MooiWatPlantenDoen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-5

Oh this plant makes me so happy, the Zamioculcas. I already have this plant in my home for a while and I like to create different settings with this one and to put them in different corners in my house. I think the plant looks good in every look, what is your favorite one?

Wat word ik blij van deze plant, de Zamioculcas. De plant staat al een tijdje in mijn huis en ik vind het leuk om de plant in verschillende settings te plaatsen op diverse plekken in mijn huis. In elke sfeer komt de plant goed tot zijn recht, welke setting is jouw favoriet?

Woonplant van de maand juni : Zamioculcas

I really love plants with a kind of solid look and a thicker leaf. The leaves of this plant remind me of succulents which I adore. I have to confess that I am not that good with taking care of plants but I really love to have them in my home. This is why I mostly have succulents and cacti in my home because they are easy to take care off. This Zamioculcas, plant of the month, is also very easy to take care off, what is perfect for me actually. The plant is growing very well and so fast and when I see new stems I become happy and proud that this plant is doing so well.

A little while ago I painted the wall next to my sofa in the colour Relaxed Mist 4015 from the collection Couleur Locale from Flexa. On the wall you find two Binga baskets which are made by the Batonga group from Zimbabwe. This plant grows mainly in Africa and also in Zimbabwe, so thats a nice coincidence! I put the plant in a bigger terracotta pot to keep this look pure.

Ik hou erg van planten met een stevige uitstraling en een dikker blad. Het blad van deze plant doet mij een beetje denken aan een vetplant. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet hele groene vingers heb maar wel ontzettend van groen hou. Ik heb daarom ook veel vetplanten en cactussen in huis staan. Deze Zamioculcas, woonplant van de maand, is ook makkelijk te onderhouden, wat perfect is voor mij. Wel groeit hij echt ontzettend goed en bij het zien van nieuwe stelen word ik altijd erg blij en ben ik stiekem een beetje trots dat deze plant het zo goed doet!

Ik heb pas de wand bij mijn zithoek een andere kleur gegeven, de kleur Relaxed Mist 4015 van de serie Couleur Locale van Flexa. Aan de wand heb ik twee ronde Binga manden opgehangen welke gemaakt worden door de Batonga stam uit Zimbabwe. Deze plant groeit met name in Afrika waaronder in Zimbabwe, toevallig dat het zo mooi klopt! Ik heb de plant in een ruime terracotta pot gezet wat de natuurlijke pure uitstraling nog eens extra versterkt.

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-9

MooiWatPlantenDoen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-7

Ton sur Ton styling

I love to work with different green tones and this fits perfect with my green wall in the livingroom. I put the two smaller plants next to each other. I am not really a type for symmetry and to put two of the same products next to each other, so that’s why I have chosen for two different pots to create a bit of a difference. I painted the terracotta pot on the right in a green colour to add some extra ton sur ton feeling in this corner.

Ik vind het mooi om met verschillende groentinten te werken en dat kan ook heel goed voor de groene wand in mijn woonkamer. De twee wat kleinere planten staan mooi bij elkaar. Eigenlijk ben ik niet zo van symmetrie en twee dezelfde producten bij elkaar plaatsen, vandaar dat ik ook voor twee verschillende potten heb gekozen. Ik heb de rechter terracotta pot groen geschilderd om nog wat meer ton sur ton effect te krijgen in deze hoek.

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHomeBlog-3

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-8

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-4

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome Blog

MooiWatPlantenDoen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-3

Plant als sfeermaker in de ruimte

Already a longer time ago I placed this Zamioculcas on my turquoise cupboard. If you walk into the livingroom from the hallway this is the first corner you’ll see. I really think this plant gives a good atmosphere in this space. The plant has grown so fast and thats that proud thing I was talking about earlier. The plant was as high as the stems in the middle and now you can see the 3 bigger stems what gives the plant a playfull look. The stems can be a bit heavy but when you turn the plant now and then they grow in the right direction. I am really curious how this plant will change and how it will going to look after a while. I am enjoying it!

Al een lange tijd staat deze Zamioculcas op mijn turquoise kast. Als je vanaf de hal de woonkamer in loopt is deze hoek het eerste wat je ziet en ik vind deze plant dan ook echt een fijne sfeermaker in de ruimte. De plant is echt ontzettend gaan groeien, dat is dat beetje trots waar ik het eerder over had. De hele plant was eigenlijk even hoog als de stelen in het midden en zoals je ziet zijn er drie uitschieters wat de plant een beetje een speelse uitstraling geeft. De stelen worden wel wat zwaar en gaan hangen maar als je af en toe de pot draait dan groeien de stelen toch de juiste richting op. Ik ben erg benieuwd hoe groot deze plant uiteindelijk gaat worden. Ik geniet volop!

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-2

MooiWatPlantenDoen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome

Mooi Wat Planten Doen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome

MooiWatPlantenDoen Zamioculcas plant van de maand ©BintiHome-2

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home
Deze blog is een samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl

 

Bewaren