Milaan Design Week 2018 stond dit jaar in het teken van veel design, MINI LIVING, Nederlands ontwerp én ijsjes!

Milaan Design Week

De Milaan Design Week, iets waar ik elk jaar weer naar uitkijk. Het was inmiddels twee jaar geleden dat ik hier ben geweest. Deze week heeft iets magisch, de hele stad staat namelijk in het teken van design. Je moet je voorstellen dat je door allerlei wijken loopt waar je de meest fantastische merken kan spotten in veelal oude pakhuizen of juist prachtige paleizen zijn het decor voor nieuw design. Een hele inspirerende en vooral indrukwekkende combinatie. Eigenlijk is de Milaan Design Week een event waar ik elk jaar wel heen zou willen. Maar, je moet wel echt op tijd zijn met boeken. Want van over de hele wereld komt er pers naar deze stad om al het design te spotten.

Dit jaar stond het niet op de planning om naar de Milaan Design week te gaan. Ik wilde uiteraard wel maar ik wist in januari nog niet of ik in april in Nederland of Egypte zou zijn. Dus heb ik toch maar niets geboekt. Maar…

MINI LIVING op MILAAN DESIGN WEEK

Tot mijn grote vreugde, kan ik wel zeggen, kreeg ik een uitnodiging van MINI om de perspresentatie van MINI LIVING – BUILT BY ALL bij te wonen. Maar natuurlijk! Toch nog de kans om een beetje van de Milaan vibes mee te pikken. En toen ik hoorde dat Elisah van Interiorjunkie en Suzanne van Ensuus ook mee gingen wist ik dat het een top reis zou worden! De presentatie van MINI LIVING was erg inspirerend en aanstaande vrijdag komt er nog een uitgebreide blog live over dit nieuwe woonconcept.

DESIGN SPOTTEN

Naast de kleurrijke en inspirerende presentatie bij MINI heb ik nog meer leuke locaties bezocht. Zo was ik wederom onder de indruk van MOOOI. Elk jaar hebben zij een fantastische presentatie op de Via Tortona. Echt een must visit, ieder jaar pakken ze weer groots uit. De tweede dag hebben we een bezoek gebracht aan Rossana Orlandi waar ik mijn designheld Nada Debs heb ontmoet. Ze komt uit Libanon en haar ontwerpen zijn een mix van Arabisch handwerk gecombineerd met Japanse verfijning. Ik word er heel erg blij van als ontwerpers uit het midden oosten hun werk kunnen laten zien op een event als de Milaan design week. Ook namen we nog een kijkje bij Masterly, gevestigd in een prachtig oud paleis waar allerlei Dutch Design stond.

Het was een hele inspirerende reis naar Milaan, wat hebben we veel gezien in twee dagen! In de bovenstaande vlog neem ik je uitgebreid ( ja echt want de vlog duurt 30 minuten) mee tijdens onze twee dagen design spotten tijdens de Milaan Design week.

Wil je nou geen video’s missen..? Abonneer je dan gratis op mijn kanaal en ontvang een mailtje zodra er weer een nieuwe video live staat!

Enne, duimpjes omhoog natuurlijk! ;)

Meer video’s zien? :

 

Video : Souraya Hassan, Binti Home