HR Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog Paviljoen Puur Amsterdam

Een tijdje geleden ontving ik een hele leuke uitnodiging per post. Ik mocht aanwezig zijn bij de Ikea Catalogus 2016 launch dat gisteren plaats vond op een prachtige locatie in Amsterdam, Paviljoen PUUR. Het thema van dit jaar ‘Aandacht maakt alles mooier’ was in de voorbereidingen al goed zichtbaar. Door middel van WhatsApp berichten, video’s en persoonlijk contact met het marketing team van Ikea werd de pers en genodigden op de hoogte gehouden van alle voorbereidingen. Niet eerder ben ik op zo’n originele manier uitgenodigd voor een evenement en ik was dan ook ontzettend benieuwd naar deze dag.

Als blogger naar een persevenement
Door dit soort uitnodigingen en dagen besef ik steeds weer hoeveel mooie momenten ik al heb mogen meemaken door mijn blog. Het delen van mijn liefde voor interieur, styling en mijn werk heeft al voor zoveel inspirerende (pers)dagen, vriendschappen en stylingprojecten gezorgd. Ik geniet dan ook ontzettend van dit soort dagen : samen komen met collega bloggers, het delen van do’s en don’ts op het gebied van bloggen en non stop instagrammen (is dat een werkwoord?) en fotograferen. Na zo’n evenement begint het altijd weer te kriebelen.. ik wil zoveel met jullie delen. Ik ben dan ook meteen achter mijn computer gekropen om deze blog voor jullie te schrijven en al het moois te delen van deze Ikea persdag.

Nieuwe catalogus 2016
Op 10 augustus aanstaande ontvangen héél veel mensen de nieuwe Ikea Catalogus 2016 in huis. Een feestje! Waar sommige mensen zeggen dat papier niet meer kan en je beter alles online kan doen, houd ik er zo van om door deze catalogus te bladeren. Net als met een tijdschrift wordt het zo iets tastbaars en kan je, net als vroeger, omcirkelen of aanvinken welke producten je allemaal wilt hebben. En dat is wel erg veel dit jaar. Maar wees er snel bij als je iets moois ziet… naast de vaste collecties zijn er ook limited edition collecties, zoals de prachtige Sinnerlig collectie waar ik al eerder een blog over schreef na mijn bezoek aan de internationale beurs Salone del Mobile in Milaan.

 Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus 2016 persdag Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag bunkers amsterdam Binti Home Blog ©BintiHome

Locatie PUUR Paviljoen
Het event werd gehouden op een prachtige locatie midden in de natuur van Fort Diemerdam. Ik was hier nog nooit geweest maar een bezoek aan Paviljoen PUUR is écht een aanrader. Een geweldige locatie waar je lekker kan wandelen of een hapje eten met je gezin, maar ook is het mogelijk om zakelijke evenementen te organiseren of misschien wel je toekomstige bruiloft? Op prachtige dagen zoals gisteren komt deze locatie echt prachtig tot zijn recht en het was dan ook de perfecte locatie voor dit Ikea pers evenement.

Paviljoen Puur bord Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag Paviljoen Puur Binti Home Blog ©BintiHome

 Ikea Catalogus persdag bunker paviljoen Binti Home Blog  Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog Paviljoen Puur bord Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog ©BintiHome

 Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog  Ikea Catalogus persdag bunkers paviljoen amsterdam Binti Home Blog ©BintiHome

Ingerichte bunkers en fruitwater
Op de locatie van paviljoen PUUR waren allerlei bunkers ingericht met verschillende nieuwe collecties van Ikea. Voor één van de eerste bunkers stonden deze grote kannen met fruitwater. Ikea richt zicht steeds meer op duurzamer, gevarieerder en gezonder eten. Vanaf september wordt dan ook al het frisdrank uit de restaurants vervangen door fruitwater. Lekker, gezonder en het ziet er ook nog eens super uit!

Ikea Catalogus persdag presentatie Binti Home Blog Paviljoen Puur Amsterdam ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag presentatie Binti Home Blog Paviljoen Puur Amsterdam fruitwater fruitkistjes ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag presentatie Binti Home Blog Paviljoen Puur Amsterdam fruitwater  ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag presentatie Binti Home Blog Paviljoen Puur Amsterdam ©BintiHome


Collectie Hemsmak
Creativiteit in de keuken, je eigen eten bereiden én het ziet er ook nog eens super uit. Iedereen wil toch wel zo’n kelder? Vol met mooie voorraadpotten waarbij de kleur van het eten uitnodigt om heerlijke recepten uit te proberen. De nieuwe Hemsmak collectie (limited!) bestaat uit veel voorraadpotten en opbergmogelijkheden.

Ikea Catalogus persdag Hemsmak collectie Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag Hemsmak collectie Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag Hemsmak collectie Binti Home Blog ©BintiHome

 

Collectie Sinnerlig
Mijn favoriet! Tijdens Salone del Mobile in Milaan was ik al helemaal weg van deze Sinnerlig collectie ontworpen door Ilse Crawford. Dit bankje/salontafel staat bovenaan mijn wishlist en ik moet snel zijn, want ook dit is een Limited Edition collectie. Ik vind de combinatie van kruk en glas in deze serie werkelijk prachtig. De fotoshoot en video die is gemaakt voor deze collectie is ook werkelijk prachtig. Ik wil alles wel hebben!.. de salontafel van kruk, de kannen en de lampen van mat glas en kurk. Ben jij ook zo weg van deze collectie? Welk product is jouw favoriet?

Ikea Catalogus 2016 Sinnerlig Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus 2016 Sinnerlig Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus 2016 Sinnerlig Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus 2016 Sinnerlig Binti Home Blog ©BintiHome

Zweeds-Nederlands gerecht door Robert Kranenborg
De lunch werd verzorgd door Robert Kranenborg. Op de video’s die ik vooraf via WhatsApp ontving gaf hij al een kijkje tijdens de voorbereidingen voor het gerecht voor dit evenement. Robert houdt van verrassende combinaties, zowel in keuken als in smaak. Zo maakte hij voor dit event een Nederlands – Zweeds gerecht : Bietjes, graved lax en mosterdijs. Na dit heerlijk verrassende gerecht werden we uitgenodigd om de rest van de collecties bekijken bij de bunkers. Op het terrein werden ook weer verschillende hapjes geserveerd zoals heerlijke kaas met vijgen en yoghurtijs. Ik was meteen weg van de Skogsta schaal waar o.a. het kaas op geserveerd werd, die heb ik dan ook maar meteen gekocht in de Ikea pop-up shop op het terrein!

HR Ikea Catalogus persdag lunch Robert Kranenborg Binti Home Blog ©BintiHome

Ikea Catalogus persdag kaas vijgen schaal Binti Home Blog ©BintiHome

HR Ikea Catalogus persdag lunch keuken Robert Kranenborg Binti Home Blog ©BintiHome

HR Ikea Catalogus persdag lunch Robert Kranenborg Binti Home Blog ©BintiHome

HR Ikea Catalogus persdag lunch Robert Kranenborg Binti Home Blog ©BintiHome

HR Ikea Catalogus persdag lunch Robert Kranenborg Binti Home Blog ©BintiHome

HR Ikea Catalogus persdag lunch fietskrat ikea Binti Home Blog ©BintiHome

Sittning collectie september 2015
Wauw! Deze vaas moet ik hebben! De vorm, eenvoud én kleur zorgen samen voor een perfecte accessoire in mijn huis. Ik kan dan ook niet wachten tot september wanneer deze Sittning collectie bestaande uit vazen, kandelaren, servies en accessoires voor de eettafel in de winkels zal liggen. De vaas zal ook in een hogere smalle variant verkrijgbaar zijn en het bijpassende theelicht houder heb ik wel al gekocht in de pop-up shop op het terrein. Wat een heerlijke tafelstyling inspiratie!

HR Ikea Catalogus persdag Sittning collectie Binti Home Blog_-43

 Ikea Catalogus persdag Sittning collectie Binti Home Blog ©BintiHome

HR Ikea Catalogus persdag Sittning collectie Binti Home Blog_-43

Skogsta collectie
De Skogsta collectie is wel al verkrijgbaar in de winkels én wat een prachtig producten voor die prijzen! De collectie bestaat uit een eettafel, bankjes, krukken en accessoires voor de keuken. De producten zijn gemaakt van acacia hout en hebben een prachtige warme uitstraling. De kleine serveerschaal heb ik al een mooi plekje in de keuken gegeven en de snijplank zat in de goodiebag ( lucky!). Maar de wandplanken en krukjes vind ik ook helemaal leuk voor in huis. Dat wordt nog keuzes maken..

HR Ikea Catalogus persdag Skogsta collectie Binti Home Blog_-15

HR Ikea Catalogus persdag Skogsta collectie Binti Home Blog_-15

HR Ikea Catalogus persdag Skogsta collectie Binti Home Blog_-15

 Ikea Catalogus persdag olijfboom natuur Binti Home Blog ©BintiHome

Dankjewel IKEA
Vol inspiratie, een goed gevulde maag en veel ideeën voor mijn interieur ging ik weer naar huis. Wat was dit een verrassend evenement waarbij inspiratie, persoonlijke aandacht centraal stond. Een hele mooie insteek van Ikea en ik ben benieuwd wat er nog allemaal komen gaat. Dankjewel Ikea voor de uitnodiging, het heerlijke eten en de goodiebag. Tot een volgende keer weer.

Ikea Catalogus persdag Binti Home Blog ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home