Styling idee open kast Raw Eco Design woonkamer ©BintiHome

Een open kast in de woonkamer staat erg speels en is de perfecte mogelijkheid om je favorieten producten te laten zien. Voor RAW Eco Design ging ik aan de slag met de Letterbak XL gemaakt van gerecycled karton. Kijk je mee?

Letterbak XL – Een super leuke opdracht in mijn eigen huis

En dan staat daar opeens een prachtige grote kast in de woonkamer. Waar voorheen de turquoise dressoir kast stond staat nu de Letterbak XL van Raw Eco Design. (No worries, de turquoise kast heb ik nog steeds!) In de collectie van RAW Eco Design vind je een goede mix aan kasten en is zeker in iedere ruimte in huis toe te passen. Een tijdje geleden heb ik dan ook twee dagen een fantastische photoshoot gehad in mijn eigen huis. Deze shoot was vooral bedoeld om de mogelijkheden met de kasten te laten zien. Dat was echt een feestje met goede hulp van mijn beste vriendin Naomi. Al eerder deelde ik hier wat tips voor het slim opbergen in de slaapkamer. En in deze blog is de woonkamer aan de beurt. Deze setting was de eerste die we maakte en ook één van mijn favorieten. Dit komt vooral omdat ik de kast heb ingericht met mijn favoriete producten en de sfeer een bohemian etnische uitstraling heeft.

Styling idee letterbak XL open kast Raw Eco Design woonkamer ©BintiHome

Styling idee letterbak XL open kast Raw Eco Design woonkamer ©BintiHome

Kan je een plant onder een stolp plaatsen?

De stolp zien we al een aantal jaar in ons interieur. Toch vind ik het nog steeds een heel fijn woonaccessoire om te gebruiken in huis. Zo plaats ik geregeld een plant onder de stolp. Of dit wel kan is een veelgestelde vraag.. De plant vind het niet heel fijn, maar als je om de paar dagen de plant wat zuurstof geeft door de stolp er af te halen dan gaat dat prima! Ik gebruik hier meestal een vetplant of cactussen voor. Zoals je ziet heb ik erg veel planten in deze Letterbak geplaatst. Het leukste effect vind ik de hangplant welke bijna tot de grond komt. Dit is dan ook meteen een leuke styling tip voor in jouw huis. In plaats van een plant ophangen in een plantenhanger kan je deze ook bovenop een kast, plank of in een open vak van een kast plaatsen. Dit geeft een speels effect. Balans is daar en tegen weer erg belangrijk, daarom heb ik op de grond naast de kast ook nog een plant neergezet.

Styling idee letterbak XL open kast Raw Eco Design woonkamer ©BintiHome

Styling idee letterbak XL open kast Raw Eco Design woonkamer ©BintiHome

Kleurenpalet met aarde tinten

Deze setting in mijn woonkamer is ook mijn favoriet omdat ik met mijn favoriete kleuren heb gewerkt : aardse natuurtinten. De kleuren okergeel, camel, beige en groen matchen echt perfect met het karton van de kast. Daarnaast zorgt de witte vloer en witte muur ervoor dat de kleuren er extra uitspringen vind je ook niet? De kast leent zich er mooi voor om met verschillende hoogtes te werken en om je favoriete boeken en tijdschriften te laten zien. Wel heb ik een aantal tijdschriften en boeken omgedraaid zodat je niet de cover maar juist de (witte) bladzijdes ziet. Dit zorgt voor een mooi subtiel contrast met het bruine karton. Ik vind het daarnaast ook leuk om tijdschriften plat neer te leggen en hier iets op te plaatsen voor net wat extra hoogteverschil. Ik werk graag met groepjes en a-symmetrie, maar de trouwe volgers van de blog hebben dat vast al opgemerkt ;).

Styling idee letterbak XL open kast Raw Eco Design woonkamer tajine okergeel ©BintiHome

Styling idee letterbak XL open kast Raw Eco Design woonkamer ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home
met assistentie van Naomi Oostveen, Naokies

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren