‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome-14

Gisteren was ik bij een heel leuk jaarlijks terugkerend event. De Ikea Catalogus 2018 launch, en dit keer het eerste volledig energie neutrale event van IKEA ter wereld!

Ikea Catalogus 2018 launch : ‘Geef je leven de ruimte’…

… dat is het thema van de Ikea Catalogus 2018 launch dat gisteren plaats vond bij Lab44 in Zaandam. Elk jaar is het weer een feestje om aanwezig te zijn want Ikea besteed elk jaar zoveel aandacht aan de locatie en de presentatie. Hierdoor krijgt de pers echt de kans om de nieuwe Ikea trends te beleven en te zien wat er straks nieuw in de winkels komt. En wauw, daar zitten echt pareltjes bij! Dit jaar zet Ikea de woonkamer centraal, want steeds meer mensen gebruiken de woonkamer op meerdere manieren. Om te koken, om te werken, te relaxen of om je hobby uit te oefenen.

Op die behoefte wil Ikea inspringen en vooral veel creatieve en slimme oplossingen delen om jouw woonkamer zo optimaal mogelijk in te richten. Ook bieden ze veel multifunctionele producten dat met jouw thuis situatie mee kan groeien én je dus helemaal zelf kan samenstellen. Zo stond de ruimte van Lab44 vol met de VIMLE bank in allerlei diverse opstellingen.

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome ‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome-18

Modulaire bank VIMLE

Tijdens de presentatie van de nieuwe catalogus en het verhaal achter de collecties kon alle pers plaats nemen op diverse VIMLE banken. Deze waren her en der verspreidt door de ruimte en vooral erg leuk gestyled. Hiermee werd meteen duidelijk dat deze bank erg veelzijdig is. Door de hoezen in verschillende kleuren kan je al veel kanten op, daarnaast heeft deze modulaire bank ook diverse opstellingen. Ik vond het uiteraard ontzettend leuk om deze bank in het geel te zien maar ik moet zeggen dat het donker groen ( Gunnared donkergroen ) ook mijn hart heeft gestolen!

Wat mij opviel tijdens deze launch was de duidelijke stijl die ze laten zien. De kleurencombinatie okergeel, naturellen, groen en blauwtinten, her en der brass ( hét nieuwe koper!) en vooral heel veel planten. De botanische trend zet zich gewoon voort. Het is bijna geen trend meer te noemen, planten zijn tijdloos. Naar mijn idee, een essentieel onderdeel van ieder interieur. En met het blanke hout en geweven manden een prachtig plaatje.

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 planten en baksteen muur©BintiHome

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

HAY x IKEA

Een samenwerking dat volgens mij dé hit van het jaar gaat worden. De  twee krachtige merken Ikea en Hay hebben een fantastische collectie neergezet. Zo ben ik helemaal weg van de spiegels, leuk zijn ze he? Maar ook de sidetable of kastje staat hoog op mijn #wishlist. En als je op de website kijkt zie je dat er nog veel meer moois aan komt. Ik denk dat we met zijn alle voor de Ikea gaan liggen want vanaf Oktober 2017 is de YPPERLIG collectie verkrijgbaar!

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome ‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome ‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

Piet Hein Eek Industriell collectie

Ook onze ‘eigen’ Piet Hein Eek heeft wederom prachtige producten ontworpen voor Ikea. De INDUSTRIELL collectie bestaat uit een eettafel, stoel en vazen. Net als de vorige collectie weer een Limited collectie en vanaf Februari 2018 in de winkels. Dus wees er snel bij! Ik denk dat deze tafel nog wel eens favoriet kan gaan worden, wat denk jij?
‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 Industriell Piet Hein Eek ontwerpen ©BintiHome
‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 Industriell Piet Hein Eek ontwerpen ©BintiHome

Egyptisch trots

Stiekem ben ik heel erg trots op de samenwerking tussen Ikea en Design Indaba. Design Indaba is een veelzijdig Zuid-Afrikaans collectief waar een groep designers, architecten en creatieven uit diverse Afrikaanse landen zich verenigen. Samen met de ontwerpers van Ikea maken ze een collectie dat gaat over moderne, stadse rituelen en hoe deze van invloed zijn op het dagelijks leven thuis. Waar ik dan zo trots op ben? Als eerst op het feit dat dit natuurlijk een bijzonder mooie samenwerking is waar diverse culturen zich samenvoegen. Maar ook omdat designers Mariam en Hend van Reform Studio een onderdeel zijn van dit design collectief. Deze meiden komen uit Egypte en maken de meest prachtige producten. Ik heb eerder met ze mogen samenwerken voor een photoshoot voor de nieuwe collectie.  Daarnaast verkoop ik de vloerkleden ook in mijn online shop. ( Voor meer informatie kan je even mailen!).

Reform studio houdt zich bezig met het recyclen van plastic. Zij hebben het materiaal Plastex ontwikkeld, een eco vriendelijk materiaal dat bestaat uit garen gemaakt van plastic tassen. Hiermee weven zij kleden, maar ook bekleding voor stoelen, krukjes en woonaccessoires. Voor Ikea hebben zij ook een collectie ontworpen. Een onderdeel daarvan is de beroemde ‘blauwe’ Ikea tas dat dit keer gemaakt is van gerecyclede chips zakjes! Het grappige is dat ik blog vriendin Elisah al zag lopen met deze tas tijdens haar Ikea perstrip naar Zweden. Zonder dat ik wist dat dit door de meiden van Reform was ontworpen herkende ik hun handschrift en de speciale techniek die ze gebruiken. Toen ik hoorde dat zij dit hebben ontworpen was ik uiteraard meer dan trots. Ik kan niet wachten op de collectie die in 2019 uitkomt.

Reform studio - design indaba ‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome

Pers launch op een industriële locatie

Na het maisveld van vorig jaar en de prachtige groene valei van het jaar daarvoor, was de Ikea Catalogus 2018 launch dit jaar op een hele industriële locatie. Het Hembrugterrein in Zaandam staat vol met fantastische oude panden. Wat mij meteen opviel is dat de kleuren van de muren perfect passen bij de collecties. Het groen van de kozijnen en deuren is een bijzondere variant groen en mengt zich mooi met alle planten. Bijzonder hoe een locatie dan de perfecte achtergrond kan zijn voor een presentatie als dit. Ik vind de collecties uit deze Ikea Catalogus 2018 heel erg mooi. Mijn favoriet is toch wel de collectie van Hay en Piet Hein Eek! Bedankt Ikea voor deze uitnodiging, de heerlijke hapjes en vooral al het moois dat we konden bewonderen! In de vlog van volgende week deel ik nog meer beelden met jullie van dit bijzondere pers event!
‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome
‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome
‘Geef je leven de ruimte’ Ikea Catalogus 2018 ©BintiHome
Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren