde het balkon inrichten met veel planten en design uit Nederland.

( Abonneer je meteen gratis op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen )

De dagen nadat het balkon klaar was was het echt fantastisch weer. Ik heb dus ook al heerlijk op het balkon gezeten, gegeten en ontspanning kunnen vinden. Nu hoop natuurlijk dat ik het balkon gauw weer kan gebruiken. Maar volgens mij zit er heel mooi weer aan te komen. Wel heb ik bij het inrichten van het balkon gelet op een aantal dingen. Zo wilde ik veel planten en vooral zorgen dat dit het hele jaar groen blijft. Vanuit de woonkamer kijk je zo op het balkon, dus wel zo gezellig als dit het hele jaar groen is. Daarnaast vond ik het ook belangrijk dat het er gezellig uit ziet maar dat ik de meubels ook het grootste gedeelte van het jaar buiten kan laten staan. Daarom heb ik bewuste keuzes gemaakt voor de inrichting.

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten denim drift ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Rondeju Fatboy ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten draadstoel wehkamp ©BintiHome

Balkon inrichten met Elho

Ik hou heel erg van terracotta potten en het liefst in allerlei vormen en maten. Maar toch wilde ik voor het balkon net even wat anders. Het balkon inrichten met veel kleur en kwalitatief goede producten stond voorop. Ik heb daarom een aantal potten uitgezocht bij Elho. Ik was meteen helemaal weg van de Allure Doppio serie. Ik wilde graag drie potten naast elkaar plaatsen langs een zijde zodat er een soort muur van planten zou ontstaan. Ik koos daarom voor langwerpige bakken in de kleur Mineral clay.

Ook ging ik voor twee ronde potten in verschillende kleuren. Wat ik zo mooi vind aan deze collectie is de afgeronde randen en de matte uitstraling. Maar ook zijn deze potten uv-bestendig en daarom dus kleurvast. Ook is hij vorstbestendig dus ideaal dit Nederlandse weer. Daarnaast shopte ik deze hangschalen om ook hangplanten op te hangen.

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Allure Doppio Elho ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Allure Doppio square Elho ©BintiHome

Balkon inrichten met Fatboy

Toen ik een tijd geleden een photoshoot deed voor Stek Magazine gebruikte ik het prachtige Non Flying Carpet van Fatboy. Sindsdien staat dit vloerkleed, dat speciaal voor buiten is ontworpen, op mijn wishlist. En tada, daar is hij! Ik heb gekozen voor het vloerkleed met prachtig bloemenpatroon. De kleuren in dit kleed passen goed bij het kleurenpalet van mintgroen, grijs, okergeel en groen op het balkon. De knopen aan de zijkant maakt het mogelijk om meerdere kleden aan elkaar te verbinden en zo kan je dus diverse afmetingen samenstellen.

Omdat het vloerkleed een waterafstotende coating heeft kan hij prima buiten blijven liggen. Super fijn, daar hou ik van! Naast het vloerkleed was ik ook meteen weg van de Rondeju, een nieuwe poef die nét uit is. Deze poef is gemaakt van Sunbrella materiaal en daardoor uv- en kleurbestendig, droogt snel en stoot vuil af. Perfect! Ik was meteen weg van het patroon wat voor mij een beetje Oosters tintje geeft en uiteraard koos ik voor de gele variant. Ik vind de Rondeju prachtig staan bij het vloerkleed en tussen al het groen. Hij is lekker ruim en daardoor makkelijk als tafel en als poef te gebruiken!

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Rondeju poef Fatboy Non flying carpet ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Rondeju poef Fatboy Non flying carpet ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Rondeju poef Fatboy Non flying carpet ©BintiHome

Balkon inrichten met planten

Wat is een balkon of tuin zonder planten? Precies, daarom wilde ik ons balkon inrichten met héél veel planten zodat we echt omringt worden door al het groen. En dat is gelukt! Ik ben zo blij met deze mix aan planten, bij elkaar zorgt dit echt voor een tropische uitstraling. Op Mooiwatplantendoen.nl zocht ik al wat informatie over alle planten. Ik vond het namelijk vooral belangrijk dat de meeste planten het hele jaar mee gaan zodat het balkon bijna het hele jaar door groen is. Een super handige tool én weetjes over planten die erg verrassend zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat de Eucalyptus oorspronkelijk uit Australië komt? En dat bamboe als symbool staat voor bescheidenheid en moed? Meer van dit soort leuke weetjes én alle informatie over planten en bloemen vind je hier. Toch fijn om net nog even wat meer op de hoogte te zijn om jouw tuin het hele jaar er goed uit te laten zien.

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Mooiwatplantendoen ©BintiHome

De fruit en groente planten zijn weer helemaal terug en perfect voor jouw voorjaarstuin! Ik creëerde een vertical garden door het gebruik van een oude pallet. Ik dacht eraan om de pallet te verven maar vind het voor nu juist leuk dat hij een geleefde uitstraling heeft. Ik heb de paprikaplant, tomatenplant en aardbeiplant gewoon in de palet gehangen, paste precies! Daarnaast heb ik nog wat vetplanten erbij gedaan voor een fijne botanische uitstraling. Ik heb al wat tomaatjes van ons balkon gegeten, heerlijk!

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten vertical garden fruit en groente planten ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten vertical garden fruit en groente planten ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten vertical garden fruit en groente planten ©BintiHome

Shop de stijl

Ons balkon inrichten was een feestje om te doen en zeker omdat ik dit in één dag heb gedaan. Oke én een dag in het tuincentrum om de planten uit te zoeken. Want ondanks dat ik goed voorwerk heb gedaan werd ik toch verleid om de kar volledig vol te zetten en hangen haha. Maar uiteindelijk ben ik heel erg blij met het resultaat. Uiteraard deel ik graag met jullie alle links zodat jij ook kan shoppen voor het inrichten van jouw tuin of balkon.

Zo schreef ik hier al eerder een blog over waar ik deze tuinstoelen heb gekocht.

Balkon inrichten met :

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Eucalyptus plant ©BintiHome

Balkon inrichten met bloemen en planten :

Alle informatie over de planten vind je hier,

Voor zomerse uitstraling kan je ook nog kijken naar : Petunia en Cytisus welke komt uit de vlinderbloemenfamilie.

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Lavendel Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Cordyline koolpalm Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Lees hier meer over tuintrends van 2018

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten led verlichting buiten ©BintiHome

Balkon inspiratie klein balkon inrichten met veel planten Lavendel Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van mijn make over vind en of je deze balkon inspiratie ook gaat gebruiken voor het inrichten van jouw tuin of balkon.

 

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home

Deze balkon make over is tot stand gekomen door een samenwerking met Mooiwatplantendoen, Fatboy en Elho.