Opberg ideeen voor de slaapkamer ©BintiHome

De zondag is de perfecte dag om lekker thuis te blijven. Ik vind de zondag een fijne dag om dingen te veranderen in huis of eens goed op te ruimen. In deze blog geef ik graag wat inspiratie ideeën voor het maken van opbergruimte in de slaapkamer.

Opberg ideeën interieurtrend – laten zien wat je hebt

In de voorgaande jaren was het vooral gebruikelijk om alles op te bergen achter gesloten deuren en vooral veel kasten in te bouwen. Tegenwoordig wordt het interieur steeds speelser en laten we graag zien wat we ‘in huis hebben’. Deze nieuwe opberg ideeën trend voor het inrichten van je huis komt met name door het steeds persoonlijker maken van je interieur. Je hoeft niet meer klakkeloos trends op te volgen maar juist eigen producten met een verhaal maken een huis ontzettend sfeervol én persoonlijk. Je ziet dan ook steeds meer kasten met glas, vitrinekastjes en stolpen waarbij het juist de bedoeling is om producten te laten zien. Maar ook kasten, zowel op maat gemaakt als kant en klaar, krijgen steeds meer een speelse indeling van open en dichte vlakken.

Ideeen voor opbergruimte in de slaapkamer ©BintiHome

Eco Raw Design – kasten van gerecycled karton

Een tijdje geleden werd ik benaderd door het merk Raw Eco Design. Dit merk verkoopt kasten van gerecycled karton. De kasten bestaat uit verschillende modules waardoor je heel veel verschillende modellen kan maken. En dat was ook precies de reden dat ze mij hebben gevraagd om samen een fotoshoot te doen. In mijn eigen huis hebben we veel verschillende settings opgebouwd en ingericht om zo diverse opberg ideeën te laten zien. Door de kasten in verschillende maten te plaatsen in verschillende ruimtes krijg je een heel goed beeld hoe de kasten toe te passen zijn. Ik heb de kast eerder eens gebruikt als scheidingswand in de woonkamer voor een fotoproductie voor Stek Magazine. In twee volle productieve dagen hebben we alle ruimtes in huis omgetoverd met dank aan fantastische hulp van assistent Naomi en natuurlijk Nadine & Ana van Raw Eco Design.

Ideeen voor opbergruimte in de slaapkamer ©BintiHome-7

Trapmodel kast opbergen in de slaapkamer ©BintiHome

Opbergtips voor de slaapkamer

Zoals je op bovenstaande foto’s ziet heb ik voor de slaapkamer twee verschillende opstellingen gemaakt voor de slaapkamer. Met een schuin dak is het soms lastig om de juiste kast te vinden. Daarom is een kast in ‘trapmodel’ erg handig om zo toch de ruimte optimaal te benutten. Het karton staat daarnaast prachtig voor de licht blauwe wand. Maar ook een lage langwerpige kast past perfect in de slaapkamer. Ik vind een lage lange kast vooral ook fijn voor het opbergen van schoenen, en dat mag gezien worden! Bovenop de kast heb ik kleine opbergboxen geplaatst voor sieraden. Dit zijn vitrine boxen met glas zodat het zichtbaar is wat ik heb opgeborgen. De twee koffers zijn van mijn opa geweest en vind ik ook een mooi product op persoonlijke herinneringen in op te bergen. Planten kunnen daarnaast natuurlijk ook niet ontbreken in de slaapkamer, een must voor elke ruimte in huis ;).

Opberg ideeen in de slaapkamer ©BintiHome-2

Handige opberg ideeën voor de slaapkamer ©BintiHome

‘Wat voor kasten heb jij in huis staan? Heb je alles opgeborgen achter gesloten deuren? Of laat je ook graag je spullen zien?’

Ideeen voor opbergruimte in de slaapkamer ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog
Assistent : Naomi Oostveen, Naokies
Opdracht voor Raw Eco Design

 

Bewaren

Bewaren